Tekstil İşçileri Fabrikada Gece Gündüz Nöbet Tutuyor - Son Dakika
Güncel

Tekstil İşçileri Fabrikada Gece Gündüz Nöbet Tutuyor

Tekstil İşçileri Fabrikada Gece Gündüz Nöbet Tutuyor

Kastamonu'da geçen cumartesi gecesi, iflas eden tekstil firmasının yöneticileri makineleri kamyonlara yüklerken fabrikayı basarak buna engel olan işçiler, makinelerin tekrar kaçırılmaması için burada gece gündüz nöbet tutuyor.

11.03.2015 12:13

Kastamonu'da geçen cumartesi gecesi, iflas eden tekstil firmasının yöneticileri makineleri kamyonlara yüklerken fabrikayı basarak buna engel olan işçiler, makinelerin tekrar kaçırılmaması için burada gece gündüz nöbet tutuyor.

Kuzeykent Mahallesi'nde yaklaşık 10 yıldır fason üretim yapan 100'ü kadın toplam 135 işçinin çalıştığı tekstil firması iflas etti. Firma sahibi, cumartesi gecesi kente gelerek makineleri kamyonlara yükletip kentten kaçırmak istedi. Durumu fark eden işçiler fabrikayı basarak makinelere el koydu. İşçiler, Ocak ve Şubat ayı ücretleri ile 4 aylık mesai ücretlerini vermediği gerekçesiyle fabrika sahibi hakkında polise de şikayette bulundu.

İşçiler, cumartesiden bu yana fabrikada makinelerin kaçırılmaması için gece gündüz nöbet tutuyor. İşçiler, alacakları ödeninceye kadar makineleri teslim etmeyeceklerini söyledi. İşçilerden İsmail Gürnar, şöyle konuştu:

"Arkadaşlarımızla gece gündüz bekliyoruz. Ancak hala alacaklarımız ödenmedi. Fason üretim yaptıran asıl firmanın Tokat'ta 400 kişilik yeni bir fabrika açtığı söyleniyor. Fason üretim yapan bizim çalıştığımız firmanın da bu yüzden işi durdurduğu belirtiliyor. Bizim hiçbir şeyden haberimiz yok. Cumartesi gecesi makineler kaçırılmak istenince her şey ortaya çıktı. Biz son ana kadar paramız gelecek, çalışmaya devam edeceğimizi düşündük. Şimdi tek isteğimiz 2 aylık maaş ve 4 aylık mesailerimizin ödenmesi."

Fabrikada 2 yıldır çalışan Ebru Akça ise "8 Mart Dünya Kadınlar Günü'de işsiz kaldık. 2 aydır maaş alamıyoruz. Mesailerimizi alamadık. Millet kredi kartıyla icra kapsının önünde. Kimse yardım etmiyor. Patronlar veremiyor maaşımızı devlet bize sahip çıksın" dedi. - Kastamonu

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Tekstil İşçileri Fabrikada Gece Gündüz Nöbet Tutuyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement