Süleyman Demirel Anadolu Lisesi İspanya'dan Döndü - Son Dakika
Güncel

Süleyman Demirel Anadolu Lisesi İspanya'dan Döndü

Süleyman Demirel Anadolu Lisesi İspanya\'dan Döndü

Hayat Boyu Öğrenme Programı Comenius Projesi kapsamında 5 - 10 Kasım tarihleri arasında İspanya'ya gezi gerçekleştirildi.

21.11.2012 10:04

Dörtyol Süleyman Demirel Anadolu Lisesi öğrencileri, Avrupa Birliği Bakanlığı, Hayat Boyu Öğrenme Programı Comenius Projesi kapsamında 5 - 10 Kasım 2012 tarihleri arasında İspanya'ya gezisini gerçekleştirdi.

FARKLI KÜLTÜRLERİ TANIMAK

FARKLI BAKIŞ AÇILARI KAZANDIRIYOR

"Ülkelerin birbirinden almış oldukları sözcükler" projesi temelinde ülkeler arası etkileşim yolu ile alınmış sözcükler, deyimler ve terimlerin incelenmesi amacıyla ilk ziyaret İspanya'nın Barselona şehrine gerçekleştirildi. Süleyman Demirel Anadolu Lisesi Müdürü Ali Aslan, İngilizce Öğretmeni Yavuz Derya Kibar, okul öğrencilerinden Tuğçe Aydın ve Yağmur Uzal katıldıkları gezi hakkında izlenimlerini dün gazetemizle paylaştılar.

Süleyman Demirel Anadolu Lisesi öğrencileri Tuğçe Aydın ve Yağmur Uzal İspanya'ya ulaştıklarında kendilerini İspanyol Ailelerin karşıladığını ve proje kapsamında önceden belirlenmiş olduğu gibi proje ortağı oldukları okulların kız öğrencilerinin evlerinde 5 gün süre ile kaldıklarını belirttiler.

İspanya'nın Katalanga bölgesinde kaldıklarını belirten öğrenciler burada İspanyol bir ailenin yaşam tarzını gözlemleme şansı yakaladıklarını belirterek; "Yemek kültürleri bizdeki gibi sebze ve ete dayalı akdeniz mutfağı özellikleri taşımakta. Bizdeki gibi hamur işlerini oldukça seviyorlar.

Kızaltılmış ekmek hemen hemen her öğünlerinde var. Yemeklerine de ekmek kırıntıları koyup pişirmeyi seviyorlar. Yemeklerinde değişik soslar kullanıyorlar. Bu soslardan bazıları bize çok ağır geldi. Günlük yaşantıları bizimki ile hemen hemen aynı. Sabah erken saatlerde çok hafif bir kahvaltı yapıyorlar ve okula gidiyorlar. Okul tam gün ve mutlaka yanlarına sandviç hazırlıyorlar." dediler.

Okul Müdürü Ali Arslan'da yaptığı açıklamada; "İspanya'da okullarda kıyafet serbestisi var. Hem öğrenciler hem de öğretmenleri okullara istedikleri kıyafetle gelebiliyorlar. Bizim yaptığımız sunumda okul öğrencilerimizi formalı görünce çok beğendiler ve özentilerini dile getirerek 'Keşke bizim okullarımızda da forma uygulaması olsa' diye dileklerini ilettiler. Bizler serbest kıyafet uygulamasını tartışırken onlar bizim yaptığımız uygulamayı beğeniyorlar.

Ayrıca şunu da ifade etmeliyim, okullarında yaşadıkları en büyük sıkıntının ne olduğu sorusuna verdikleri yanıt ta bu; 'Bizim ve öğrencilerin en büyük sıkıntısı yarın okula gelirken ne giyeceğim'. İspanya zengin yeraltı kaynakları nedeniyle bir çok ülke ile tarih boyunca önemli iletişimler kurmuş ve bu bakımdan dil olarak oldukça zengin. Çok sayıda yabancı kaynaklı kelime mevcut. Amerika kıtasının keşfi ile oradan aldıkları zenginlikleri dünya ülkelerine satmışlar. Bu esnada hem dillerini yaymışlar, hem de o ülkelerden aldıkları kelimeleri ülkelerine getirmişler" dedi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Süleyman Demirel Anadolu Lisesi İspanya'dan Döndü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement