Yozgat Şehit Lokman Dargın Kürtçe Ağıtlarla Uğurlandı - Son Dakika
Güncel

Yozgat Şehit Lokman Dargın Kürtçe Ağıtlarla Uğurlandı

Yozgat Şehit Lokman Dargın Kürtçe Ağıtlarla Uğurlandı

Şehit Lokman Dargın Kürtçe ağıtlarla uğurlandıTUNCELİ'nin Pülümür ilçesi kırsalında yürütülen terörle mücadele operasyonunda el yapımı patlayıcının infilak etmesi sonucu şehit düşen Diyarbakır Silvan nüfusuna kayıtlı Jandarma Uzman Onbaşı Lokman Dargın, ailesinin 22 yıldır yaşadığı...

28.10.2016 16:32

Şehit Lokman Dargın Kürtçe ağıtlarla uğurlandı

TUNCELİ'nin Pülümür ilçesi kırsalında yürütülen terörle mücadele operasyonunda el yapımı patlayıcının infilak etmesi sonucu şehit düşen Diyarbakır Silvan nüfusuna kayıtlı Jandarma Uzman Onbaşı Lokman Dargın, ailesinin 22 yıldır yaşadığı Yozgat'ın Boğalıyan ilçesinde Kürtçe ağıtlarla son yolculuğuna uğurlandı.

Şehit Uzman Onbaşı Lokman Dargın'ın cenazesi, Yozgat'ın Boğazlıyan ilçesine getirildi. 5'i kız 10 kardeşten 6'ncısı ve bekar olan Şehit Dargın için bugün Cuma namazını müteakip Boğazlıyan İlçe Meydanında cenaze töreni düzenlendi. Törene Yozgat Valisi Kemal Yurtnaç, Yozgat Milletvekili Yusuf Başer, Jandarma Akademi Komutanı Tuğgeneral Nurettin Alkan, İl Jandarma Komutanı Albay Selçuk Yıldırım, şehit yakınları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Şehidin naaşı tören için meydana getirildiğinde Babası Selim, annesi Seva ve kardeşleri tabuta sarılarak gözyaşı döktü. Anne Seva Dargın oğlu için Kürtçe 'kurban olurum sana' diye ağıtlar yaktı. Törende şehidin özgeçmişinin okunmasından sonra Yozgat İl Müftü Vekili Süleyman Eroğlu tarafından kıldırılan cenaze namazından sonra helallik alındı. Şehit Lokman Dargın ilçe şehitliğinde toprağa verildi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Yozgat Şehit Lokman Dargın Kürtçe Ağıtlarla Uğurlandı - Son Dakika


Advertisement