Suruç'taki Terör Saldırısı - Son Dakika
Yerel

Suruç'taki Terör Saldırısı

ERZURUM/MUŞ/ Erzurum, Bitlis ve Muş'taki bazı siyasi partiler ile sivil toplum kuruluşlarının yetkilileri Şanlıurfa'nın Suruç ilçesindeki terör saldırısını kınadı.

21.07.2015 14:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ERZURUM/MUŞ/ Erzurum, Bitlis ve Muş'taki bazı siyasi partiler ile sivil toplum kuruluşlarının yetkilileri Şanlıurfa'nın Suruç ilçesindeki terör saldırısını kınadı.

Muş Belediye Meydanı'nda bir araya gelen HDP ve DBP'liler, sloganlar eşliğinde Karayolları Kavşağı'na kadar yürüdü.

Burada grup adına açıklama yapan HDP Muş Milletvekili Burcu Çelik Özkan, Suruç'taki saldırıyı kınayarak hayatını kaybedenlerin ailelerine sabır diledi.

Özkan, saldırıyı "barış umutlarına yapılan bir müdahale" olarak değerlendirerek, şunları kaydetti:

"Bu katliam Kürt ve Türk halklarının barış umutlarına yapılan müdahaledir. Bu katliam Kürt analarının, şehit annelerinin umutlarına yapılan müdahaledir. Bu topraklarda hala onurlarını koruyan halklarımıza yapılan müdahaledir. Gerçekten sizi lanetliyoruz. Lanet olsun siyasi emellerinize, siyasi iktidarınıza, politikanıza. O öldürdükleriniz Taksim'de, İstiklal Caddesi'nde oyuncak satarak Kobani'li çocuklara hayat ve umut götürmek istediler. Oraya ceplerinde kayısı çekirdekleri götürerek yıktığınız umutları, hayatları yeniden diriltmek için yola çıktılar."

-"Bu saldırılar hedefine ulaşamayacak"

AK Parti Erzurum İl Başkanı Fatih Yeşilyurt da yaptığı yazılı açıklamada, saldırıyı lanetledi.

Türkiye'yi derin üzüntüye sevk eden bu saldırıyı yapanlar başta olmak üzere terörün her türlüsünü kınayan Yeşilyurt, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Türkiye'ye, milletimizin birlik ve bütünlüğüne, huzur ve barışa yönelen bu tür terör saldırıları hiçbir şekilde hedefine ulaşamayacaktır. Yıllarca terörün çirkin eylemlerine sahne olan ülkemiz, son yıllarda sağlanan huzur ortamını bozmaya yönelik yapılmış Suruç ilçemizdeki katliamı bir kez daha şiddet ve esefle kınıyorum. Devlet, hükümet ve millet olarak bunları boşa çıkaracağız. Milletimizi, ülkemizin birlik ve bütünlüğünü hedef alan bu terör saldırısı karşısında herkesi kenetlenmeye ve sağduyulu davranmaya çağırıyoruz. Gün birlik günüdür, saldırıda hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yaralılara şifa diliyorum."

Tatvan Belediye Başkanı Fettah Aksoy da yaptığı yazılı açıklamada, Suruç'taki saldırıyı şiddet ve nefretle lanetlediklerini belirtti.

Haince gerçekleştirilen bu tür saldırıların faillerinin bir an önce tespit edilerek hukuk karşısında en ağır şekilde cezalandırılması temennisinde bulunan Aksoy, hayatını kaybedenlere rahmet, yaralılara acil şifa diledi.

Bitlis İnsani Yardım Derneği Başkanı Muzaffer Taşcan ise yazılı açıklamasında, "Türkiye'nin çeşitli yerlerinden gelen gençleri hedef alan ve gençlerin en doğal hakları olan basın toplantısı yaptıkları esnada gerçekleştirilen katliamı kınıyoruz. Suruç'taki patlamada hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı, yaralılara acil şifalar diliyoruz" ifadesini kullandı.

Memur-Sen ve Eğitim Bir Sen Bitlis Şube Başkanı Cabir Durak da yaptığı yazılı açıklamada, saldırıyı kınadı, gerçekleştirenleri lanetledi, hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, kederli ailelerine başsağlığı ve yaralılara acil şifa diledi.

Bitlis Kardeşlik ve Adalet Platformu'ndan yapılan yazılı açıklamada ise olayların 6-7 Ekim saldırılarından bağımsız olmadığına dikkat çekilerek, "Saldırı, Hatay'daki bombalama, Gaziantep patlaması, Gezi olayları, 6-7 Ekim olayları saldırılarından bağımsız değildir. Bugünkü saldırıyı, Türkiye'nin duruşundan ve küresel hesaplardan bağımsız olarak değerlendirmek mümkün değildir. Terörün her türünü şiddetle lanetliyoruz. Patlama olayını gerçekleştiren kişi veya kişilerin en kısa sürede yakalanıp cezasının verilmesini yetkililerden bekliyoruz" değerlendirmesine yer verildi.

Bitlis Gazeteciler Cemiyeti Başkanı İlhan Karabulut da yaptığı açıklamada, saldırının ve çaresizliğin üzüntüsünü duyduklarını kaydederek,  "Bu katliamın ilk olmadığının ve faşizan ideolojiler devam ettikçe son olmayacağının da farkındayız" görüşünü savundu.

Saldırıyla ilgili bazı yayınları eleştiren Karabulut, "Susmanın, görmezlikten gelmenin maalesef tüm dünyanın bildiği gerçekleri kapamaya yetmeyeceğini bilmeleri gerekmektedir. Tarih tekerrür ve vebalden ibarettir" ifadesini kullandı.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Suruç'taki Terör Saldırısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement