TBMM İçişleri Komisyonu - Son Dakika
Politika

TBMM İçişleri Komisyonu

TBMM İçişleri Komisyonu

TBMM İçişleri Komisyonu'nda, korsan taksiciliğe ağır cezalar getiren ve "değnekçiliğe" son veren düzenlemelerin de bulunduğu kanun teklifi, alt komisyona sevk edildi."Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi"ni ele aldı.

16.05.2012 13:13

TBMM İçişleri Komisyonu'nda, korsan taksiciliğe ağır cezalar getiren ve "değnekçiliğe" son veren düzenlemelerin de bulunduğu kanun teklifi, alt komisyona sevk edildi.

AK Parti Mardin Milletvekili Muammer Güler başkanlığında toplanan komisyon,

"Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi"ni ele aldı.

Teklifin tümü üzerindeki görüşmelerde söz alan MHP Muğla Milletvekili Mehmet Erdoğan, havacılık sektöründe yer alan faaliyetlerin grev ve lokavt yapılamayacak işler kapsamına alınmasına ilişkin düzenlemeyi eleştirdi. Hava limanlarındaki on binlerce işçinin sezonluk olarak, asgari ücretle, ağır koşullar altında görev yaptıklarını belirten Erdoğan, çalışanların grev haklarının ellerinden alınmasının yanlış olacağını ifade etti.

"Değnekçiler" konusuna da değinen Erdoğan, mevcut kanunlarda da yasak olmasına rağmen, emniyetin bu konuya neden müdahale etmediğini sordu.

CHP Ankara Milletvekili Sinan Aygün, yasa dışı yollarla araç sahiplerinden park ücreti alan "değnekçilere" yönelik düzenlemeye destek verdiğini belirtti. Kendisinin de iş yerinin önünde değnekçiye para vermek zorunda kaldığını, değnekçilerin çoğunun "tinerci ya da hapçı" olduğunu kaydeden Aygün, bu uygulamanın en kısa sürede kaldırılması gerektiğini belirtti.

AK Parti Gümüşhane Milletvekili Kemalettin Aydın, Türkiye'de, 35 milyon kişiyi 194 farklı noktaya taşıyan hava yollarının artık uluslararası alanda önemli bir konuma sahip olduğunu ifade etti. Türkiye'de hava ulaşımında 110 bin kişinin çalıştığını, sendikalı olan kesimin 14 bin THY personelini kapsadığını ifade eden Aydın, günde 100 bin kişinin taşındığı hava limanlarında olası bir grevin önemli sıkıntılar doğurabileceğini, bu nedenle düzenlemenin yerinde olduğunu söyledi.

Teklif, muhalefet ve iktidar milletvekillerinin ortak talebiyle alt komisyona sevk edildi.

- TBMM

Kaynak: AA

Son Dakika Politika TBMM İçişleri Komisyonu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement