Teknoloji Yarışmasında Ses Sıkıntısı (2) - Son Dakika
Güncel

Teknoloji Yarışmasında Ses Sıkıntısı (2)

Teknoloji Yarışmasında Ses Sıkıntısı (2)

Şehitliği ZİYARET ETTİ Çanakkale'de düzenlenen 9'uncu Robot Yarışması'nın açılış törenine katılan Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, ardından Gelibolu Yarımadası'na geçerek, Şehitler Abidesi ve 57. Alay Alay Şehitliği'ni ziyaret etti.

13.05.2015 19:57

Şehitliği ZİYARET ETTİ

Çanakkale'de düzenlenen 9'uncu Robot Yarışması'nın açılış törenine katılan Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, ardından Gelibolu Yarımadası'na geçerek, Şehitler Abidesi ve 57. Alay Alay Şehitliği'ni ziyaret etti. Şehitler Abidesi'nde öğrencilerle sohbet edip, birlikte hatıra fotoğrafı çektiren Bakan Avcı, daha sonra şehitlikte dua etti.

GAZİANTEP'E SURİYELİLER İÇİN ÜNİVERSİTE KURULUYOR

Şehitlikteki ziyaretin ardından Bakan Nabi Avcı, gazetecilerin sorularını yanıtladı. Gazetecilerin Türkiye'ye sığınan Suriyeliler'in eğitimine yönelik yapılan çalışmalarla ilgili sorusu üzerine Bakan Avcı, "Katar Emiresi Türkiye'ye geldiği zaman birlikte Gaziantep'te ve başka yerlerdeki misafirler için yapılan kampları dolaştık. O zaman Şah Amuza yani Katar Emiresi oradaki Suriyeli öğrenciler için Katar Hükümeti'nin burada ne yapabileceğini, bir üniversite kurup kuramayacağını, burada yer tahsis edilip edilemeyeceğini sormuştu. Biz de Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ile görüştük. O zaman birlikte de görüştük. Fatma Hanım, Büyükşehir Belediyesi olarak arazi tahsis edebileceklerini söylemişti. Onun üzerine bir protokol hazırlandı. Bir proje geliştiriliyor. Bu Türk-Katar Üniversitesi, Tıpkı Ahmet Yesevi gibi, Manas Üniversitesi gibi uluslararası. Türkmenistan'da kurmakta olduğumuz Türkiye-Türkmenistan Üniversitesi gibi ortak bir üniversite. Eğitim dilinin de Türkçe, Arapça ve İngilizce olması öngörülüyor. Uluslararası bir üniversite Gaziantep'de kurulacak. Külliyesi Gaziantep de olacak" dedi.

ULUSLARARASI CAMİANIN KATKISI ÇOK DÜŞÜK

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Türkiye'deki kamplarda açtıkları okullar bulunduğunu ve ayrıca kampların dışında da açılan okullar olduğunu belirtip, "Müfredatlarını yeniledik. Kendi müfredatlarını, Suriye müfredatlarını, gerek kendi öğretmenleri ile gerek bizim öğretmenlerimiz ile izliyorlar. Ayrıca haftada 5 saatte Türkçe eğitim alıyorlar. Çocuklar, Türkçe'yi çok çabuk öğreniyor. Dolayısıyla ayrıca kampların dışında da sivil toplum kuruluşları, belediyeler tarafından açılan okullar var. Orada da eğitimlerini sürdürüyorlar. Ama halen daha yapacak çok şey var. Uluslararası camianın da yapacak çok şeyi var. Türkiye'nin yükünü paylaşmak konusunda uluslararası camia yeterince pek gayretli görünmüyor. UNİCEF'in bazı katkıları var ama bizim yaptığımız çalışmaların dışında uluslararası camianın katkısı maalesef çok düşük" diye konuştu.

BAŞSAĞLIĞI DİLEDİ

57. Alay Şehitliği'ni ziyaret edip burada da öğrencilerle fotoğraf çektiren Bakan Avcı, Gelibolu İlçesine geçerek Anafartalar İşitme Engelliler Özel Eğitim Meslek Lisesi'ne ziyaret gerçekleştirdi. Nisan ayında Avrupa Birliği Projesi kapsamında İspanya'ya giden ve Malaga kentinde denizde boğularak yaşamını yitiren öğrenciler Şakir Çelik ve Serdar Fidan ile bilgisayar öğretmeni Ümit Nalbant için okul öğretmenleri ve öğrencilerine başsağlığı dileğinde bulunan Bakan Avcı, olayda yaralı kurtulan Hurşit Özbay ile yan yana oturup, geçmiş olsun dileğinde bulundu. Öğrencilerin sorunlarını dinleyen Bakan Nabi Avcı, okul müdüründen kapsamlı bir rapor hazırlayıp kendisine göndermelerini istedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Teknoloji Yarışmasında Ses Sıkıntısı (2) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement