''Uludere Dosyasını Kapattırmayız'' - Son Dakika
Politika

''Uludere Dosyasını Kapattırmayız''

Kılıçdaroğlu: Uludere olayında yaşamını yitiren 34 yurttamışızın hesabını soracağız

22.03.2013 20:10  Güncelleme: 21:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Koç Üniversitesi'nin Sarıyer Yerleşkesi'nde düzenlenen ve siyaset paneline konuşmacı olarak katıldı. Kılıçdaroğlu konuşmasına yumurta espirisiyle başladı. Kendisine öğrenciler tarafından teklif geldiğinde, "Yumurtalarınızı hazırlayın, mutlaka geleceğim " dediğini söyleyen Kılıçdaroğlu,öğrencilerden kendisine soru sormalarını istedi. Kürsü konuşmasını kısa tutan Kılıçdaroğlu, Ulusal Gençlik Konseyi'nin kuruluşunu hatırlatarak, " Kime bağlı, Gençlik Spor bakanlığına bağlı. Bir bakanlığa bağlı konsey olmaz" dedi. 12 Eylül ürünü olan YÖK'e karşı olduklarını ve iktidara geldiklerinde kaldıracaklarını söyleyen CHP liderinin bu sözleri öğrencilerce alkışlandı.

"KÖŞE YAZARINI BAŞBAKAN BELİRLİYOR"

Başbakan Erdoğan'ın yakın dönemde katıldığı bir sendika toplantısında ' taşeron sistemini bize sendikacılar önerdi 'sözlerine tepki verilmemesini eleştiren Kılıçdaroğlu, " Sağlıklı işleyen bir demokrasi olsaydı, sendikalar başbakanı yalanlanlardı. Sendika başkanı konuşmazsa kim konuşacak? Biz konuşuyoruz. Bir işadamı bir gazeteyi satın alıyor. Anlatan sayın Erdoğan. Gazetenin patronu gitmiş 'hangi gazetecileri istersiniz istemezsiniz' diye soruyor. Başbakan diyor ki, Akif Beki'yi önerdim. Nasıl bir demokrasi bu . Köşe yazarını başbakan belirliyor" diye konuştu. Sahte delillerle insanların hapislerde tutulduğunu öne süren CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu sözlerini şöyle sürdürdü: Türkiye'de siyasette etnik kimlik de din de kullanılıyor. Akıl tutulmasına yol açan bu. Siyaset bu alanın dışına çıkmalı" şeklinde konuştu.

SURİYE İÇİN KONFERANS Bir soru üzerine Suriye'deki olayları değerlendiren CHP Lideri " Bir konferans düzenlenip iki grubun da davet edilmesi lazım. BM gözetiminde İran, Rusya, Çin, AB ve ABD temsilcilerinin olması lazım. Ortak bir çözüm üretilmesi lazım" dedi. Silahlı unsurların Türkiye'ye getirilip, Katar'dan gelen paranın da ceplerine konulduğunu öne süren Kılıçdaroğlu," Sınırdan geçiriliyor. 'Git orada kardeşini öldür' diyor. Bu bize yakışmaz" şeklinde konuştu.

'BENİM BABAM SİLİVRİ'DE HAKİMDİ, SAVCIYDI DİYEMEYECEK.

Yine bir soru üzerine Ergenekon ve Balyoz yargılamalarına değinen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, davaların savcı ve yargıçlarını ağır bir şekilde eleştirdi. Kılıçdaroğlu şöyle konuştu: Çocuklarına çok ağır bir miras bıraktılar. Oradaki yargıç ve savcıların çocuklarının hiç birisi, 'Benim babam Silivri'de hakimdi, savcıydı diyemeyecek. Bu kadar ağır bir miras bıraktılar.

KAMUDA KIYAFET SERBESTİYETİ

Bir öğrencinin kamuda serbest kıyafet konusunda düşüncelerini sormasını üzerine Kılıçdaroğlu, kıyafet serbestiyetinin olduğu bir ülke olup olmadığını sordu. Kılıçdaroğlu, " İster İran, İster Uganda. Devlet dediğiniz bir kurallar bütünüdür. Avukat cübbe giymeden duruşmaya çıkamaz. Biz kravat takmadan genel kurula çıkamayız. 'Ben istediğim gibi giyeneceğim'. Dünyada böyle bir şey yoktur. İki konuda devletin tarafsızlığı çok önemlidir: Adalet, yargıcın bağımsızlığı ve tarafsızlığı" diye konuştu.

"DEVLET MEŞRU ZEMİNİN DIŞINA ÇIKMAMALI"

Terör sorunun çözümü konusunda daha önce dile getirdikleri akil adamlar önerisini hatırlatan bir öğrenciye yanıt veren CHP lideri siyaset kurumunun 30 yıldır terör sorununu çözemediğini hatırlatarak, önerilerinin ayrıntılarını anlattı. Önerilerinde sivil toplumla siyaset kurumunu bir araya getirmeyi hedeflediklerini ve devletin meşru zeminin dışına çıkmamasını amaçladıklarını belirten Kılıçdaroğlu, " Devlet gidip bizim terör örgütü olarak tanımladığımız kişi ve kurumlarla görüşmeyecek. Kanaat önderleri bunu yapabilir" dedi.Kılıçdaroğlu AK Partinin önerdiği akil adamların AK Parti'ye bağlı akil adamlar olduğunu da iddia etti.

PARTİ İÇİ TARTIŞMALAR

Partisinde ulusalcı ve yenilikçi ayırımı olduğu yönündeki eleştirileri de kabul etmeyen Kılıçdaroğlu," Ulusalcılığı ve yenilikçiliği iki farklı kavram olarak görmek kadar büyük bir yanlış olamaz. Ulusalcılık nedir? Etnik kimliğe dayalı bir ulusalcılığı reddettiğimizi parti programını koymuşuz. Bizim milliyetçilik anlayışımız, Yurtsevereliktir" dedi.

NEDEN ŞANGAY BEŞLİSİ

ULUDERE TALİMATINI BAŞBAKAN VERDİ İDDİASI

Yine bir öğrencinin sorusu üzerine " Uludere olayında yaşamını yitiren 34 yurttamışızın hesabını soracağız" diyen Kemal Kılıçdaroğlu, sözlerini şöyle tamamladı: Bu dosyayı kapattırmayacağız. Talimatı kim verdi? Hemen söyleyeyim, Başbakanın kendisi. Parlamento sınır ötesi operasyon yetkisini hükümete verdi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Politika ''Uludere Dosyasını Kapattırmayız'' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement