Teröristlerin Karayolu Tahripleri ve Taciz Ateşleri Önlendi - Son Dakika
Güncel

Teröristlerin Karayolu Tahripleri ve Taciz Ateşleri Önlendi

TSK, teröristlerin son üç günde güneydoğuda yaptıkları yol kesme, kimlik kontrolü faaliyetleri ve güvenlik güçlerinin üzerine açtıkları taciz ateşleriyle ilgili verdi.

05.06.2014 13:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

TSK, teröristlerin son üç günde güneydoğuda yaptıkları yol kesme, kimlik kontrolü faaliyetleri ve güvenlik güçlerinin üzerine açtıkları taciz ateşleriyle ilgili verdi.

TSK'dan yapılan açıklamaya göre bugün, Diyarbakır Lice ilçesinde görev yapan güvenlik güçlerine bölücü terör örgütü mensupları tarafından taşlı, molotoflu ve havayi fişekli saldırı düzenlendi, taciz ateşi açıldı. Bölgede bulunan unsurların karşılık vermesi üzerine taciz ateşi kesildi.

Dün ise Diyarbakır Hani ilçesinde karayolu üzerinde açılan çukurların kapatılması faaliyetini emniyete alan güvenlik güçlerine bölücü terör örgütü mensupları tarafından beş farklı zamanda taciz ateşi açıldı. Ateşe karşılık verilmesi üzerine taciz ateşi sona erdi.

Altı bölücü terör örgütü mensubu tarafından, Tunceli/ Nazimiye İlçesi Geriş Köyü yol ayrımında karayolu kesilerek, bir minibüs durduruldu. Kimlik kontrolü ve propaganda yapan teröristlerle ilgili adli tahkikat başlatıldı.

Bingöl/ Karlıova Kargapazarı Köyü bölgesinde, aralarında bölücü terör örgütü mensuplarının da bulunduğu bölücü terör örgütüne arka çıkan bir grup tarafından, iki adet çadır kurulduğu, ayrıca yol üzerine taş yerleştirmek suretiyle, yolun trafiğe kapatıldığı bilgisi alındı. TOMA ile müdahale edilen grup dağıtıldı ve yol trafiğe açıldı. Bölgeye kurulan çadırlar göstericiler tarafından bugün söküldü.

Dün bölücü terör örgütü mensupları tarafından Şemdinli/ Tekeli'nin 6,5 kilometre güneydoğusunda yer alan isimsiz Tepe'de hudut emniyetini sağlamak amacıyla görevlendirilen güvenlik birimine, bir adet Havan mermisi, müteakiben Biksi Makineli Tüfek ile aralıklarla ateş açıldı. Ateş açılan noktalara derhal ateşle karşılık verilerek susturuldu. Saldırı esnasında zayiat meydana gelmedi.

3 Haziran Salı günü ise Kara Kuvvetleri 34'üncü Hudut Tugay Komutanlığı unsurlarınca, yapılan bir ihbar üzerine, Şemdinli İlçesi Kayalar Köyü, Kırkçimenlik Tepe Mevkiinde, stabilize yol kenarında toprağa gömülü vaziyette, 12 kilogramlık tüp, 500 gr C-4 plastik patlayıcı, iki adet elektrikli fünye, sekiz adet pil, 15 metre kablo ile hazırlanmış bir adet el yapımı patlayıcı bulundu. Şemdinli Cumhuriyet Savcılığının talimatıyla patlayıcılar imha edildi.

Aynı gün bölücü terör örgütü mensupları tarafından, tespit edilemeyen bir saatte, Bitlis İl Merkezi Aşağıbalcılar Köyü Saltun Tepe mevkiindeki baz istasyonlarında bulunan güç kaynakları ve kablolar yakıldı. Olayla ilgili adli tahkikat başlatıldı.

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Teröristlerin Karayolu Tahripleri ve Taciz Ateşleri Önlendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement