Urfa, Avrupa'nın 15 Ülkesinde Tanıtıldı - Son Dakika
Güncel

Urfa, Avrupa'nın 15 Ülkesinde Tanıtıldı

Urfa, Avrupa\'nın 15 Ülkesinde Tanıtıldı

Urfa'nın Avrupa'da 15 ülke ve 20 şehirde tanıtılması amacıyla 1-20 Ağustos 2014 tarihleri arasında gençlik programı gerçekleştirildi.

27.08.2014 18:37
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şanlıurfa'nın Eyyübiye İlçe Belediye Başkanı Mehmet Ekinci'nin bizzat desteklediği proje kapsamında, Yunanistan'ın Selanik kentinden başlayan yolculuk sırasıyla İtalya (Brindisi, Roma, Pisa, Floransa, Venedik), İsviçre (Cenevre, Cern Bilim Araştırma Merkezi), Fransa (Paris), Belçika ( Brüksel, Brugge), Hollanda (Amsterdam), Almanya (Berlin), Polonya (Wroclaw), Çek Cumhuriyeti (Prag), Slovakya (Bratislava), Avusturya (Viyana), Macaristan (Budapeşte), Romanya (Bükreş) güzergâhını izleyerek, Bulgaristan'ın Varna şehrinde son buldu.

Türkiye'nin farklı illerinden projeye katılan gençlerden oluşan 54 kişilik grup Urfa ile ilgili tanıtım materyallerini 20 Avrupa şehrinin merkezi noktalarında dağıtarak şehrimizle ilgili sorulan soruları yanıtladı. Özellikle bütün peygamberlerin atası olan Hz İbrahim'in Urfa'da doğmuş olması, dünyanın ilk tapınağı 12 bin yıllık Göbeklitepe'nin yine Urfa'da ortaya çıkarılmış olması Avrupalıların büyük ilgisini topladı.

İtalya'nın güneyindeki Puglia bölgesinin turizm şehri Brindisi'nin Belediye Başkanı Luciano Loiacono'yu ziyaretinde ise, Eyyübiye Belediyesi ile kardeş belediye protokolü konusu gündeme getirildi. Belediye Başkanı Loiacono bunu memnuniyetle karşıladı. Ayrıca, Harran ile kardeş şehir olan İtalya'nın Alberobello şehrini de bu program sırasında görme fırsatı oldu.

Şehrin uluslararası tanıtımı için Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet ekincinin projeci kimliği ile destek verdiği bu çalışma, AB ülkelerini keşfetmek ve yerel değerleri Avrupa'ya tanıtmak için gençlere muhteşem bir fırsat sunuyor. Yeni dönemde Harran Üniversitesi öğrencileri ile de benzer projeleri yürütmeyi planlayan Eyyübiye Belediyesi, sosyal sorumluluk projelerini başarıyla hayata geçirmeyi hedefliyor.
(Kaynak:Gazeteİpekyol)

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel Urfa, Avrupa'nın 15 Ülkesinde Tanıtıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement