Trabzon'un Vakfıkebir İlçesinde Kurtuluş Coşkusu - Son Dakika
Yerel

Trabzon'un Vakfıkebir İlçesinde Kurtuluş Coşkusu

Trabzon\'un Vakfıkebir İlçesinde Kurtuluş Coşkusu

Trabzon'un Vakfıkebir ilçesinin düşman işgalinden kurtuluşunun 96. yıldönümü çeşitli etkinliklerle kutlandı.

14.02.2014 13:24

Trabzon'un Vakfıkebir ilçesinin düşman işgalinden kurtuluşunun 96. yıldönümü çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Vakfıkebir Hükümet Konağı önündeki Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasının ardından Ulu Önder Atatürk, Türk büyükleri ve ebediyete intikal etmiş şehitlerimiz için saygı duruşunda bulunuldu.

Belediye Başkanı Hayri Birinci günün anlam ve önemiyle ilgili yaptığı konuşmasında, "Bundan 96 yıl önce Rus birlikleri tarafından ilçemiz işgal edilmiş insanlarımızın malına, namusuna ve canına karşı haince ve gaddarca insanlık dışı eylemlerde bulunulmuş, bir kısım insanlarımız batıya göç etmek zorunda bırakılmıştır" dedi.

Birinci, 1916'da birçok illerle birlikte Vakfıkebir'in de işgal edildiğini belirterek şöyle konuştu:

"14 Şubat 1918'e dek bu kara günler sürdü. Vakfıkebirliler, yoksulluğun, açlığın acıların yanında iki yıl işgal güçlerinin olumsuzluklarını da gördü. Türk insanının mayasında var olan hürriyet ve bağımsızlık duygusu bir kez daha harekete geçerek Vakfıkebir'in kahraman insanlarının direnişi, cesareti, birlik ve beraberliği bu sıkıntılı günleri geride bırakmamızı sağlamıştır."

Muharip Gaziler Vakfıkebir Derneği Başkanı Galip Şeref de törende yaptığı konuşmada, şunları söyledi:

"Ecdadımız bize bu kahramanlık destanını gönülden bıraktı. Onların kanı ve ruhuyla yaşayan bir millet olarak dünyaya destan yazdıran bir milletin çocukları, torunlarıyız. Dün Kore'ye, Kıbrıs'a yolladığımız kahraman insanların evlatları biliyoruz ki biz Erzurum'da Nene Hatun, Ankara'da Kara Fatma, Kastamonu'da Şerife Bacı'nın evlatlarıyız. Biz analarımız ve babalarımızla bu destanı yazdıran bir milletiz. Onun için dünyada eşi benzeri olmayan ve olmayacak olan İstiklal Savaşı gazilerinin torunlarıyız."

Konuşmaların ardından ilköğretim öğrencileri şiirler okudu.Vakfıkebir İMKB METEM Lisesi halkoyunları ekibi ise gösteriler sergiledi. Kutlamalar, Trabzon Belediyesi Mehter Takımı'nın verdiği konserle sona erdi. - TRABZON

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Trabzon'un Vakfıkebir İlçesinde Kurtuluş Coşkusu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement