TSK, PKK'yı Havadan Vurdu; Karayılan'ın Telsiz Konuşmaları Ortaya Serildi - Son Dakika
Güncel

TSK, PKK'yı Havadan Vurdu; Karayılan'ın Telsiz Konuşmaları Ortaya Serildi

TSK, PKK\'yı Havadan Vurdu; Karayılan\'ın Telsiz Konuşmaları Ortaya Serildi

TSK, Irak'ın kuzeyindeki Sinat-Haftanin'de bulunan PKK hedeflerini bombaladı. Karayılan'ın telsiz konuşmaları ortaya çıktı: Artık Kandil'de barınamıyoruz.

19.09.2015 13:14  Güncelleme: 12:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türk Silahlı Kuvvetleri, F-16 ve F-4 2020 savaş uçaklarıyla, Irak'ın kuzeyindeki Sinat- Haftanin'de bulunan PKK hedeflerine karşı hava harekâtı düzenledi.

TSK'DAN HAVA OPERASYONU

TSK'nın, hava harekâtında, bölücü terör örgütünün kullandığı mağara, ağaç altı çadırları, özel korunaklı barınma alanları, lojistik ve mühimmat depoları ve yer üstü sığınakları tam isabetle vurduğu belirtildi.

55-60 TERÖRİST ÖLDÜRÜLDÜ

Güvenlik kaynaklarından edinilen bilgilere göre; hava taarruzları sonucunda, en az 55-60 teröristin etkisiz hale getirildiği öğrenildi. Saldırı sonrası, güvenlik kaynaklarından alınan bilgilere göre, PKK'lı teröristlerin; diğer teröristler tarafından, toplu mezarlara gömüldüğü öğrenildi.

KARAYILAN'IN TALİMATLARI TELSİZ KONUŞMALARINDA

Güvenlik kaynaklarının verdiği bilgilere göre, Murat Karayılan'ın talimat ve değerlendirmelerinin bir diğer kişi tarafından terör örgütüne iletilmesi, telsiz konuşmalarına şöyle yansıdı:

"Verdiğimiz zayiatlar artık tahammül sınırlarını aşmıştır. Bu durum Cizre'de ve Yüksekova'da had safhaya çıkmış; halk desteği yok denecek seviyelere inmiştir. Bölgedeki beceriksizler yüzünden bu duruma gelindiği kurulda değerlendirilmiştir. Bunların sorumluları gereken cezayı alacaklardır. YDG-H unsurlarımız hezimete uğramıştır. Bundan sonraki söylemlerinizde YDG-H unsurlarını PKK ile bağlantılı olarak tanımlamayacaksınız. YDG-H kendine has bir yapılanmadır, YDG-H PKK'dır söylemi yanlıştır diyecek, içerisinde dağ kadrolarının bulunmadığını özellikle basın yoluyla paylaşacaksınız.

"ARTIK KANDİL'DE BARINAMIYORUZ"

Artık Kandil'de barınamıyoruz. Civardaki diğer kamplarımız da dahil 600-700 kişiyle durumu idare etmeye çalışıyoruz. Lojistik ve mühimmatımız yok denecek seviyede. İçimizde hainler de var ki bugüne kadar tespit edilemeyen çok korunaklı depolarımız, cephaneliklerimiz TC uçakları tarafından imha edildi. Çok sayıda kayıp verdik. Suriye'deki güçleri geri çağırmak zorundayız. Türkiye kırsalında da yetişmiş savaşçılarımız yok. Tunceli'de ağır kayıp verdik, telafimiz zor."

TUNCELİ'DE AĞIR DARBE: 30-35 PKK'LI ÖLDÜRÜLDÜ

Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından Tunceli-Ovacık-Otlubahçe bölgesinde yapılan hava harekâtında 30-35 terörist etkisiz hale getirildi. 2 adet F-16 savaş uçağı tarafından 17.15 ile 17.40 saatleri arasında tespit edilen 6 hedef, yapılan altı adet atımla tam isabet kaydedilerek vuruldu. Hava bombardımanından kaçmayı başaran bazı teröristlerin kaçtığı noktalar İKU tarafından tespit edildi. Bölücü terör örgütü mensuplarının bulunduğu noktalar taarruz helikopterlerinden atılan roket ve 20 mm'lik toplarla ateş altına alındı. Taarruz helikopter kolun himayesinde S-70 Sikorsky helikopteri ile Jandarma Komando Timleri bölgeye indirilerek teröristlerin muhtemel kaçış noktaları kapatıldı. Teröristlerden üçü güvenlik kuvvetlerince ele geçirildi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel TSK, PKK'yı Havadan Vurdu; Karayılan'ın Telsiz Konuşmaları Ortaya Serildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (119)

  • Lazrail: Çok çok Az kaldı Kürt kardeşlerim. Düşmeyin PKK kahpelerinin tuzağına. boldurmeyin ailenizi. Boldurmeyin Yurdunuzu... 88 15 Yanıtla
  • batman72: Batmanlı olarak pkk nın yok etmelerini istiyorum biji ERDOGAN 62 9 Yanıtla
  • Cesaret: Hodri meydan pkk TC ye karsi.korkan namert olsun allahu ekber zAllahu ekber hucuuuum 6 49 Yanıtla
  • elazıg: aslan türk askeri allah yardımcınız olsun daha fazla leş istiyoruz 43 5 Yanıtla
  • ssss: ne yalan be nasil uydurdunuz cocuk masali gibi 16 31 Yanıtla
  • Lutfen okuyun: O iki kahraman polusi gece uykularinda sehit ettiklerinde kendi sonlarini hazirladilar. Oysaki bi guvenlik gorevlisi okarak ben o kadarinanmustim devlet o kadar samimi idi malesef yaxik ettiler . haclilara insndilar. Bu ulke hepimizin. Parelel yapuda dis guclerin ayagi olarak halki kandirdi . 40 3 Yanıtla
  • Yılmaz : Bir Kürt olarak sonuna kadar ak parti 31 10 Yanıtla
  • beyrutlu: tam gaz devam açık ayın köpeklere 36 4 Yanıtla
  • Hasan küçük : Hepsini gebertsinler bir tane galmasın. 36 4 Yanıtla
  • Amed: at recep kim tutar seni :) 17 22 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement