TSK'dan Ankara'daki Yabancı Ataşelere Tatbikat Brifingi - Son Dakika
Güncel

TSK'dan Ankara'daki Yabancı Ataşelere Tatbikat Brifingi

TSK, Ankara'da bulunan yabancı askerî ataşe ve yardımcılarına "Türk Silahlı Kuvvetleri Askerî Eğitim İş Birliği Faaliyetleri (Terörizmle Mücadele Mükemmeliyet Merkezi Komutanlığı ve Barış İçin Ortaklık Eğitim Merkezi Komutanlığı dahil) ile Türk Silahlı Kuvvetleri Tarafından İcra Edilen ve İştirak Edilen Tatbikatlar" konulu brifing verdi.

05.05.2014 11:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

TSK, Ankara'da bulunan yabancı askerî ataşe ve yardımcılarına "Türk Silahlı Kuvvetleri Askerî Eğitim İş Birliği Faaliyetleri (Terörizmle Mücadele Mükemmeliyet Merkezi Komutanlığı ve Barış İçin Ortaklık Eğitim Merkezi Komutanlığı dahil) ile Türk Silahlı Kuvvetleri Tarafından İcra Edilen ve İştirak Edilen Tatbikatlar" konulu brifing verdi.

30 Nisan'daki brifinge, 47 ülkeden 54 ataşe/ataşe yardımcısı ve ilgili Türk Silahlı Kuvvetleri personeli katıldı.

-KALP VE KARACİĞER ASKERİ UÇAKLA ULAŞTIRILDI-

TSK'nın geçtiğimiz günlerdeki çeşitli faaliyetlerine ilişkin açıklamasına göre Ordu Devlet Hastanesi'nde bulunan bir donörün kalp ve karaciğerinin, Ankara Yüksek İhtisas ve Araştırma Hastanesi'nde organ nakli bekleyen iki hastaya nakil edilmesi maksadıyla, 2 Mayıs günü Ankara-Samsun-Ankara güzergâhında Hava Kuvvetleri Komutanlığından CN-235 CASA uçağı görevlendirildi. Transplantasyon ekibinin Çarşamba Havaalanı'ndan Ordu'ya intikali Sahil Güvenlik Komutanlığından görevlendirilen AB-412 helikopteri vasıtasıyla sağlandı.

-DİĞER FAALİYETLER-

Türk Silahlı Kuvvetleri Arama Kurtarma unsurlarının geniş çaplı katılımı ile 6-9 Mayıs tarihleri arasında Ege Denizi'nin uluslararası sularında "Deniz Aslanı-2014 Arama Kurtarma Tatbikatı" icra yapılacak.

Tatbikat ortak bir senaryo içerisinde, arama kurtarma harekâtı icra edebilme yeteneklerini geliştirmek, Türk Silahlı Kuvvetleri Arama Kurtarma Teşkilatı ile Türk Arama Kurtarma Teşkilatı arasındaki koordinasyon usullerini ve arama kurtarma komuta kontrol sistemlerini denemek, arama kurtarma tatbikatı esnasında ortaya çıkabilecek aksaklıkları tespit etmek ve gidermek amacıyla gerçekleştirilecek.

Tatbikata fiilî olarak, Genelkurmay Başkanlığı Silahlı Kuvvetler Komuta Harekât Merkezi, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı, Hava Kuvvetleri Komutanlığı ile Sahil Güvenlik Komutanlığı Arama Kurtarma Unsurları ve Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Ana Arama Kurtarma Koordinasyon Merkezi katılacak.

-KOŞARAK HEDEF BULMA FEDERASYONU-

Koşarak Hedef Bulma Federasyonunca, 26-27 Nisan 2014 tarihleri arasında, farklı kategorilerde toplam 11 kulübün katılımıyla, Kahramanmaraş'ta Koşarak Hedef Bulma Türkiye Şampiyonası yapıldı. TSK Spor Gücü Koşarak Hedef Bulma Takımı, büyük erkekler (21 yaş ve üstü), büyük bayanlar (21 yaş ve üstü), genç erkekler (19-20 yaş), yıldız erkekler (17-18 yaş), küçük erkekler (15-16 yaş) branşlarında Türkiye birincisi oldu. Genç bayanlarda (19-20 yaş) ise Türkiye ikinciliği elde edildi.

Ayrıca 24-25 Nisan 2014 tarihleri arasında, 2'nci Komando Tugayı personeli olarak Kıbrıs Barış Harekâtına katılan Gazi Subay, Astsubay, Erbaş ve Erler ile aileleri, Bolu'daki 2'nci Komando Tugay Komutanlığını ziyaret etti.

TSK İnsani Yardım Tugayı Doğal Afet Arama Kurtarma Tabur Komutanlığı tarafından, 14-18 Nisan 2014 tarihleri arasında, Kara Havacılık Komutanlığı unsurlarının katılımıyla, Afet ve Acil Durum Harekâtı kapsamında Kırıkkale Yahşihan HES-1 Baraj gölünde, Su ve Selde Arama Kurtarma Eğitimi gerçekleştirdi

Silahlı Kuvvetler Bando Okulları Komutanlığı Bando Astsubay Hazırlama Okulu öğrencileri ise 26 Nisan tarihinde icra edilen 17'nci Vodafone Freezone Liselerarası Müzik Yarışması İstanbul Finallerine katılarak En İyi Orkestra Dalında Türkiye birincisi oldu.

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel TSK'dan Ankara'daki Yabancı Ataşelere Tatbikat Brifingi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement