Türkiye Darbe Girişimine Karşı Ayakta - Son Dakika
Güncel

Türkiye Darbe Girişimine Karşı Ayakta

Van, Hakkari, Muş ve Bitlis'te sivil toplum kuruluşları ile vatandaşlar, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimini protesto etti.

16.07.2016 13:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Van, Hakkari, Muş ve Bitlis'te sivil toplum kuruluşları ile vatandaşlar, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimini protesto etti.

Van'daki Beşyol Meydanı'nda toplanan vatandaşlar, ellerinde Türk bayraklarıyla "Dik dur eğilme bu millet seninle", "İşte ordu işte komutan", "Şehitler ölmez, vatan bölünmez" şeklinde sloganlar atıp, alkışlarla kalkışmaya tepki gösterdi.

Meydanda vatandaşların protestosuna destek veren AK Parti İl Başkanı Zahir Soğanda, AA muhabirine, ordunun içindeki bir kesimin halkın parasıyla alınan silahları halka karşı kullandığını söyleyerek, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve hükümetin dirayetli duruşuyla darbe girişiminin püskürtüldüğünü belirtti.

Demokrasi, insan hakları ve haktan yana olan herkesin dünden bu yana alanlarda olduğunu ifade eden Soğanda, şöyle dedi:

"Tüm ülkede olduğu gibi Van'ımızda da on binlerce kişi bu meydanlarda direndi. Halkımız bu darbecilere karşı gücünü göstermiştir. Alanlarda olmaya devam edeceğiz. Alanları doldurup, direnen tüm vatandaşlarımıza, demokrasiden, insan haklarından, hukuktan ve ümmetten yana olan herkese selam olsun. Şehitlerimize de Allah'tan rahmet diliyorum. Allah'ın izniyle bu FETÖ girişimini de her beraber bertaraf edeceğiz. Halkın sesi sokaklarda ve meydanlardadır. Birileri silahla gelmeye çalışıyor, ama bizler yüreğimizle, oyumuzla Cumhurbaşkanımızın, demokrasinin ve hak hukukun yanındayız."

Van Ticaret ve Sanayi Odası'ndan açıklama

Van Ticaret ve Sanayi Odası'ndan yapılan açıklamada da Türkiye'nin çıkarının her şeye rağmen ve ısrarla daha fazla demokrasi olduğu vurgulandı.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Doğrudan halkın tercihlerine ve demokrasinin ön koşulu olan kurum ve kuruluşlara yönelik olduğuna inandığımız 15 Temmuz kalkışmasının, çağdaş, modern ve müreffeh bir toplum yaratma arzusuna, doğrudan demokrasiye yönelik bir eylem olduğu kanaatini taşıyor, bu kalkışmayı kınıyoruz. Seçimle iş başına gelen iradenin, ancak seçimle değişebileceğine olan inancımızı belirtmek isteriz. Bu nedenle hepimizin bu son olaydan çıkaracağımız dersle temelleri demokrasiye dayanan, herkesin kendisini bulduğu bir anayasa ülkemizin vazgeçilmez reçetesi olarak ivedilikle hayata geçirilmelidir."

- YYÜ Senatosu'ndan kınama

Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Senatosu da FETÖ'nün darbe girişimini kınadı.

Darbe teşebbüsünün "alçakça bir girişim" olarak nitelendirildiği açıklamada, kalkışmanın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere devletin bütün organları ve millet tarafından püskürtüldüğüne dikkat çekildi. Açıklamada şunlar kaydedildi:

"Yüzüncü Yıl Üniversitesi mensupları olarak demokrasiye olan inancımız tamdır. Darbelerin bu ülkeye zarar ve ziyandan başka hiçbir şey getirmediğinin bilincindeyiz. Bu vesileyle bu alçakça kalkışmayı öğrenir öğrenmez, milletimizle el ele vererek darbelere geçit vermeyeceğimizi haykırdık. Demokrasi için sabaha kadar nöbet tuttuk. Bu alçakça teşebbüs, maalesef ülkemiz üzerine kara bir leke olarak kaydedilmiştir. Bu millet, bugünü asla unutmayacaktır. Halkın vergileriyle alınan silahların, Peygamber Ocağına alçakça sinmiş ve şahsi çıkarlarından başka hiçbir gayesi olmayan bir grup kendini bilmez tarafından millete karşı tutulması asla affedilebilecek bir tutum değildir. 15 Temmuz, Türkiye tarihine kadar bir leke olarak geçtiği gibi aynı zamanda demokrasi zaferinin, birlik ve beraberliğin aydınlandığı bir milat olarak da kaydedilmelidir. Türkiye tarihinde ilk defa bu kadar bilinçli bir kalabalık, demokrasi için sokaklara inerek darbeye karşı durmuştur."

"Halk milli iradeye korkusuzca sahip çıktı"

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde de vatandaşlar, ellerinde Türk bayraklarıyla AK Parti binası önünde toplanarak, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve hükümet lehine slogan attı.

Grup adına açıklama yapan Yüksekova Eğitim-Bir Sen Başkanı Mustafa Can, halkın milli iradeye korkusuzca sahip çıktığını söyledi.

Namlusunu halka çeviren tanklara boyun eğmeyeceklerini belirten Can, "Halk olarak, ülkemizde halkın tercihine ve iradesine yapılan darbe girişimlerini en şiddetli şekilde kınıyoruz. Bu girişim Türkiye halkının geleceğine yönelik küresel nitelikteki kirli oyunların bir parçasıdır. Halk tarafından göreve getirilen bir yönetimin görevine devamının sağlanması için bugün buradayız. Bizler kutlu davaya inanan ve uğrunda kefenini giyen halk neferiyiz. Rabbim milletimizin yardımcısı olsun."

Can, ilçede FETÖ'ye yakınlığıyla bilinen özel okulun Milli Eğitim Bakanlığı'na devredilmesini talep ettiklerini de sözlerine ekledi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Türkiye Darbe Girişimine Karşı Ayakta - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement