TMSF'den Açıklama - Son Dakika
Ekonomi

TMSF'den Açıklama

TMSF, Fon hakkında yaptığı yayınlarla kurumun itibarını zedelemeye çalıştığı ve noter aracılığıyla gönderilen cevap ve düzeltmelerle mahkemelerin tekzip kararlarına uymadığı iddia edilen Taraf gazetesine, Basın İlan Kurumu tarafından 1 günlük resmi ilan ve reklam cezası verildiğini belirtti.

24.03.2014 17:09

Basın İlan Kurumunun, Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu'nun (TMSF), Taraf gazetesinde yayımlanan habere ilişkin yaptığı şikayeti haklı bularak, söz konusu gazeteye 1 günlük resmi ilan ve reklam cezası verdiği bildirildi.

TMSF'den yapılan açıklamada, Fon hakkında yaptığı yayınlarla kurumun itibarını zedelemeye çalıştığı ve noter aracılığıyla gönderilen cevap ve düzeltmeler ile mahkemelerin tekzip kararlarına uymadığı iddia edilen Taraf gazetesinin, Basın İlan Kurumu tarafından cezalandırıldığı kaydedildi.

Kurul'un, gazeteye 1 günlük resmi ilan ve reklam cezası verdiği belirtilen açıklamada, şu ifadeler kullanıldı:

"TMSF Basın İlan Kurumu Yönetim Kurulu'na yaptığı müracaatta, Taraf gazetesinin 16 Eylül 2013 tarihli nüshasının 7. sayfasında 'Show TV'nin satışı riske girdi' başlığıyla yayımlanan haberde, gerçekleri saptırarak, çarpıtma yoluyla amaçlı olarak Kurumlarının itibarının zedelendiği ifadesine yer verdi. Kurum noter vasıtasıyla gönderilen cevap ve düzeltme ihtarnamesinin yayımlanmaması ve İstanbul 7. Sulh Ceza Mahkemesi'nin cevap ve düzeltme metnine yer vermemesini gerekçe gösterdi.

Basın İlan Kurumu Yönetim Kurulu aldığı kararda 'Gerekçeler dikkate alınmak suretiyle Taraf gazetesi, yargı kararı ile kesinleşen cevap ve düzeltme metni yerine başka bir cevap ve düzeltme metnini yayımlandığını öğrenmesine rağmen derhal esas cevap ve düzeltme metnini yayınlama yoluna gitmeyerek Basın Ahlak Esasları Hakkında 129 sayılı Genel Kurul kararının 1. maddesini ve aynı maddenin (g) bendini ihlal ettiğinden anılan gazetenin, 195 sayılı Kanun'un 49. maddesinin (a) bendi uyarınca, resmi ilan ve reklamlarının 1 (bir) gün süre ile kesilmesine karar verilmiştir' ifadelerine yer verdi." - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi TMSF'den Açıklama - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement