Türkiye'den Rahatsız Olan Yunanistan, Silahlı Kuvvetleri'ne Tatbikat Emri Verdi - Son Dakika
Dünya

Türkiye'den Rahatsız Olan Yunanistan, Silahlı Kuvvetleri'ne Tatbikat Emri Verdi

Türkiye'nin hava ihlallerinden şikayetçi olan Yunanistan, Silahlı Kuvvetleri'ne askeri teyakkuz durumunu kontrol etmek için tatbikat emri verdi.

14.04.2016 15:56  Güncelleme: 16:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye'yi provokasyon yapmakla suçlayan Yunanistan, Silahlı Kuvvetleri'ne askeri teyakkuz durumunu kontrol etmek için tatbikat emri verdi.

"TÜRKİYE İÇ SORUNLAR YAŞADIĞINDA BUNU DIŞARIYA YANSITIYOR"

Sputnik'e konuşan Yunanistan Savunma Bakanlığı'ndan bir yetkili, tatbikat emrinin Savunma Bakanı Panos Kammenos tarafından verildiğinin altını çizdi. İsmi açıklanmayan yetkili, "Teyakkuzda olmak için büyük bir tatbikat gerçekleştiriyoruz. Tarihsel olarak, Türkiye iç sorunlar yaşadığı dönemlerde bunu dışarıya yansıtmaya çalıştı. Bu nedenle hazır durumda bulunmalıyız" dedi.

HAVA İHLALLERİNDEN ŞİKAYETÇİLER

Türk uçaklarının pazartesi günü hava sahasını ihlal ettiğini duyuran Yunanistan, söz konusu uçakların uluslararası kurallara uygun olarak uzaklaştırıldığını belirtmişti. Yunanistan Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada, iki Türk F-16 çağının pazartesi yerel saatle 13.26'da Midilli, Sakız ve Oinousses adaları arasında Yunanistan hava sahasını ihlal ettiği aktarılmıştı.

Türkiye\'den Rahatsız Olan Yunanistan, Silahlı Kuvvetleri\'ne Tatbikat Emri Verdi

Son Dakika Dünya Türkiye'den Rahatsız Olan Yunanistan, Silahlı Kuvvetleri'ne Tatbikat Emri Verdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (19)

  • Sonsuz Türk cCc: Biz tatbikatı savaşta yaparız karadan denize döktüysek havadan da karaya dökeriz 122 4 Yanıtla
  • Adanalı: Şu yünanlılara çok gülüyorum ya :D 300 Spartalıyı gerçek sanıyorlar ve ataları olarak görüyorlar galiba, bu gazı nerden alıyorlarsa :D 48 10 Yanıtla
  • asg: CHP liler tatbikatı izlemek için yunanistanda oldukları bildirildi 18 4 Yanıtla
  • OĞUZ KAAN: Dünyada barış istiyorsaniz türke biat edeceksiniz 6 10 Yanıtla
  • ordangecenbay: Adalar bizimdir, hava sahamız ucaklarimizin yakiti bitene kadar gittigi yerdir, karasularımız ise ...üzerinde çalışıyoruz sonra söylicem. 9 6 Yanıtla
  • ne mutlu türkündiyene: ac karnınızı doyurun köpekler 11 2 Yanıtla
  • Yuh: Yunan artık türkiyeye yetişmek için bi 100 sene beklemek zorunda ondan sonra 1000 sene 10 3 Yanıtla
  • NATO: YUNANİSTAN KAŞINMASIN ÖNCE AC KARINLARINI DOYURSUNLAR SONRA TATBİKATI SAVAŞI DÜŞÜNSÜNLER EGE DENİZİ TÜRKİYE NİNDİR... OKADAR 6 4 Yanıtla
  • zafer: Şimdi bizm bu hükümet yunanistan hakkında atar tutar ülkeye karşı yeni bir cephe açar, gel işin içinden çık, Dostlar arkadaşlar Türkiye Cumhuriyeti bir bütündür kimse parçalamak istemiyor bu akp yönetimi dışında gözünüzü açın görün Allah rızası için 5 5 Yanıtla
  • uyan turkey: Heralde tayip şimdide yunanistana dadancak 3 5 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • TİKA, Macaristan, Bosna Hersek ve Arnavutluk'ta çalışmalarını sürdürüyor
    21:58 TİKA, Macaristan, Bosna Hersek ve Arnavutluk'ta çalışmalarını sürdürüyor

    Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Macaristan, Bosna Hersek ve Arnavutluk'ta çalışmalarını sürdürüyor. TİKA, Budapeşte'de "Geçmişten Günümüze Türk-Macar İlişkileri" konulu sempozyum düzenledi. Bosna Hersek emniyet mensuplarına "Yolsuzlukla Mücadele Eğitimi" verildi. Arnavutluk'ta "Osmanlı'da Göriceli İki Önemli Şahsiyet: İmrahor İlyas Bey ve Koçi Bey Sempozyumu" düzenlendi.

  • ABD'de Trump'ın yargılandığı dava önünde bir kişi kendini yaktı
    21:52 ABD'de Trump'ın yargılandığı dava önünde bir kişi kendini yaktı

    Eski ABD Başkanı Donald Trump'ın yargılandığı tarihi 'sus payı' davasının görüldüğü mahkeme binasının önünde bir kişi kendini yaktı. Görgü tanıkları, ABD'nin New York kentinde havaya broşürler atan bir erkeğin bir tenekeden kendisini yakıta buladığını ve ateşe verdiğini anlattı. Olay yerinden sedyeyle götürülen kişinin durumu bilinmiyor. Polis, olay yerini kordon altına alırken, yerde kalan bir sırt çantası ve çantanın kenarında 'şeytan milyarderler' başlıklı bir broşür olduğu belirtildi. Trump'ın suçlu bulunması halinde dört yıla kadar hapis cezasına çarptırılabilir.


Advertisement