Suriyeli Çocuklar Türkçe Öğrendi - Son Dakika
Güncel

Suriyeli Çocuklar Türkçe Öğrendi

Ankara'nın Beypazarı ilçesinde açılan kursa katılan Suriyeli 140 çocuk, Türkçe öğrendi.

31.08.2016 14:33

Ankara'nın Beypazarı ilçesinde açılan kursa katılan Suriyeli 140 çocuk, Türkçe öğrendi.

Beypazarı Mülteci Eğitim Merkezi (BEYMEM) tarafından İlçe Halk Eğitim Merkezinin işbirliğiyle 20 Haziran'da açılan okuma yazma kursu tamamlandı. İlçenin Rüstempaşa ve Altay ilkokullarında verilen kursa Suriyeli 140 çocuk katıldı.

Kaymakam Suat Seyitoğlu, törende yaptığı konuşmada, Suriyeli çocuklara ve ailelerine yönelik çalışmalar yapıldığını, bunun başında da çocuklara Türkçe öğretmek geldiğini söyledi.

Altay İlkokulu öğretmeni Emin Dündar da 2 aydır Suriyeli çocuklara, başta Türk kültürü, dili ve değerlerini öğretmeye çalıştıklarını ifade ederek, "Çocukların, verilen eğitimler ve Türkçe öğrenmeleri sonrasında kendilerine güvenleri geldi. Okumayı yazmayı öğrenen bu çocuklar eylülde okula gitmeye hazırlar." dedi.

Suriyeli öğrencilerden Muhammet Elsattuf da öğretmenlerin kendileriyle çok iyi ilgilendiklerini ve Türkçe'yi öğretmek için ellerinden gelen çabayı ortaya koyduklarını dile getirdi.

Elsattuf, "Türkçe konuşulanları anlıyorum. Annem babam Türkçe bilmiyorlar. Ben onlara da rehberlik, tercümanlık yapacağım. Benim gibi çok sayıda Suriyeli çocukla okula gelerek, Türkçe okuma yazma öğrendik. Türk yetkililere çok teşekkür ediyoruz." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Suriyeli Çocuklar Türkçe Öğrendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement