Cizre'de Bodrum Kata Operasyon Muamması - Son Dakika
Güncel

Cizre'de Bodrum Kata Operasyon Muamması

Cizre'deki bodrum katı ve buraya tünellerle bağlı 5 binanın bodrum katına operasyon yapıldığı ve 60 PKK'lının öldürüldüğü belirtiliyor. Valilik ise '10 PKK'lı öldürüldü' açıklaması yaptı.

08.02.2016 00:03  Güncelleme: 12:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şırnak'ın Cizre ilçesine bağlı Cudi Mahallesi'nde yaralıların bulunduğu bodrum katı ve buraya tünellerle bağlı 5 binanın bodrum katına dün akşam saatlerinde operasyon düzenlendi. Çıkan çatışmada PKK'lı olduğu belirtilen 60'a yakın kişinin öldürüldüğü belirtildi.

Bölgedeki HDP'li Faysal Sarıyıldız, "Bir binada 30'a yakın kişinin yanmış halde bulunduğu bilgisi bize ulaştı. Binaların ikincisinde çoğu yaralı 62 insan olduğu bilgisi mevcuttu bizde. Onlarcasının katledildiği kesin." açıklaması yaptı.

VALİLİK: 10 TERÖRİST ÖLDÜRÜLDÜ

Şırnak Valiliği'nden de açıklama geldi. Valilik açıklamasında "İlimiz Cizre ilçesinde Bölücü Terör Örgütü mensuplarına yönelik devam eden operasyonda, 10 terörist etkisiz hale getirilmiştir." denildi.

TÜNELLERLE BAĞLANMIŞ 6 BİNA

Günlerdir ambulans bekleyen yaralıların olduğu belirtilen Cizre Bostancı Sokak 23 numaraya dün akşam 17.00 - 19.00 saatleri arasında operasyon düzenlendi. Askeri kaynaklardan edinilen bilgilere göre, asker ve polisin müşterek olarak gerçekleştirdiğioperasyon daha önce kuşatma altına alınan 23 numara ve buraya tünellerle bağlı beş binanın bodrum katına yönelik olarak düzenlendi.

2 SAAT ÇATIŞMA, 60 ÖLÜ

Güvenlik güçlerinin "teslim ol" çağrılarına ateşle karşılık verilmesi üzerine çatışma çıktığı ve 2 saate yakın süren çatışma sonucunda PKK ve gençlik örgütlenmesi YDG-H üyesi olduğu öne sürülen 60'a yakın kişinin öldürüldü kaydedildi. Ayrıca söz konusu bodrum katına 15 binadan daha tünel bulunduğu öğrenildi.

PATLAYICILI TUZAK

Çatışmalarda güvenlik güçlerinin zaiyat vermediği öğrenildi. Operasyonların akşam karanlığında yapılması nedeniyle binalarda ayrıntılı inceleme yapılmadı. Bu nedenle ölü sayısının artabileceğine dikkat çekildi. Güvenlik güçlerinin binalarda çok sayıda patlayıcı tuzak bulunması nedeniyle ayrıntılı aramayı bugün gündüz saatlerinde yapacağı kaydedildi. Güvenlik kaynakları bu operasyonla Cizre'deki operasyonların sonuçlandığını kaydetti.

SARIYILDIZ: 30 KİŞİ YANMIŞ

Cizre'de bulunan HDP Şırnak Milletvekili Faysal Sarıyıldız, Cizre'de katliam yapıldığını söyledi. Cizre'den bilgi veren Şırnak milletvekili Faysal Sarıyıldız, "Bir binada 30'a yakın kişinin yanmış halde bulunduğu bilgisi bize ulaştı. Bedenlerinde kurşun izi yok.'' dedi.

"62 İNSAN VARDI"

Henüz detayların kendilerine ulaşmadığını belirten Sarıyıldız Cizre'deki son duruma ilişkin şu bilgileri verdi: "Binaların ikincisinde çoğu yaralı 62 insan olduğu bilgisi mevcuttu bizde. Onlarcasının katledildiği kesin. Şimdi de Petrol'un arkasındaki evde 30'a yakın kişinin yanmış halde bulunduğu bize ulaştı."

"BU VAHŞET UNUTULMAYACAK"

Sarıyıldız, son yılların en büyük katliamı yapıldığını ve bu vahşetin asla unutulmayacağını vurguladı.


Bodrum katına operasyon düzenlendiğini TRT Haber son dakika olarak geçti.

HDP'Lİ VEKİL: BİLGİLER NE KADAR DOĞRU BİLMİYORUZ

HDP Şırnak Milletvekili Ferhat Encü ise gece haberin duyurulmasının ardından yaptığı açıklamada olayın ne kadar doğru olduğunu bilmediklerini belirtti.

Encü twitter'dan şu mesajları paylaştı:


VEKİLLER DURDURULDU

Dün sabah da yaralıların hastaneye kaldırılması için DBP Eş- Genel Başkanı Kamuran Yüksek, HDP Grup başkanvekili İdris Baluken, HDP milletvekilleri Celal Doğan, Dengir Mir Mehmet Fırat, İdris Dirayet, Dilan Taşdemir ve Mithat Sancar ile Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk'ten oluşan heyet Cizre'ye 40 kilometre kala durdurulunca Mardin'e dönmek zorunda kaldı.

AMBULANS POLEMİĞİ

Bodrumda ambulans bekleyen yaralılar olduğu HDP'li Faysal Sarıyıldız tarafından 23 Ocak'ta kamuoyuna duyrulmuştu. Bazı yaralıların isimlerini de açıklayan Sarıyıldız, güvenlik güçlerinin bölgeye giden sağlık ekiplerine izin vermediğini belirtmişti. HDP milletvekilleri, sonuç alamayınca dönüşümlü açlık grevine başlamışlardı. Hükümet ise "Ambulans gönderdik gelen yaralı olmadı. Muhtemelen yaralı yok" demişti.

Cizre\'de Bodrum Kata Operasyon Muamması

Son Dakika Güncel Cizre'de Bodrum Kata Operasyon Muamması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (442)

  • İnsan: Sıra idil bodrumlarında 263 19 Yanıtla
  • atmaca: yaşasın türk askeri 223 34 Yanıtla
  • Vatan: PKK destekçileri sonunuz geliyor merak etmeyin 229 26 Yanıtla
  • Champion: Turk olduğuma utanıyorum... 80 171 Yanıtla
  • mert kara: Allah razi olsun 213 15 Yanıtla
  • Osman: Hainler hak ettikleri ölümle tanıştı 198 15 Yanıtla
  • Gercek: Elinize sağlık 185 27 Yanıtla
  • adalet: allah bu ülkenin birlik ve bütünlüğüne zeval vermesin. 193 11 Yanıtla
  • tr: Ellllerinizeeeee sağlik Allah razi olsunnn bu ne güzel haber Allah polisimizi askerimizi sevdiklerine kavuştursun aminn 191 9 Yanıtla
  • Selahaddin: Gurur duyacağına utanıyorsun demek.türk olanlar da senden utanıo emin ol 5 1
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • Muş'ta Vefa Ekipleri Bayram Öncesi Yardıma Koşuyor
    12:14 Muş'ta Vefa Ekipleri Bayram Öncesi Yardıma Koşuyor

    Muş'un Bulanık ilçesinde kaymakamlık bünyesindeki 'Vefa' ekipleri, bayram öncesi en ücra köylere giderek yaşlıların evini temizliyor, ilçe merkezindeki ihtiyaç sahibi ailelere sıcak yemek ulaştırıyor. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından 'Vefa Projesi' kapsamında bayram öncesi yaşlı, engelli ve yatalak hastaların evinin temizlenmesi ve ihtiyaç sahiplerinin evlerine sıcak yemek götürülmesi için aralarında kadınların da bulunduğu 15 kişilik ekip oluşturuldu.

  • Samsun'da Hastaneye Götürülen Yaşlı Kadının İçinde Bulunduğu Otomobil, Doktora Giden Hastanın Otomobiline Çarptı
    12:13 Samsun'da Hastaneye Götürülen Yaşlı Kadının İçinde Bulunduğu Otomobil, Doktora Giden Hastanın Otomobiline Çarptı

    Samsun'un İlkadım ilçesinde, ameliyat için hastaneye götürülen yaşlı kadının içinde bulunduğu otomobil, aynı hastaneye doktora giden hastanın idaresindeki otomobile çarptı. Kazada yaşlı kadın ile eşi yaralandı. Kazayla ilgili inceleme başlatıldı.

  • Nevşehir Valiliği Himayesinde Gazze'ye Yardım Kampanyası Başlatıldı
    12:13 Nevşehir Valiliği Himayesinde Gazze'ye Yardım Kampanyası Başlatıldı

    Nevşehir Valiliği himayesinde sivil toplum kuruluşları tarafından '1 günlük kazancım Gazze'ye' sloganıyla yardım kampanyası başlatıldı. İsrail'in Gazze'ye uyguladığı katliamlar sonucunda bölgede ciddi bir gıda krizi yaşandığı belirtilerek, Ramazan ayı dolayısıyla mazlum halka destek olmak amacıyla kampanyanın düzenlendiği açıklandı. Kampanyaya destek vermek isteyen vatandaşlar, ilgili sivil toplum kuruluşlarının hesapları üzerinden yardımlarını iletebilirler.

  • Karadağ Heyeti, Bodrum Özel Çocuklar Kültür Sanat Yaşam Merkezi'ni Ziyaret Etti
    12:13 Karadağ Heyeti, Bodrum Özel Çocuklar Kültür Sanat Yaşam Merkezi'ni Ziyaret Etti

    Karadağ Heyeti, Gelişim Zorluğu Olan Engelli Çocuk ve Gençlik Merkezi'ni temsilen Bodrum Özel Çocuklar Kültür Sanat Yaşam Merkezi'ne ziyarette bulundu. Ziyarette, merkezin çalışmaları hakkında bilgi alındı.

  • İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Atatürkçü Düşünce Derneği'nin düzenlediği söyleşiye katıldı
    12:13 İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Atatürkçü Düşünce Derneği'nin düzenlediği söyleşiye katıldı

    İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Atatürkçü Düşünce Derneği'nin düzenlediği söyleşide beş yıllık görev süresini değerlendirdi ve çalışma azmini vurguladı.

  • Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mehmet Halis Bilden, Koyunculuğu Arttırmak İçin Hibe Desteği Verecek
    12:13 Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mehmet Halis Bilden, Koyunculuğu Arttırmak İçin Hibe Desteği Verecek

    AK Parti Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mehmet Halis Bilden, Karacadağ bölgesinde koyunculuğun arttırılması için belediye olarak hibe desteği vereceklerini açıkladı. 100 adetten az olmamak kaydıyla her sürünün yüzde 50'sini belediye olarak kendilerinin karşılayacağını aktaran Bilden, beş yıl içerisinde buradaki koyun varlığını yüzde 200 civarında arttırmayı planladıklarını söyledi.

  • Boydak Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Üyesi Bekir Boydak İstanbul'da Gözaltına Alındı
    12:12 Boydak Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Üyesi Bekir Boydak İstanbul'da Gözaltına Alındı

    Kayyum atanmış Boydak Şirketler Grubu'nun Yönetim Kurulu Üyesi Bekir Boydak, İstanbul'da yapılan operasyon sonucunda gözaltına alındı. Boydak hakkında 7 yıl 6 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunuyordu. İşlemleri için İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne götürülen Boydak, Fetullahçı terör örgütüyle ilişkili eylem ve faaliyetlerin deşifre edilmesine yönelik çalışmalar kapsamında gözaltına alındı.

  • Erzincan'da Ramazan Ayında Aydınlatılmış Pistlerde Gece Kayağı
    12:12 Erzincan'da Ramazan Ayında Aydınlatılmış Pistlerde Gece Kayağı

    Erzincan'da kayak severler, ramazanın kayak sezonuna denk gelmesi nedeniyle iftardan sonraki zamanlarını aydınlatılmış pistlerde geçiriyor. Ergan Dağı Kayak Merkezi'nde gece kayağı saatleri, ramazan için değiştirilerek 19.30-22.00 saatleri arasında kayak severlere hizmet veriliyor. Vatandaşlar, ramazanın bu yıl kayak sezonuna denk gelmesinden dolayı memnuniyetlerini dile getiriyor.

  • Samsun'da Kumar Oynayanlara İşlem Yapıldı
    12:12 Samsun'da Kumar Oynayanlara İşlem Yapıldı

    Samsun'da polis ekipleri tarafından yapılan denetimlerde kumar oynadıkları tespit edilen 12 şahıs ile iş yeri sahibi 2 kişi hakkında işlem yapıldı. Kumar oynayanlara idari yaptırım uygulanırken, işyeri sahipleri ise 'kumar oynanması için yer ve imkan sağlamak' suçundan adli işlem gördü. Denetimlerin devam edeceği bildirildi.

  • Gizemli olay sonrası davulcular vatandaşları 'pilava' diye bağırıp zillerine basarak uyandırıyor
    12:11 Gizemli olay sonrası davulcular vatandaşları 'pilava' diye bağırıp zillerine basarak uyandırıyor

    Bursa'da yüzyıllardır davul çalanların davulunun patladığı, 'tokat yediği', aklını kaybettiği ve farklı hallere büründüğü yönündeki rivayetlerden korkan davulcular, Emirsultan Türbesi'nin ve camisinin bulunduğu mahallede 'Pilava pilava' diye bağırıp zillerine basarak sahura kaldırıyor. Mahalle muhtarlığının koordine ettiği gençler, imsak vaktinden 1 saat önce 'pilava pilava' diye bağırıp zillere basarak vatandaşları sahura uyandırıyor.

  • 47 ilaç daha geri ödeme listesine alındı
    12:11 47 ilaç daha geri ödeme listesine alındı

    Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından yapılan düzenlemeyle 36'sı yerli üretim olmak üzere 47 ilacı daha geri ödeme listesine aldıklarını duyurdu. Bakan Işıkhan, ilaçların hastaların şifa olmasını temenni ederek vatandaşlara sağlıklı bir ömür diledi.


Advertisement