Türk İcadı Mantolu Tuğla, Isı Ses Yalıtımı Sağlıyor, Evleri Büyütüyor - Son Dakika
Ekonomi

Türk İcadı Mantolu Tuğla, Isı Ses Yalıtımı Sağlıyor, Evleri Büyütüyor

İnşaat sektörü için yalıtımı bünyesinde barındıran bir tuğla geliştirildi. Ürün, hem ısı hem ses yalıtımı sağlıyor. İnşaatlarda metrekarelerin büyümesine yardımcı oluyor.

06.05.2016 09:31  Güncelleme: 09:37

Işıklar Yapı Ürünleri tarafından iki yıllık Ar-Ge çalışması sonucu ortaya çıkan Ekoklinker isimli ürün, özel fırınlarda 1000 derecede pişirilen klinker tuğlanın iç kısmına mineral yün yerleştirilerek üretiliyor.

EVLERİN BÜYÜMESİNİ SAĞLIYOR

Geleneksel duvar tiplerine göre çok daha ince olan Ekoklinker, yapıların sahip olduğu metrekarenin de artmasına imkan veriyor. Işıklar Yapı Ürünleri Genel Müdürü Özgür Üzeltürk, Ekoklinker'in sahip olduğu yoğunluk ve içindeki mineral yün sayesinde 42 desibellik sesi engelleyebildiğini söyledi.

YÜZDE 50 ENERJİ TASARRUFU

Geleneksel duvar tipleri ile karşılaştırıldığında Ekoklinker'in yüzde 50 dolayında bir enerji tasarrufu sağladığını açıklayan Üzeltürk, bu duvar sisteminin mantolama sistemine nazaran daha da uzun ömürlü bir alternatif olacağını belirtti.

100 DAİREDE 3 DAİRE KAZANÇ

Ekoklinker, ısı ve ses yalıtımının yanı sıra, ince yapısı sayesinde yapılarda 1 ila 3 metrekarelik alan kazanımı sağlıyor. Üzeltürk, 100 dairelik bir projede ekstradan 3 daire için alan yaratıldığını söyledi.

Türk İcadı Mantolu Tuğla, Isı Ses Yalıtımı Sağlıyor, Evleri Büyütüyor

Son Dakika Ekonomi Türk İcadı Mantolu Tuğla, Isı Ses Yalıtımı Sağlıyor, Evleri Büyütüyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (4)

  • arif: tayip türkiye ye hergün gaz ve benzin döküyor. 16 15 Yanıtla
  • Demre: Seçilmiş bir başbakan RTE NİN KİŞİSEL İHTİRASLARI YÜZÜNDEN HARCANDI. ZALİMİN YANINDA OLMAKTANSA DAVUTOĞLUNUN YANINDA OL. 14 13 Yanıtla
  • Milli goruş: Büyük İsrail kurmaya adım adım gidiliyor 5 14 Yanıtla
  • Recep acar: Reklamlar 1 1 Yanıtla

Advertisement