Turan, "Hükümete Bakan Vermeyenlerin Parti Sevgisi, Vatan Sevgisinden Önce Geliyor" - Son Dakika
Yerel

Turan, "Hükümete Bakan Vermeyenlerin Parti Sevgisi, Vatan Sevgisinden Önce Geliyor"

Turan, "Hükümete Bakan Vermeyenlerin Parti Sevgisi, Vatan Sevgisinden Önce Geliyor"

AK Parti Çanakkale Milletvekili Bülent Turan, Avcılar derneğini ziyaret etti.

24.10.2015 16:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Çanakkale Milletvekili Bülent Turan, Avcılar derneğini ziyaret etti. Ziyarette 7 Haziran seçimlerinden sonra yaşanan süreci değerlendiren Turan, seçim hükümetine karşı tutumlarından dolayı MHP ve CHP'yi eleştirdi. Turan, "Seçim hükümetine bakan vermek zorundasın. Vermiyorsan, o zaman şunu derim sana; 'Senin vatan sevgin, partinden sonra geliyor' dedi.

DANİŞ; "TURAN VE EKİBİNE KEFİLİM"

AK Parti Çanakkale Milletvekili Bülent Turan, beraberinde önceki dönem milletvekili Mehmet Daniş, İl Başkanı Erdener Can ve parti yöneticileriyle birlikte, avcılar derneğini ziyaret etti. Ziyarette konuşan, 22-23-24. Dönem Çanakkale Milletvekili Mehmet Daniş, 1 Kasım seçimlerinin önemine değindi. Daniş, "Ben bu seçimin biraz daha farklı olduğunu düşünüyorum. Diğer seçimlerde gelirdik, siyaseten politikalarımızı anlatırdık. Sanki bu seçimde iş biraz daha ülke memleket meselesine dönmüş durumda. İstikrarın devam etmesi gereken bir dönemdeyiz. 1 Kasımda bu anlamda sizlerden, parti ayrımı gözetmeksizin destek istiyorum. Hatta bu konuda biraz daha ön almanızı isterim. Çevrenizdeki arkadaşlarımıza da kadromuza, arkadaşlarımıza, Bülent Turan'ın başkanlığındaki ekibe kefil olmanızı isterim. Ben kefilim, her şeylerine. Daha önceki dönemlerde Çanakkale'de bakanlarımız oldu. Bir bakanın olması, bazı problemlerimizi aşmamız konusunda son derece önemlidir. Ben inanıyorum ki; Bülent Turan'ın geleceği görevle bir bakanın değil 3-4 tane bakanlığın Çanakkale'ye getirebileceği hizmeti getireceğine ben inanıyorum, bunu görüyorum" dedi.

Türkiye'nin kaybedecek tek bir günü, bir saati olmadığını söyleyen AK Parti Çanakkale Milletvekili Bülent Turan, "Biz çok gelişmiş ülkeler değiliz. Çok büyük yerler değiliz. Gelişmekteyiz, iyi işler yapıyoruz, yatırımlar yapıyoruz. Dünyanın iyi ülkelerinden birisiyiz, hızlı gelişiyoruz. Bunlar baş tacı. Ulaşımda, sağlıkta, eğitimde, üniversitede, her alanda ciddi işlerimiz oldu. Ama daha yolun başındayız. O yüzden bizim 'Hangi bakan var, hangi bakan yok. Kim geldi, kim gitti' gibi ekstrem örneklerle zaman kaybedecek halimiz yok" dedi.

"BİZ GÖREVDEN KAÇMADIK"

7 Haziran seçimlerinden sonra yaşanan süreci anlatan Turan, "Avcılar derneği başkanımız var. Allah korusun başına bir iş gelse, yerine kim bakar, yeni bir kongreye kadar? Başkan yardımcısı bakar. Bunun tartışması yok. Bir muhtar, öldü. Yerine kim bakar? 1 numaralı azası bakar. Bunun tartışması olmaz. 'Ben istemiyorum kardeşim' diyemezsin. O zaman aza olmasaydın, o zaman yönetime girmeseydin. Bir parti, diğeriyle koalisyon kurmayabilir. Kimse de karışamaz buna. Adam tipini beğenmez, politikanı beğenmez, başbakanını beğenmez. Bir parti, diğeriyle koalisyon kurmayabilir. Kursa iyi olur, ama kurmayabilir. Fakat, aynen muhtar-aza örneğinde olduğu gibi, koalisyon kurulamayınca, anayasa diyor ki; 'Seçime kadar her parti elini taşın altına koyar, vekili kadar bakanı verir ve seçime gider.' Koalisyon tercihi, ihtiyaridir, yaparsın yada yapmazsın. Koalisyonu bozan AK Parti olsun, MHP olsun, CHP olsun, geçiyorum bunları. Koalisyon geride kaldı, seçim hükümeti kuruyoruz. Tabiri caizse, 'muhtar öldü.' Aza, 'Bana ne kardeşim' diyemez. Alır mührü, köyü seçime götürür, muhtarı seçer, görevi bırakır. Şimdi biz dedik ki; 'Ey falanca parti bakan ver.' 'Ben vermem.' Biri geldi, partisinden attılar, ihraç ettiler. Biri geldi, 10 gün sonra ayrıldı. Şimdi ben şunu sormak istiyorum; Ben milletvekili adayıyım aynı zamanda. Çanakkale'de, partimizin dışında işlerimiz var. Valiyle toplantı yapıyoruz, belediye başkanlarıyla görüşüyoruz, kamu kurumlarına gidiyoruz, Ankara'ya gidiyoruz. Yani devletten kaynaklı görevlerimiz var. Ama diğer adayların böyle bir görevi yok. Sadece aday adam. Hep dolaşıyor. Benim haftamın yarısı, Ankara'da geçiyor. Ama diğerleri hep arazide. AK Parti de diğerleri gibi, Suriye'de sıkıntı var, Dünyada ekonomik kriz var, seçime kalmış 1 ay. 'Ben de hükümete bakan vermiyorum' deseydi ne olurdu? Diğerleri söyledi. Yazık değil mi bu ülkeye. Hani bizim partimiz önce gelmezdi. Hani Önce Ülke, önce vatan, sonra partimizdi. Koalisyon eleştirisi yapmıyorum. Koalisyonu ister yaparsın, ister yapmazsın. Ama 'Seçim hükümetine bakan vermiyorum' demek, muhtarın aza örneği gibidir. Yapmak zorundasın. Yapmıyorsan, o zaman şunu derim sana; 'Senin vatan sevgin, partinden sonra geliyor.' Bakın ben, hükümetteki partinin vekiliyim, haftamın yarısı bu işlerle geçiyor. Ben bu işleri yapacağıma, gider halkla daha fazla beraber olurdum. Ama biz kaçmadık görevden, kaçmayız. Parti, bugün var, yarın yok. Vekillik, bugün var, yarın yok. Ama ülkemiz, devlet devam edecek. Avcıların derdi, başımın tacı. Ama haftaya ülkenin derdi daha önemli. Haftaya bu işi çözeceğiz" dedi.

"ÇANAKKALE'Yİ İDEOLOJİYE MAHKUM EDEMEYİZ"

Seçimlerden sonraki 4 ayda Çanakkale'de önemli hizmetler yaptıklarını da anlatan Turan, "4 ay oldu seçim biteli ve yarım yamalak bir hükümet olmasına rağmen, şu şehirde 22 tane spor kompleksi yaptık. 3-5 demiyorum, 22 tane. 4 ay içerisinde, normalde ihalesi olmaz. 4 ayda ihaleye çıktık, parayı bulduk, temeli attık ve açılışı yaptık. Ezine, Bayramiç, Ayvacık, Çan, Yenice, Lapseki, Evreşe, Gümüşçay. Hepsinde birer ikişer futbol-basketbol sahası yaptık. Yarım yamalak hükümet varken bunu yaptık. Allah ömür verirse, hükümet olursak, bunları çözeriz. İşimiz çok onu demek istiyorum. Ama bu işimizi yapmak için, siyasi kavgalar, ideolojik kavgalar yerine hizmet anlayışıyla Çanakkale'ye yaklaşmak lazım. İdeolojiye mahkum edemeyiz Çanakkale'yi. Bana kavgacı diyorlar. Bak söylüyorum; Bir parti, HDP barajı aştı diye pilav dağıtırsa kavga ederim kardeşim, edeceğimde. Bir parti, 'PYD'yle komşu olduk aman ne güzel' derse, kavga ederim, edeceğim. Bir parti, 'Anlından öperim falanca teröristi' derse onunla kavga ederim, edeceğimde. Bu oylar bana emanettir, onun hakkını vereceğim. Ama şimdiye kadar bir yatırımda kavga ettiğimi gördünüz mü? Bir hizmetten geri kaldığımı? Geçen hafta, Karabiga- Biga hattından başlayın Çan- Yenice. 250 tane köyün içinde olduğu bir alan var. CHP'lisi var, MHP'lisi var. Mesela Terzialan belediyesi MHP'li, hattın içinde. Karabiga ve Biga CHP'li, hattın içinde. Yenice ve Çan AK Partili, hattın içinde. Hiç birini ayırmadan, o 250 köyünde içinde olduğu banda, katı atık projesinin kabulünü sağladık, 12 trilyon. İnşallah 1 ay içerisinde başlayacak. Ben hizmet ayrımı yapmam. Kepez belediyesi, şurası, alt yapısını yapıyoruz şimdi. Kavgacılığım, hizmetle ilgili değil. Ama siyaseten yanlış yapana da 'Yanlış yapıyorsun' demek, avcının da onurudur. Siyasetçinin de onurudur. Allah ömür verirse, AK Partimiz yeni dönemde iktidar olursa, Çanakkale'deki tüm sorunları tek tek masaya yatırıp, sosyal kesimlerin talepleriyle beraber, derneklerimizin talepleriyle beraber, çözmek, bizim görevimiz" diye konuştu.

Konuşmaların ardından, Mehmet Daniş'e hazırlanan silah ruhsatnamesi, Bülent Turan ve avcı dernek başkanları tarafından Daniş'e teslim edildi. Program, avcıların pilav ikramıyla sona erdi. - ÇANAKKALE

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Turan, 'Hükümete Bakan Vermeyenlerin Parti Sevgisi, Vatan Sevgisinden Önce Geliyor' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement