Yunan Heyeti Ayvalık Belediyesini Ziyaret Etti. - Son Dakika
Güncel

Yunan Heyeti Ayvalık Belediyesini Ziyaret Etti.

Yunanistan'ın Midilli Adası'ndan Ayvalık'a gelen 50 kişilik Yunan ticaret heyeti Ayvalık Belediyesini ziyaret etti.

24.08.2015 11:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye ile Yunanistan arasında ticari ve sosyo-ekonomik ilişkileri güçlendirmek ve Ege'nin iki yakasının dostluk gölüne dönüştürülmesi amacıyla düzenlenen Expo-Aegean 2015 Fuarı çerçevesinde bir gün önce Midilli Adasına giden Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer ve beraberindeki Türk heyetinin ziyaretinin ardından Yunan heyeti de Ayvalık'a geldi.
Ayvalık Belediyesi Liman İşletmeleri Deniz Hudut Kapısında Belediye Başkan Yardımcısı Gökay Bacan, meclis üyesi Ufuk Ova, Ticaret odası başkan ve yönetimi tarafından karşılanan Yunan heyet ilk olarak Ayvalık Ticaret Odasını ziyaret etti.

Burada iki ülke arasındaki ekonomik ve kültürel ilişkilerin daha da güçlendirilmesi amacıyla ortak hareket etme kararı alındı.

Toplantıda Türkiye adına konuşan Ayvalık Belediye Başkan Vekili Ufuk Ova, Ayvalık'ın turizm açısından son yıllarda daha da gelişen gurme turizmi ile doğal güzellikleriyle Kuzey Ege'de liste başı olduğunu vurgulayarak, "Bunun yanı sıra Ayvalık'ın hemen yanı başındaki Bergama ve Kazdağlarıyla burada yaşayanlar arasında Ege'de kültürel bir köprünün kurulabileceğine inanıyoruz. Bana göre yıllar öncesinden Midilli ile Ayvalık arasında bu ticari ve kültürel köprüsünün kurulması gerekiyordu. Biraz gecikmiş olsak bile bundan sonrasında bu köprünün sıkı sıkıya kurulması için çalışmalarımızı daha samimi koşullarda yapmamız gerekiyor" dedi.

Heyet daha sonra Ayvalık Belediyesini ziyaret etti. Yunan heyet, belediye binası önünde Ayvalık Belediye Başkan Yardımcısı Gökay Bacan ve belediye başkan vekili Ahmet Erkal tarafından çiçeklerle karşılandı. Belediye ziyaretinde karşılıklı hediyeler verilip alındı.

Burada bir konuşma yapan Ayvalık Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Erkal Türk Yunan heyetleri arasında çalışmaları Ayvalık Belediyesi olarak desteklediklerini vurgulayarak "İki ülke arasındaki bu çalışmalar zaten bizim ana fikirlerimiz oluşturuyor ve destekliyoruz. Bu tür ortak çalışmalar her iki ülke arasında görevdeşlik yaratacağına, güç doğuracağına inanıyoruz" dedi.

Başkan vekili Erkal, Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer'in selamını da Yunan heyete iletti. Ayvalık Belediye

Başkanlığı ziyaretinde

Midilli Belediye Başkanı Spiros Galinos'un yanı sıra Yunanistan Kuzey Ege Belediyeler Birliği Başkanı Kalogridis Thrasıvoulos, Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençeri, Midilli Ticaret Odası Başkanı Evangelos Myrsinias, Ayvalık Ticaret Odası Başkanı İbrahim Kantarcı, Aliağa Ticaret Odası Başkanı Adnan Saka, Ödemiş Ticaret Odası Başkanı Kasım Sevin, Bayındır Ticaret Odası Başkanı Adnan İnanır'ın yanı sıra Burhaniye, Küçükkuyu, Selçuk, Tire Ticaret Odalarının başkan ve yöneticileri de hazır bulundu.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Yunan Heyeti Ayvalık Belediyesini Ziyaret Etti. - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement