Türkiye?yi Dolaşan Harika Matematik Tırı; Bugüne Kadar Onbinlerce Çocuğa Matematiği Sevdirdi - Son Dakika
Güncel

Türkiye?yi Dolaşan Harika Matematik Tırı; Bugüne Kadar Onbinlerce Çocuğa Matematiği Sevdirdi

Türkiye?yi Dolaşan Harika Matematik Tırı; Bugüne Kadar Onbinlerce Çocuğa Matematiği Sevdirdi

Hayatın her alanında var olan matematiği çocuklara sevdiren, eğlenerek öğrendikleri interaktif sergi "Harika Matematik" Türkiye turnesi çerçevesinde SOMA'da çocuklarla buluştu Geçtiğimiz günlerde çocuklara eğlenerek öğrenebilecekleri bambaşka bir dünyanın kapılarını aralayan Maslak Uniq İstanbul'da çocuklara özel bir dünya konseptiyle açılan The Zone, IEG & 73 Organizasyon işbirliği ve Finansbank ana sponsorluğuyla İstanbul'da ziyaretçilerini ağırlamaya devam ediyor The Zona içerisinde yer alan Harika Matematik sergisi?'nin bir örneği de sosyal sorumluluk projesi kapsamında Anadolu daki tüm çocuklarında yararlanabilmesi için eş zamanlı olarak bir tır la Türkiye turnesinde.

09.01.2016 11:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hayatın her alanında var olan matematiği çocuklara sevdiren, eğlenerek öğrendikleri interaktif sergi "Harika Matematik" Türkiye turnesi çerçevesinde SOMA'da çocuklarla buluştu

Geçtiğimiz günlerde çocuklara eğlenerek öğrenebilecekleri bambaşka bir dünyanın kapılarını aralayan Maslak Uniq İstanbul'da çocuklara özel bir dünya konseptiyle açılan The Zone, IEG & 73 Organizasyon işbirliği ve Finansbank ana sponsorluğuyla İstanbul'da ziyaretçilerini ağırlamaya devam ediyor The Zona içerisinde yer alan Harika Matematik sergisi?'nin bir örneği de sosyal sorumluluk projesi kapsamında Anadolu daki tüm çocuklarında yararlanabilmesi için eş zamanlı olarak bir tır la Türkiye turnesinde.

Harika Matematik Sergisi; 20 farklı ünite ile bilgilendiren, analitik düşünce ve derinlemesine sorgulama için teşvik eden, iletişim kurmaya cesaretlendiren ve çocukların deneyimlerini rahatlıkla paylaşabilecekleri eğlenceli bir yolculuk. Sergide çocuklar, Ortaokul Matematik Dersi Öğretim Programı'na uygun hazırlanmış ünite ve konu istasyonlarında, bilgilerini pekiştirebiliyor ve arkadaşları ile hoş vakit geçirebiliyor.

Harika Matematik sergisi gezici modüller ile Türkiye genelinde matematiği çocuklara sevdirmek için geziyor. Matematiğin temel konularının eğlenceli ve interaktif şekilde işlendiği sergi, şimdiye kadar Erzurum, Adana, Kahramanmaraş ,Gaziantep, Antalya'da onbinlerce çocuğu sevindirdi ve onlara Matematiği sevdirdi. Türkiye turnesi çerçevesinde Antalya'dan sonra son olarak Soma'da çocuklarla buluşan Harika Matematik Sergisi Soma Belediye Başkanı Sn Hasan Ergene, Soma Kaymakamı Sn Ahmet Altıntaş, Finansbank Ege 2 Bölge Müdürü Serdal Akar ve Soma Şubesi Müdürü Sibel Oktav ve İEG yöneticilerinin katılımıyla açıldı. Somalı Çocuklar 08-13 Ocak 2016 tarihleri arasında SOMA-Yunus Emre Ortaokulu (Linyit) Kapalı Spor Salonu'nda 10: 00-18: 00 saatleri arasında sergiyi ücretsiz gezilebilecek.

Çocuklar eğlenerek büyüyor, kendilerini keşfediyor'Türkiye'de matematiği sevmeyen çocuk kalmasın diye?

İlk günden çok sayıda ziyaretçiyi ağırlayan sergide en çok ilgiyi ses geometrisi ve dans eden geometriler çekti. Sergi, gezici modüllerde; Brahma Kulesi, Mükemmel Vitruvis, Aynalar, Sesin Geometrisi ve Gemiyi Batmaktan Kurtar ile matematiği eğlenceli haliyle çocuklarla buluşuyor.

(Tür: Yurt)

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Türkiye?yi Dolaşan Harika Matematik Tırı; Bugüne Kadar Onbinlerce Çocuğa Matematiği Sevdirdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement