IŞİD'e Kara Harekatı İçin Tarih Belli Oldu - Son Dakika
Dünya

IŞİD'e Kara Harekatı İçin Tarih Belli Oldu

Suudi Arabistan Savunma Bakanı Müsteşarı, IŞİD'e yönelik yapılacak muhtemel kara operasyonuna ilişkin, "Koalisyon mart, nisan aylarında operasyonel olacak" dedi.

11.02.2016 18:30  Güncelleme: 08:51
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Suudi Arabistan Savunma Bakanı Müsteşarı Tuğgeneral Ahmed Asiri, uluslararası koalisyon ile beraber IŞİD'e yönelik yapılacak muhtemel kara operasyonuna ilişkin, "Koalisyon mart, nisan aylarında operasyonel olacak" dedi.

KOALİSYONDA 38 ÜLKE

IŞİD'e karşı oluşturulan koalisyona üye ülkelerin savunma bakanları, ABD öncülüğünde NATO Karargahında bir araya geldi. Toplantı devam ederken gazetecilere bir açıklama yapan Suudi Arabistan Savunma Bakanı Müsteşarı Asiri, 38 ülkenin koalisyonda yer almak istediğini belirterek, "Bir koordinasyon merkezi kuracağız. Koalisyonun içeriği, genelkurmay başkanları düzeyinde yapılacak bir toplantıda belirlenecek ve nihai ayrıntılar da savunma bakanları toplantısında kararlaştırılacak. Koalisyon mart, nisan aylarında operasyonel olacak" dedi.

Asker gönderilmesini şimdi stratejik düzeyde konuştuklarını kaydeden Asiri, "Detaylar, sayılar, tür ve süresi ayrıca ele alınacak. Bugün içeriği görüşüyoruz. Detaylar sonraki toplantılarda belli olacak" ifadesini kulandı.

"ASKER GÖNDERME KONUSUNDA BİZİM POZİSYONUMUZ ÇOK NET"

Asker gönderme konusunda Suudi Arabistan'ın pozisyonunun çok net olduğunu belirten Asiri, "Koalisyon üyeleri, Suriye'ye asker göndermede fikir birliğine varırsa, Suudi Arabistan'ın destek vermeye hazır olduğunu zirveden önce açıklamıştık. Nasıl, ne zaman ve sayı gibi detaylar askeri planlamayla ilgili. Genelkurmay başkanları toplantısında bu konulara dair cevap bulacaksınız" diye konuştu.

İRAN KATILACAK MI?

İran'ın koalisyona katılıp katılmaması ile ilgili bir soru üzerine ise Asiri, "Eğer İranlılar, koalisyona katılmak istiyorlarsa, öncelikle Suriye ve Irak'ta terörist gruplar ve militanlara verdikleri desteği kesmeliler" dedi.

IŞİD\'e Kara Harekatı İçin Tarih Belli Oldu
Kaynak: AA

Son Dakika Dünya IŞİD'e Kara Harekatı İçin Tarih Belli Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (2)

  • JamaL Dersim: Kürtler bu oyunu bozar haciii 9 12 Yanıtla
  • xxx: Allah kendi yolunda kenetlenmiş bi duvar gibi saf baglayıpta savasanları sever.. 6 2 Yanıtla
  • İstanbul'da Yaban Hayvanlarına Ait 396 Parça Tahnite El Konuldu
    11:18 İstanbul'da Yaban Hayvanlarına Ait 396 Parça Tahnite El Konuldu

    İstanbul'un Sarıyer ve Arnavutköy ilçelerinde yapılan operasyonda, koruma altındaki yaban hayvanlarına ait 396 parça tahnite el konuldu, 1 şüpheli gözaltına alındı. Ele geçirilen tahnitlerin piyasa değeri ise yaklaşık 75 milyon lira olarak belirlendi.

  • Bodrum'da 33 düzensiz göçmen kurtarıldı, 67 göçmen yakalandı
    11:16 Bodrum'da 33 düzensiz göçmen kurtarıldı, 67 göçmen yakalandı

    Muğla'nın Bodrum ilçesi açıklarında Sahil Güvenlik Botu tarafından yapılan operasyonlarda 33 düzensiz göçmen kurtarıldı, 67 göçmen ise yakalandı. Ayrıca, olaylarda 2 göçmen kaçakçısı şüphelisi de gözaltına alındı.

  • Haiti'de Çetelerin Saldırısı Sonucu 12 Kişi Öldü
    11:15 Haiti'de Çetelerin Saldırısı Sonucu 12 Kişi Öldü

    Haiti'nin başkenti Port-au-Prince'te çetelerin saldırısı sonucu bir sokakta 12 kişinin cansız bedenine ulaşıldı. Çeteler, başkentin lüks banliyölerinde evleri yağmalayarak şiddet olaylarını artırmıştı. Başbakanın istifa kararına rağmen şiddet devam ediyor.

  • ICRC Başkanı: Gazze'deki durum tarif edilemeyecek kadar kötü
    11:08 ICRC Başkanı: Gazze'deki durum tarif edilemeyecek kadar kötü

    Uluslararası Kızılhaç Komitesi (ICRC) Başkanı Mirjana Spoljaric Egger, Gazze'deki durumun tarif edilemeyecek kadar kötü olduğunu belirterek, İsrail'in işgalci devlet olarak Gazze'deki nüfusa hizmet sağlama, bunu yapmaması halinde ise insani yardımların girişine izin verme yükümlülüğü bulunduğunu söyledi. Egger, Gazze'deki insani durumun kötüleştiğini ve özellikle çocukların en çok etkilendiğini ifade etti. ICRC'nin Gazze'de aktif olarak çalıştığını ancak daha fazla insani yardım sağlanması gerektiğini vurgulayan Egger, İsrail'in Gazze'deki Filistin halkına karşı insani hizmet sağlama veya insani yardıma izin verme yükümlülüğü taşıdığını belirtti.

  • Kuzey Gazze'de Kıtlık Alarmı: Nüfusun %100'ü Açlıkla Karşı Karşıya
    11:07 Kuzey Gazze'de Kıtlık Alarmı: Nüfusun %100'ü Açlıkla Karşı Karşıya

    Birleşmiş Milletler'in desteklediği rapor, Gazze'de kıtlığın yaklaştığını ve nüfusun tamamının felaket boyutunda açlıkla karşı karşıya olduğunu belirtti. Gazze'deki 2.2 milyon kişi yeterli gıda bulamazken, kuzeydeki kıtlığın Mart-Mayıs 2024 döneminde başlaması bekleniyor. İsrail, 'açlığı savaş aracı olarak kullanmakla' suçlandı. Rapor, İsrail'in Gazze'yi geniş çapta yok etmesi ve yardımı kısıtlaması nedeniyle kıtlık koşullarının yayılacağını ifade etti.


Advertisement