Yemen'de Yeni Kabine Kısmen Tamam - Son Dakika
Güncel

Yemen'de Yeni Kabine Kısmen Tamam

Yemen'de hükümeti kurmakla görevlendirilen Halid Mahfuz Bahhah, yeni kabinenin dağılımını kısmen tamamladı.

25.10.2014 23:25  Güncelleme: 00:07

Yemen'de hükümeti kurmakla görevlendirilen Halid Mahfuz Bahhah'ın yeni kabinenin dağılımını kısmen tamamladığı bildirildi.

Yemen resmi haber ajansı SABA'da yer alan habere göre, siyasi oluşumların mutabakata vardığı "Barış ve Ulusal Ortaklık" anlaşması uyarınca, Şii Ensarullah Hareketi'ne (Husiler) Petrol, Elektrik ve Enerji, Adalet, Sivil Hizmetler ve Sosyal Güvenlik, Yüksek Öğretim ve İlmi Araştırmalar ile Kültür bakanlıkları verilirken, Güney Hareketi'ne Eğitim-Öğretim, İletişim ve Bilgi Teknolojileri, Yol ve Bayındırlık Hizmetleri, Tarım, Sanayi, Hukuki İşler bakanlıkları verildi.

Devrik Cumhurbaşkanı Ali Abdullah Salih'in partisi Genel Halk Kongresi ve müttefiklerine 9 bakanlık, Ortak Buluşma Partileri bloğuna da 9 bakanlık verildiği belirtilen haberde, İçişleri, Savunma, Dışişleri ve Maliye gibi kilit bakanlıkları yapacak isimleriyse Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi'nin belirleyeceği kaydedildi.

Siyasi krizin yaşandığı Yemen'de yönetim ile başkent Sana'ya giren Husiler arasında 21 Eylül'de "Barış ve Ulusal Ortaklık" anlaşması imzalanmıştı.

Anlaşma maddeleri çerçevesinde Cumhurbaşkanı Hadi, 8 Ekim'de Basın Ofisi Müdürü Ahmed Avad bin Mübarek'i hükümeti kurmakla görevlendirmiş, ancak gelen tepkiler üzerine Mübarek görevi kabul etmediğini açıklamıştı. Hadi daha sonra bu görevi, "siyasi çevrelerin" üzerinde uzlaştığı Halid Mahfuz Bahhah'a vermişti. - Sana

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Yemen'de Yeni Kabine Kısmen Tamam - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement