Serhat İllerini Rusya ve Ukrayna'da Tanıtacaklar - Son Dakika
Yerel

Serhat İllerini Rusya ve Ukrayna'da Tanıtacaklar

Serhat İllerini Rusya ve Ukrayna\'da Tanıtacaklar

Serhat Kalkınma Ajansı (SERKA) ile Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı’nın (KUDAKA) işbirliği ve Türk Hava Yolları’nın desteğiyle Rusya ve Ukrayna’dan gelen gazeteci ve tur operatörleri temsilcilerinden oluşan 25 kişilik ziyaretçi gurubu Ani Antik Kenti, İshak Paşa Sarayı, Sarıkamış Kayak Merkezi’nin yanı sıra bölgenin önemli tarihi ve turistik mekanlarını ziyaret etti.

07.01.2014 13:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Serhat Kalkınma Ajansı (SERKA) ile Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı'nın (KUDAKA) işbirliği ve Türk Hava Yolları'nın desteğiyle Rusya ve Ukrayna'dan gelen gazeteci ve tur operatörleri temsilcilerinden oluşan 25 kişilik ziyaretçi gurubu Ani Antik Kenti, İshak Paşa Sarayı, Sarıkamış Kayak Merkezi'nin yanı sıra bölgenin önemli tarihi ve turistik mekanlarını ziyaret etti.

Kars, Ardahan, Iğdır ve Ağrı'da faaliyet yürüten Serhat Kalkınma Ajansı ve Erzurum merkezli Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı'nın işbirliği ve Türk Hava Yolları'nın desteğiyle bölgeye gelen 25 kişilik Rus ve Ukraynalı grup Kars, Iğdır ve Ağrı illerindeki tarihi ve turistik yerleri ziyaret etti.

Rus ve Ukraynalı turistlerin kış turizmi mekanlarından olan Serhat illerinin tarihi ve turistik değerlerini tanıtmak amacıyla hazırlanan Turizm Tanıtım Turu kapsamında Rusya ve Ukrayna'nın Coral, Avia, Sunrise, Anex, Intourist Thomas Cook, Transtour, Neva, Acun İnternational, Heat Travel Company, Kiy Avia, Nikolayev Agenc gibi önemli tur operatörleri ile RNS, RBK ve İnterfax haber ajansları, Faktyi Kommentarii Gazetesi, Mandry ve Mejdunrodniy Turizm Dergileri temsilcilerinden oluşan ziyaretçi grubu ilk olarak Sarıkamış Kayak Merkezi'ni ziyaret etti. Sarıçam ormanlarıyla kaplı kayak merkezinde kayak ve snowboard yapan grup, ziyaret ettikleri Katerina Av Köşkü'ne hayran kaldı. Sarıkamış'taki otelleri ziyaret eden ve otellerin hizmet kalitesi ve kapasiteleriyle ilgili bilgi alan ziyaretçiler, canlı müzik dinledi ve Kafkas Halk Danslarını izledi.

Rus ve Ukraynalı grup, daha sonra karla kaplı Ani Antik Kenti'ni gezerek kentin tarihiyle ilgili bilgi aldı. Tarihi kentte Tigran Honents Kilisesi, Büyük Katedral (Fethiye Camii) ve Menucehr Cami, Aziz Prkich Kilisesi, Selçuklu Hamamı, tarihi İpek Yolu köprüsünü gezen ziyaretçiler, kalıntılar önünde fotoğraf çektirdi. Program kapsamında Kars'taki Kümbet Camii (12 Havariler Kilisesi), Kars Kalesi, Evliya Camii (Ebul Hasan Harakani Türbesi) ve Fethiye Camii (Aleksandr Nevski Kilisesi) gibi önemli tarihi ve turistik mekanları gezen grup, Ruslardan kalma Serhat Kalkınma Ajansı binasını ziyaret ederek hatıra fotoğrafı çektirdi. Akşam saatlerinde ise, Kars Valisi Eyüp Tepe tarafından Rus ve Ukraynalı grubun onuruna akşam yemeği verildi ve birer plaket hediye edildi. Daha sonra düzenlenen toplantıda katılımcılara bölgenin turizm potansiyeli ve turizm faaliyetleri hakkında bilgi verildi. Toplantıda, tur operatörleri temsilcileri ile gazeteciler de bölge illerindeki turizmin gelişmesi için neler yapılabileceğine yönelik görüş ve önerilerini dile getirdi. Rus ve Ukraynalı grup, uçak saatlerinin gün kaybına yol açmayacak şekilde düzenlenmesini, Rusya ve Ukrayna'dan doğrudan uçuşların yapılmasını ve otellerde kalan turistler için günlük gezi ve organizasyonların çeşitlendirilmesini istedi. Gezinin son gününde Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesine giden ziyaretçiler yol boyunca Ağrı Dağı manzaralı hatıra fotoğrafı çektirdi. Daha sonra İshak Paşa Sarayı'nı gezen ve saraya hayran kalan grup, aynı gün Iğdır ve Ağrı havaalanlarından ülkelerine dönüş yaptı. - KARS

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Serhat İllerini Rusya ve Ukrayna'da Tanıtacaklar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement