TÜKODER'den Bayram Öncesi Uyarılar - Son Dakika
Yerel

TÜKODER'den Bayram Öncesi Uyarılar

TÜKODER\'den Bayram Öncesi Uyarılar

Tüketiciyi Koruma Derneği (TÜKODER) Şube Başkanı Sülahi Özalp, Kurban Bayramı öncesi vatandaşları uyararak, alınacak kurbanlar ve kesim yerleri konusunda önerilerde bulundu.

07.10.2013 15:57

Tüketiciyi Koruma Derneği (TÜKODER) Şube Başkanı Sülahi Özalp, Kurban Bayramı öncesi vatandaşları uyararak, alınacak kurbanlar ve kesim yerleri konusunda önerilerde bulundu.

Başkan Sülahi Özalp, tüketicilerin alınacak küçük ve büyükbaş hayvanlar konusunda dikkat edilecek hususları açıkladı. Özalp "Koyun ve keçi türü hayvanlarda; veteriner sağlık raporu veya nakil beyannamesi, kulak küpesi olmayan sığır ve manda türü hayvanlarda, kulak küpesi, pasaportu veya veteriner sağlık raporu bulunmayan, çok zayıf olan, gebe ya da yeni doğum yapmış olan, yüksek ateşi, öksürük, nefes darlığı, kanlı ishal ve pis kokulu burun akıntısı olan, kılları karışık ve mat halde olan ve bakışları, dış görünümü canlı olmayan hayvanlar satın alınmamalı" dedi.

UZMAN KASAPLAR

Kurban alımında gösterilen özenin kesimde de olması gerektiğini vurgulayan TÜKODER Başkanı Özalp, "Özellikle dini vecibelere uygun bir şekilde kesim işlemi tamamlanmalıdır. Bu noktada belediyelere ait kurban kesim yerleri tercih edilmelidir. Böylelikle hem hijyenik kurallara hem de dini vecibelere uygun uzman kasaplarca kesim yapılmış olur" dedi.

ALIŞVERİŞLERİNİZDE DİKKATLİ OLUN

TÜKODER Başkanı Sülahi Özalp, bayram alışverişlerinde de ürün kontrolü ve fiyat araştırması yapılması gerektiğini, tüketicilerin alışverişlerinde mutlaka fatura almalarını, garanti gerektiren ürünlerde ise garanti belgesinin alınmasını istedi. Özalp, bayram alışverişlerini son güne bırakılmamasını, ihtiyaç kadarı alışveriş yapılmasını, harcamalarını kredi kartlarına yüklenilmeden yapılması konusunda vatandaşları uyardı. - ESKİŞEHİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel TÜKODER'den Bayram Öncesi Uyarılar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement