Spor Şehri Trabzon - Son Dakika
Spor

Spor Şehri Trabzon

Spor Şehri Trabzon

Trabzon'da bulunan 73 spor tesisi, profesyonelden amatöre, mahalli ligden okul sporlarına kadar binlerce sporcuya hizmet etmeye devam ediyor.

09.01.2014 11:19  Güncelleme: 11:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Trabzon'da bulunan 73 spor tesisi, profesyonelden amatöre, mahalli ligden okul sporlarına kadar binlerce sporcuya hizmet etmeye devam ediyor.

Tesisler sporculara en iyi hizmeti verirken, zaman zaman tesisleri vatandaşlar da spor yapmak için kullanabiliyor.

Trabzon Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Vekili Birdal Öztürk, Trabzon'da sporun gelişmesi için çaba sarf ettiklerini söyledi. Öztürk "Trabzon'da bulunan tüm tesisleri kullanarak boş kalmamasını sağlıyoruz. Tesislerimiz spor yapan gençler ile güzel. Hedefimiz spor yapan lisanslı sporcu sayısını yükseltmek ve başarı elde etmektir" dedi.

Trabzon'un doğusundan batısına 73 spor tesisi bulunurken, Of Spor Salonu'nda Basketbol ve Karate, Sürmene Spor Salonu'nda Badminton, Araklı Spor Salonu'nda Voleybol ve Güreş, Arsin Spor Salonu'nda Futsal, Yomra Spor Salonu'nda Hentbol ve Futsal, Yomra Cimnastik Salonu'nda Taekwondo ve Voleybol, Hayri Gür Spor Salonu'nda Basketbol ve Karate, 19 Mayıs Spor Salonu'nda Basketbol, Hentbol, Voleybol ve Eskrim, M. Akif Ersoy Kapalı Yüzme Havuzu'nda Yüzme, Akçaabat Spor Salonu'nda Masa Tenisi, Çarşıbaşı Spor Salon'unda Hentbol, Vakfıkebir Spor Salonu'nda Badminton ve Futsal Beşikdüzü Spor Salonu'nda Voleybol ve Basketbol branşlarında binlerce sporcu başarı için ter döküyor.

OKUL SPORLARINDA SPORCU SAYISI 10 BİNE YAKLAŞTI

Trabzon'da 2013 yılında mahalli liglerde toplam 7 bin 470 lisanslı sporcu ter dökerken, Trabzon'da aktif olarak devam eden 23 mahalli yarışmalar ise şöyle:

"Atletizm, Basketbol, Bilek Güreşi, Badminton, Bilardo, Boks, Dağcılık, Eskrim, Güreş, Hentbol, Judo, Karate, Kick boks, Masa Tenisi, Muay Thai, Satranç, Taekwondo, Tenis, Voleybol, Wushu, Vucüt Geliştirme,Yelken ve Yüzme branşları"

2011-2012 sezonunda okul sporlarına katılan lisanslı sporcu sayısı 5 bin 782 iken, 2012-2013 öğrenim yılı okul sporları lisanlı sporcu sayısı 7 bin 40'a yükselirken, 2013-2014 Öğrenim yılının henüz yarısına gelindiğinde Okul Sporları lisanslı sporcu sayısı ise 8 bin 399 kişiye ulaştı. Bu sayının öğrenim yılı sonuna kadar 10 bin üzerine çıkması bekleniyor. Okul Sporları bünyesi altında ise toplam 20 branş yer alıyor. Bu branşlar Atletizm, Basketbol, Badminton, Cimnastik, Eskrim, Futbol, Futsal, Güreş, Halter, Hentbol, İşitme Engelliler, Judo, Karate, Kros, Masa Tenisi, Satranç, Taekwondo, Tenis,

Voleybol ve Yüzme spor dallarından oluşuyor. Bu branşlar içerisinde en çok rağbeti Futbol, Güreş, Basketbol, Futsal, Hentbol ve Voleybol görüyor. Ayrıca Trabzon Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Trabzon'da bulunan özel sporculara özel ilgi gösteriyor. Down sendromu ve görme engellilere yüzme, Fiziksel ve zihinsel engelli sporculara Atletizm branşında faaliyet gösteriyorlar.

KIŞ VE YAZ SPOR OKULLARI'NA YOĞUN İLGİ

Trabzon Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü bünyesi altında yer alan Kış ve Yaz Spor Okulları 5-18 yaş arası gençlerin ücretsiz faydalandıkları ve bu yaşlardaki kişilere 21 branşta hizmet veriyor. Atletizm, basketbol, Eskrim, Hentbol, Voleybol, Judo, Satranç. Yüzme gibi branşların yer aldığı spor faaliyetlerinden yaz boyunca 5 bin 755 kayıtlı sporcu faydalanırken, Kış Spor Okulları'nda ise şu anda 3 bin 215 kayıtlı sporcu yararlanıyor. Öte yandan Yurt- Kur'da kalan öğrenciler ücretsiz olarak spor tesislerinden yararlanıyor. Yüzme, Voleybol, Tenis gibi branşlar daha fazla ilgi görürken, toplam 682 öğrenci bu hizmetlerden ücretsiz faydalanıyor.

TRABZON SPORUN MERKEZİ OLUYOR

Türkiye'de birçok ilde bulunmayan spor tesislerine sahip olan Trabzon, Karadeniz Bölgesi'nde de Okul Sporları grup müsabakalarına ve federasyon faaliyetlerine ev sahipliği yapıyor. 19- 22 Aralık 2013 'de Hentbol, 3-5 Ocak 2014 tarihlerinde ise Futsal Grup müsabakaları Yomra Spor Salonu'nda yapıldı.

Öte yandan Tenis Grup Türkiye Şampiyonası, Yüzme Türkiye Şampiyonası grup müsabakaları ve Kros Grup birinciliği, Voleybol bölgesel Ligi, Hentbol Türkiye Şampiyonası, Dünya Liseler arası Hentbol şampiyonası, Sualtı Rugby'si Trabzon'da yapılacak.

Kaynak: İHA

Son Dakika Spor Spor Şehri Trabzon - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement