Türkiye ile Gürcistan Arasında 6 Anlaşma İmzalandı - Son Dakika
Politika

Türkiye ile Gürcistan Arasında 6 Anlaşma İmzalandı

Türkiye ile Gürcistan arasından gerçekleştirilen 1. Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği Konseyi Toplantısı'nın ardından 6 alanda anlaşmalar imzalandı.

19.07.2016 20:46

Türkiye ile Gürcistan arasından gerçekleştirilen 1. Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği Konseyi Toplantısı'nın ardından 6 alanda anlaşmalar imzalandı.

Çankaya Köşkü'nde düzenlenen ortak basın toplantısında, Başbakan Binali Yıldırım ile Gürcistan Başbakanı Giorgi Kvirikaşvili, Türkiye ve Gürcistan arasında Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği Konseyi kurulmasına ilişkin Ankara Bildirisi'ne imza attı.

Türkiye Cumhuriyeti hükümeti ile Gürcistan hükümeti arasında çalışma, sosyal güvenlik ve istihdam alanlarında iş birliği anlaşmasını ise Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu ile Gürcistan Çalışma, Sağlık ve Sosyal İşler Bakanı David Sergeenko imzaladı.

Adalet Bakanlığı ve Gürcistan Ceza İnfaz Bakanlığı arasındaki cezaevi ve şartlı tahliye alanlarında iş birliğine dair mutabakat zaptına ise Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ve Gürcistan Ceza İnfaz Bakanı Kakha Kakhishvili imza attı.

İki ülke arasındaki uluslararası kombine yük taşımacılığına dair anlaşmaya ise Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan ile Gürcistan Başbakan Birinci Yardımcısı, Ekonomi ve Sürdürülebilir Kalkınma Bakanı Dimitri Kumsishvili imza koydu.

Arslan ve Kumsishvili ayrıca, Türkiye ile Gürcistan arasında demiryolu ile yük taşımacılığı çerçeve anlaşmasını da imzaladı.

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci ile Dimitri Kumsishvili, Türkiye ile Gürcistan hükümetleri arasında yatırımların karşılıklı teşviki ve korunması anlaşmasına imza attı.

Kaynak: AA

Son Dakika Politika Türkiye ile Gürcistan Arasında 6 Anlaşma İmzalandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement