Tbd Başkanı Tabak: Bilişim ve İletişim Teknolojileri Alt Yapısı Tek Kaynaktan Yönetilmeli - Son Dakika
Güncel

Tbd Başkanı Tabak: Bilişim ve İletişim Teknolojileri Alt Yapısı Tek Kaynaktan Yönetilmeli

Tbd Başkanı Tabak: Bilişim ve İletişim Teknolojileri Alt Yapısı Tek Kaynaktan Yönetilmeli

TÜRKİYE Bilişim Derneği (TBD) Başkanı İlker Tabak, bilişim ve iletişimin demokrasinin teminatı olduğunu söyledi.

17.08.2016 12:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

TÜRKİYE Bilişim Derneği (TBD) Başkanı İlker Tabak, bilişim ve iletişimin demokrasinin teminatı olduğunu söyledi. Tabak, "Bilişim ve İletişim Teknolojileri alt yapısı tek kaynaktan yönetilmeli, teknolojileri ayrı merkezlerde toplanmalı" dedi.

15 Temmuz darbe girişiminde TÜRKSAT ve televizyon kanallarının hedef alındığını hatırlatan Tabak, "Bilişim ve iletişim merkezlerine yapılan saldırıların engellenmesi ve sosyal medya aracılığıyla yapılan çağrılar üzerine milletimizin meydanlara çıkarak demokrasiye ve devlete sahip çıkması sonunda hainlere büyük bir ders verildi ve darbe girişimi önlendi. O gece yaşananlar da gösterdi ki bilişim ve iletişimin doğru kullanılması demokrasinin teminatıdır" dedi. Tabak, Türkiye'nin bir daha böyle bir tehdit yaşamaması için bilişim ve iletişim teknolojilerinin doğru yönetilmesinin önemine dikkat çekti.

FETÖ/PDY terör örgütünün darbe girişimi sonrasında ortaya çıkan tabloyu bilişim sektörü açısından değerlendiren İlker Tabak, şöyle konuştu:

"Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın bütün olumsuz koşullara rağmen, sosyal medya aracılığı ile görüntülü çağrı yaptığı unutulmamalıdır. Cumhurbaşkanımız, o gece haber kanallarındaki canlı yayınlara sosyal medya aracılığıyla bağlanarak sesini duyurdu ve Milletimizi darbeye karşı mücadele etmesi için meydanlara çağırdı. Cumhurbaşkanımızın yaptığı bu çağrı, darbe girişiminin seyrini değiştirdi. 15 Temmuz gecesi devlet büyüklerimizin sosyal medya üzerinden çağrısı, medya aracılığıyla halka iletildi. Çok sesli basının, çok kanallı iletişim trafiğinin sağlanmasında halkın doğru bilgi almasını sağladı ve bilinçlenmesinde önemli katkı yaptı. Dolayısıyla bilişim ve iletişimin demokrasinin teminatı olduğu, demokratik rejimin korunmasında ne kadar kritik bir rol üstlendiği görüldü. Bu nedenle TBD olarak biz de 'Bilişim ve iletişim demokrasinin teminatıdır.' dedik ve Aralık ayında gerçekleştireceğimiz 33. Ulusal Bilişim Kurultayı'nın (Bilişim 2016) ana temasını 'Bilişim ve Demokrasi' olarak belirledik. Kurultayımızda, devletimizin üst düzey yetkilileri, siyasi parti temsilcileri, akademisyenler, kamu ve özel sektör karar vericileri ile medya temsilcilerinin de katkısı ile demokrasi, insan hakları, özgürlükler, milli birlik ve beraberlik kavramlarına vurgu yaparak 'Tam Bağımsız, Lider ve Güçlü Türkiye' için yapılması gerekenleri değerlendireceğiz."

BİLİŞİM VE İLETİŞİM TEKNOLOJİLERİ AYRI MERKEZLERDE TOPLANMALI

Bilişim alanında çoklu alt yapı yatırımlarının ve birden fazla iletişim ve bilişim kanalının bulunmasının önemine işaret eden İlker Tabak, "Ülkemizde fiber alt yapı hizmetlerini ve uydu iletişimini farklı operatörler sağlıyor. Alt yapıların paylaştırılıyor olması, darbe gibi ulusal güvenliği tehdit eden sıkıntılı durumlar karşısında önem kazanıyor. Alt yapının farklı kaynaklardan sağlanması iletişimin sürdürülebilir olmasını mümkün kılıyor. Darbe girişimi sırasında bilişim ve iletişim merkezlerine yapılan saldırılar bilişim ve iletişim teknolojilerin tek merkezde toplanmaması ve yönetilmemesi gerektiğini kanıtladı. Birden fazla iletişim ve bilişim merkezinin olması, farklı kanalların bulunması, darbecileri, 'nereyi, nasıl ele geçirecekleri' konusunda böldü ve güçlerinin parçalanmasına neden oldu. Darbe gecesi saldırıya uğrayan ulusal iletişimin merkez dağıtım noktası olan TÜRKSAT çalışanlarının kahramanca mücadelesi sayesinde darbecilerin iletişim alt yapısını ele geçirme girişimi sonuçsuz kaldı. 3G, 4G, Fiber, Metro, ADSL gibi birçok internet bağlantı kanalının sağlıklı şekilde hizmet vermesi, iletişim araçlarının çevrimiçi kalması sağlıklı bir bilgi akışı sağladı. Yani bilişim ve iletişim teknolojileri de darbe girişiminin engellenmesinde başrolü oynadı. Bu yaşananlar bize bir kez daha bilişim ve iletişim kanallarının önemini ve doğru yönetilmesinin önemini ortaya çıkardı" dedi.

TBD olarak bilişim teknolojilerinin gelişmesi için birçok çalışmaya öncülük ettiklerin ikaydeden İlker Tabak, arıca gerekli teknik ve yasal düzenlemelerin yapılması konusunda da her türlü desteği dün olduğu gibi, bugün ve yarın da vermeye hazır olduğuklarını belirtti.

- Ankara

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Tbd Başkanı Tabak: Bilişim ve İletişim Teknolojileri Alt Yapısı Tek Kaynaktan Yönetilmeli - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • MHP Genel Başkan Yardımcısı İsmail Özdemir: Ülkücünün eskisi ve yenisi olmaz
    00:03 MHP Genel Başkan Yardımcısı İsmail Özdemir: Ülkücünün eskisi ve yenisi olmaz

    MHP Genel Başkan Yardımcısı İsmail Özdemir, Ülkü Ocakları Talas İçe Başkanlığınca düzenlenen bir programda yaptığı konuşmada, terör örgütünün siyasi uzantılarıyla işbirliği yapanların ülkücü olamayacağını belirtti. Özdemir, Türkiye'nin önemli bir dönemden geçtiğini ve Türkiye Yüzyılı hedeflerine ulaşacaklarını ifade etti. Ayrıca, pazar günü yapılacak seçimlerde Cumhur İttifakı'nın güçlü bir iradeyle cevap vermesi gerektiğini vurguladı.

  • Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, Murat Kurum'u ağırladı
    00:01 Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, Murat Kurum'u ağırladı

    Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Kurum'u Baykar'da ağırladı. Bayraktar, Kurum ile yapılan görüşmeyi sosyal medya hesabından paylaşarak, İstanbul'un geleceği için hayal edilen projeleri dinlediklerini belirtti. Kurum ise Baykar'ın milli teknoloji hamlesinin lokomotifi olduğunu vurgulayarak, Bayraktar ile yapılan görüşmenin kendisine ilham verdiğini ifade etti.

  • Adıyaman'ın Kahta ilçesinde otomobil çarpışması: 5 yaralı
    23:53 Adıyaman'ın Kahta ilçesinde otomobil çarpışması: 5 yaralı

    Adıyaman'ın Kahta ilçesinde meydana gelen trafik kazasında, iki otomobil çarpıştı ve 5 kişi yaralandı. Olay yerine sağlık, polis ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Yaralılar ambulansla Kahta Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı ve durumlarının iyi olduğu belirtildi.

  • Muharrem İnce Gönen'de Esnaf Ziyaretleri Gerçekleştirdi
    23:43 Muharrem İnce Gönen'de Esnaf Ziyaretleri Gerçekleştirdi

    Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, Balıkesir'in Gönen ilçesinde yerel seçim çalışmaları kapsamında esnaf ziyaretleri gerçekleştirdi. İnce, Gönenlilere hitap ederek diğer partilerin seçim propagandalarında projelerinden bahsetmediğini iddia etti ve Memleket Partisinin Türkiye için üçüncü bir yol olduğunu vurguladı.

  • Dışişleri Bakan Yardımcısı Yasin Ekrem Serim Kosova'da temaslarda bulundu
    23:43 Dışişleri Bakan Yardımcısı Yasin Ekrem Serim Kosova'da temaslarda bulundu

    Dışişleri Bakan Yardımcısı Yasin Ekrem Serim, Kosova'ya gerçekleştirdiği ziyarette Kosova yetkilileri, Türk toplumu ve iş insanlarıyla görüşmeler gerçekleştirdi. Ayrıca Osmanlı'nın üçüncü padişahı I. Murad'ın türbesini ziyaret etti ve NATO'nun Kosova'daki Barış Gücü Komutanı ile görüştü. Serim, ziyaretini TİKA'nın iftar programıyla tamamladı ve yarın Prizren ve Mamuşa belediyelerini ziyaret edecek.

  • Ağrı İl Emniyet Müdürlüğü, 31 Mart 2024 Mahalli İdareler seçimlerine hazır
    23:42 Ağrı İl Emniyet Müdürlüğü, 31 Mart 2024 Mahalli İdareler seçimlerine hazır

    Ağrı İl Emniyet Müdürlüğü, seçim tedbirleri ve güvenlik çalışmaları ile ilgili toplantı düzenledi. Toplantıda, oy kullanılacak okullarda görev yapacak personel ve güvenlik uygulamaları hakkında bilgi sunumları yapıldı. Ağrı İl Emniyet Müdürü Yılmaz İpar, seçimlerin huzur ve güven içinde geçmesi için tüm imkanlarını seferber ettiklerini belirtti.


Advertisement