Soylu 'Bu Sabah Güzel Bir Vuslatı Yaşadık? - Son Dakika
Güncel

Soylu 'Bu Sabah Güzel Bir Vuslatı Yaşadık?

Soylu \'Bu Sabah Güzel Bir Vuslatı Yaşadık?

Daha önce Erzurum, Şanlıurfa, Denizli, İstanbul ve Ankara'da gerçekleştirilen 5. Olağan Kongre Bilgilendirme ve Eğitim Toplantılarının altıncısı 14 il koordinatör milletvekili, 14 il başkanı, 14 il teşkilat başkanı, 12 Nevşehir il yönetimi yürütme kurulu üyeleri, kadın ve gençlik kolları başkanı ve 151 ilçe başkanı ile birlikte toplam 195 kişiyle birlikte Nevşehir 'de gerçekleştiriliyor.

20.09.2014 15:55

Daha önce Erzurum, Şanlıurfa, Denizli, İstanbul ve Ankara'da gerçekleştirilen 5. Olağan Kongre Bilgilendirme ve Eğitim Toplantılarının altıncısı 14 il koordinatör milletvekili, 14 il başkanı, 14 il teşkilat başkanı, 12 Nevşehir il yönetimi yürütme kurulu üyeleri, kadın ve gençlik kolları başkanı ve 151 ilçe başkanı ile birlikte toplam 195 kişiyle birlikte Nevşehir 'de gerçekleştiriliyor. Burada konuşan Soylu ' AK Parti, 5. Olağan Kongre süreci içerisindedir. İlk dört kongre sürecini enerjili ve coşkulu geçirdik. Siyasi partilerin iki önemli meşguliyet alanı vardır. Birincisi kongreler, ikincisi ise seçimlerdir. AK Parti'nin önünde bir siyasi partinin önüne gelebilecek en tarihi fırsat vardır. Türkiye'de ilk kez demokrasiyle, çok partili hayatla ilk kez yeni, millete dayanan toplumsal bir sözleşmeyi oluşturacak bir anayasayı yapma fırsatı durmaktadır. 2015 yılında oluşacak meclis, yeni anayasayı gerçekleştirecek meclis olmalıdır. 2015 seçimlerinde arzu ettiğimiz gibi 367'yi aşacak bir milletvekili sayısına ulaşırsak veya en az yeni bir anayasayı milletimize götürebileceğimiz bir çoğunluğu elde edersek yeni toplumsal sözleşmeyi milletimize sunacağız' dedi.

MUSUL'DAKİ REHİNELER ZARAR GÖRMEDEN AİLELERİNE KAVUŞTU

Konuşmasında Musul'da Haziran ayından bu yana rehin tutulan konsolosluk yetkililerinin yapılan operasyonla kurtarılarak ülkeye getirilişine değinen Soylu 'Özellikle çok güzel bir vuslatın gerçekleştiği anı bu sabah yaşadık. Sabahın ilk saatlerinden itibaren Türkiye büyük bir heyecanı yaşıyor. Başbakanımız Azerbaycan'dan Şanlıurfa Havaalanı'na döndüğü, oradan da 49 vatandaşımızla birlikte Ankara'ya hareket ettikleri anın sevincini, mutluluğunu tüm Türkiye paylaşıyor. Özellikle alıkonuldukları Haziran ayından bugüne kadar tüm insanlarımızın pür dikkat kesildiği, coğrafyamızın barış, huzur ve güvenliğinin bir halelle karşı karşıya kalmaması için her birimizin duacı olduğumuz bir olayın başta devletimiz, hükümetimiz ve MİT'le birlikte çok titiz, sabırlı, onurlu ve vakarlı, büyük bir devletin göstereceği sorumluluk çerçevesinde bir çalışma sonucunda gerçekleştirilen bir operasyon sonucunda tüm unsurlarıyla tek birine zarar gelmeden aileleriyle buluşmaları tarihi bir olaydır' dedi.

İYİ Kİ TÜRKİYE VAR

Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde sınırlara doğru can korkusuyla ilerleyerek aman dileyen insanlara sınırları açarak bütün dünyanın 'iyi ki Türkiye var' dedikleri bir tablo oluşturduklarını kaydeden Soylu ' Rengi, dili, mezhebi, anlayışı ne olursa olsun hepimiz insanız ve hepimiz için hayat ve can değerlidir. Dün İçişleri Bakanımızla birlikteydik. Bir taraftan kamu görevlilerimiz İçişleri Bakanlığımızı arıyor, bir taraftan oluşan diplomasi ile Başbakan Yardımcılarımız Başbakanımızla temaslarda bulunuyor, İŞİD unsurlarının tel örgülerimizin yanına kadar gelen insanlara tehlike oluşturduğu bilgisi paylaşılıyordu. Biz, İçişleri Bakanımızla birlikte Cuma namazına gittik. Gitmeden önce tüm talimatlar verildi, bağlantılar kuruldu. Başbakanımızın talimatları sonunda da can kaybı yaşanmadan insanlar içeri alındı. Cuma namazı sonrası makama geri döndük. Televizyon canlı yayında Suriyelilerin içeri girişini gösteriyordu. Yaklaşık 10 dakika boyunca konuşmadan televizyona ve birbirimize baktık. O tabloyu gözlerimiz nemlenerek izledik. Yaşlısı, genci, çocuğu ile ülkemizi güvenli bir liman, güven dolu bir huzurevi olarak gören insanları takip ettik' diye konuştu.

GÜZELLİKLERE MEMNUN OLMAYANLAR VAR

Ülkemizde güzellikler yaşanırken memnun olmayanlarında olduğunu ileri süren Soylu ' Türkiye'ye karşı yurt içinde ve dışında operasyonlar yürütenler var. Mahalli seçimlere giderken, Gezi Parkı olaylarında, 17- 25 Aralık darbelerinde ve Cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesinde bunu tam manasıyla yaşadık. 49 vatandaşımızın alıkonulma meselesini Cumhurbaşkanlığı seçimi öncesinde AK Parti ve Cumhurbaşkanı adayı Recep Tayyip Erdoğan'ın oy artırmak için yaptığını, hülle bir operasyon olduğunu ortaya koymak isteyen hastalıklı bir takım beyinlerle uğraşarak bugünlere geldik. Çözüm süreci ülkemiz için olmazsa olmaz bir süreçtir. Paralel yapıyla mücadele Türkiye için olmazsa olmaz bir konudur' dedi.

CHP LİDERİNE 'HASET BEY' DENMELİ

Halkın AK Parti'ye güvenini anlamayan bir tek kişinin Ana Muhalefet Partisi Genel Başkanı Kılıçdaroğlu olduğunu, ülkemizde yaşanan güzelliklere de hasetle baktığını kaydeden Soylu, bu nedenle 'Sayın Kılıçdaroğlu'nun ismini değiştirmek lazım. Kendisine 'Haset Bey' demek gerek? dedi.

CHP Lideri Kılıçdaroğlu'nun hasetlikle hareket ettiğini belirten Soylu 'bir taraftan millete 'siz AK Parti'ye yüzde 45,5 oy verdiniz' diyerek kızıyor ve küçümsüyor. Cumhurbaşkanlığı seçiminde bir çok partinin oluşturduğu çatıya rağmen Sayın Başbakanı yüzde 52 oyla birinci turda Çankaya Köşküne taşıyor. Yine halka kızıyor. TÜSİAD, Sayın Cumhurbaşkanını davet ediyor. Elleri sıkmanın, sıkılı ellerle birlikte olmanın, birlik içerisinde 2023 hedeflerine ulaşmanın anı birlikte yaşanmak isteniyor. Yine kızıyor. Bu neyin göstergesidir. Sayın Kılıçdaroğlu'nun ismini değiştirmek lazım. Kendisine 'Haset Bey' demek gerek. Umarım vatandaşlarımızın kurtarılması olayına da hasetlenmez ve üzülmez. Böyle hasetliği devam ederse Türkiye'nin başarıları sonunda iğne ipliğe dönecek? dedi.

FOTOLU

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Soylu 'Bu Sabah Güzel Bir Vuslatı Yaşadık? - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement