Türkiye'den Seçim Manzaraları - Son Dakika
Yerel

Türkiye'den Seçim Manzaraları

Tokat'ın Yeşilyurt ilçesinde oğlu ve torunlarıyla yaşayan 115 yaşındaki Hüseyin Yavuzkurt, sandığa giderek oyunu kullandı.

01.11.2015 15:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tokat'ın Yeşilyurt ilçesinde oğlu ve torunlarıyla yaşayan 115 yaşındaki Hüseyin Yavuzkurt, sandığa giderek oyunu kullandı.

İlçede 100 Yıl. Mahallesi'nde yaşayan Yavuzkurt, oyunu kullanacağı Yeşilyurt Çok Programlı Anadolu Lisesi'ndeki 1008 no'lu sandığa akrabalarıyla yürüyerek geldi.

Oyunu kullanan Yavuzkurt, hayatı boyunca birçok seçim gördüğünü, bugünde vatandaşlık görevini yerine getirdiğini söyledi.

104 yaşındaki Mehmet dede oyunu kullandı

Siirt'in Eruh ilçesine bağlı Gedikkaşar köyünde yaşayan 104 yaşındaki Mehmet Esen, oyunu kullandı.

Esen, yakınlarının yardımıyla oy kullanmak Eruh ilçe merkezindeki 75. Yıl İlköğretim Okulu'na geldi.

Oy kullanma işlemi ardından konuşan Esen, seçimlerin ülkeye barış, huzur ve kardeşlik getirmesi temennisinde bulundu.

Türk ve Kürtlerin bu coğrafyada yüzyıllarca kardeş gibi yaşadığını, ortak amaçlar uğruna mücadele verdiğini belirten Esen, "Kur'an'ın hükmü olmadığı müddetçe bu kardeşlik olmaz. Her şey peygamber efendimizin sünneti ile geçer. Kürtler ve Türkler et, kemik gibi  birbirine bağlanan kardeşler" dedi.

106 yaşındaki Meryem nine sandık başında

Rize'nin Güneysu ilçesinde 78 yaşındaki kızı ve torunlarıyla yaşayan 106 yaşındaki Meryem Baltacı, 1 Kasım Genel Seçimleri için sandığa giderek oyunu kullandı.

İlçeye bağlı Başköy köyünde yaşayan Meryem Baltacı, torunu Mustafa ve gelini Emine Baltacı'nın yardımı ilçe Başköy İlköğretim Okuluna geldi. Sandık görevlileri Baltacı'nın yanına giderek oy kullanmasına yardımcı oldu.

Baltacı, oy kullanmasının ardından yaptığı açıklamada, geçmişte çok zor şartlarda mücadele ettiğini, şimdi istediği her şeye sahip olduğunu söyledi.

Kendisine torunlarının baktığını belirten Baltacı, hiçbir şeye ihtiyacı olmadığını söyledi.

MS hastası oy kullanmaya ambulansla gitti

Elazığ'da Multipl skleroz (MS) hastası 59 yaşındaki Cumali Deniz, oy kullanmaya ambulansla götürüldü.

Gümüşkavak Mahallesi'nde bulunan evinden sağlık ekiplerince ambulansla alınan Deniz, oy kullanacağı Gümüşkavak İlk ve Orta Okulu'na getirildi.

Sedye ile oy kullanacağı 2071 No'lu sandığın bulunduğu sınıfa getirilen Deniz, görevlilerinin yardımıyla oyunu kullandıktan sonra yeniden ambulansla evine götürüldü.

Deniz, çıkışta seçimlerin hayırlara vesile olması için dua ettiklerini dile getirdi.

Yöresel kıyafetlerle oy kullandılar

Mardin'in Kızıltepe ilçesi Akyazı köyünde de bazı vatandaşların yöresel kıyafetlerle sandıkta oy kullanması renkli görüntüler oluşturdu.

Üzerilerinde beyaz fistan başlarında puşi bulunan vatandaşlar, sandık görevlilerinden aldıkları zarf ve oy pusulalarıyla kurallara uygun şekilde oylarını giydikleri yöresel kıyafetlerle kullandı.

Köylülerden İbrahim Koçhan, milletvekili seçimi için oy kullandıklarını, seçimin tüm ülkeye barış ve huzur getirmesini diledi.

Şerif Koçhan ise seçimin barışa vesile olması temennisinde bulundu.

Kanser hastası ambulansla oy kullanmaya götürüldü

Antalya'da yardım almadan yürüyemeyen 33 yaşındaki kanser hastası Füsun Arslan, ambulansla oy kullanacağı okula götürülerek, oyunu kullanması sağlandı.

Meme kanseri nedeniyle iki haftadır Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Onkoloji Bölümünde tedavi gören Arslan, oy kullanmak için hastane yönetiminden yardım istedi.

Haber verilmesiyle hastaneye gelen 112 Acil Servis ekipleri, yardım almadan yürüyemeyen Arslan'ı, ambulansla oy kullanacağı Kepez Anadolu Lisesi'ne götürdü.

Tekerlekli sandalyede engelli asansörü ile birinci kata çıkarılan Arslan, bir yakınının yardımıyla 2217 no'lu sandıkta oyunu kullandı.

Arslan, oy kullanmaya daha farklı şekilde gelmek istediğini ancak iki hafta önce hastaneye yattığını söyledi. Oyunu kullandığını ifade eden Arslan, "Görevimizi çok şükür yerine getirdik. Allah utandırmasın inşallah" diye konuştu.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Türkiye'den Seçim Manzaraları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement