Türk Alman Ticaret Platformu, Frankfurt'ta Tanıtıldı - Son Dakika
Ekonomi

Türk Alman Ticaret Platformu, Frankfurt'ta Tanıtıldı

Türkiye'nin Frankfurt Başkonsolosu Ufuk Ekici, Türk Alman Ticaret Platformunun, Türk ve Alman iş adamlarını bir araya getireceğini ve Hessen eyaleti ile ticari ilişkileri artıracağını söyledi.

04.06.2015 00:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye'nin Frankfurt Başkonsolosu Ufuk Ekici, Türk Alman Ticaret Platformunun, Türk ve Alman iş adamlarını bir araya getireceğini ve Hessen eyaleti ile  ticari ilişkileri artıracağını söyledi.

Ekici, Türk Alman Ticaret Platformunun (TDBP) tanıtımı dolayısıyla Türk ve Alman iş adamlarını Başkonsolosluk konutunda akşam yemeğinde ağırladı.

Türk derneklerini ve Türk kökenli iş adamlarını bir araya getiren bir platformun kurulması amacıyla yaklaşık 2 yıl önce toplantılar gerçekleştirdiklerini anlatan Ekici, "İş adamlarımızı ve derneklerimizi bir araya getirdik. Amacımız onları birbirleriyle tanıştırmak, aralarında bir ağ oluşmasını sağlamak, bunu teşvik etmek ve aynı zaman iş adamlarımız ve derneklerimizi Alman makamlarıyla bir araya getirip bir ağ oluşturmaktı. Aynı zamanda Türkiye'deki iş adamlarıyla da bir araya getirmekti" dedi.

Tanıtım toplantısının platformun ilk faaliyeti olduğunu dile getiren Ekici, platformun faaliyetlerine devam edeceğini ve tüm şirketlere açık olduğunu ifade etti.

Platformun Türkiye'den Almanya'ya gelen iş adamlarına ve fuar katılımcılarına katkı sağlayacağını belirten Ekici, "Bu da görev bölgemiz Hessen eyaleti ve Türkiye arasındaki ticari ilişkileri artıracaktır. Her iki ülkeye de faydaları olacaktır" diye konuştu.

"Yıllık 1 milyar avro ciro hedefliyoruz"

TDBP Eş Başkanı Gencay Koyunbaşoğlu ise platformun kurulmasına Frankfurt Başkonsolosluğunun ve Frankfurt Belediyesinin büyük katkı sağladığını söyledi.

Platformun bünyesinde Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD), Tüm Sanayici ve İş Adamları Derneği (TÜMSİAD), Almanya Ticaret ve Yatırım Birliği (ATİYAB) ve Rüsselsheimer işveren derneği olmak üzere 4 Sivil Toplum Kuruluşunun (STK) bulunduğunu aktaran Koyunbaşoğlu, "Platform bünyesinde 400 işletme bulunmaktadır. Toplam çalışan sayısı 2 bin 500 kişi olan bu işletmelerimizin yıllık cirosu 300 milyon avroya tekabül etmektedir" ifadelerini kullandı.

Koyunbaşoğlu, TDBP'nin siyasi ve etnik görüşü kabul etmediğini vurgulayarak, kapılarının tüm şirketlere ve derneklere açık olduğunu belirtti.

Yıllık 1 milyar avro ciro kapasitesi ulaşmayı hedeflediklerini ifade eden Koyunbaşoğlu, bu hedefe ulaşabilmek için hem üyeler arasında hem de Türk ve Alman makamlarıyla üst düzey iletişim ağı kuracaklarını sözlerine ekledi.

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Türk Alman Ticaret Platformu, Frankfurt'ta Tanıtıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement