HDP'den Batan Yunanistan'a Tam Destek: Yanınızdayız - Son Dakika
Güncel

HDP'den Batan Yunanistan'a Tam Destek: Yanınızdayız

HDP\'den Batan Yunanistan\'a Tam Destek: Yanınızdayız

HDP Eş Genel Başkanları Figen Yüksekdağ ve Selahattin Demirtaş, Yunanistan halkı ve hükümetine olan desteklerini yinelediklerini bildirdi.

30.06.2015 13:21  Güncelleme: 16:15

HDP Eş Genel Başkanları Figen Yüksekdağ ve Selahattin Demirtaş'ın yaptığı ortak yazılı açıklamada, adalet, eşitlik ve demokrasi adına kemer sıkmaya karşı verdikleri mücadelede Yunanistan halkı ve hükümetiyle birlikte oldukları ifade edildi.

ÖNERİLERE OLUMSUZLUKLA YAKLAŞILIYOR

Yunan halkının mücadelesinin, başka bir Avrupa'nın mümkün olduğunu gösterdiğinin ileri sürüldüğü açıklamada, Yunanistan'a 2010 ve 2012'de dayattıkları kemer sıkma politikalarına rağmen, Avrupa Komisyonu, Avrupa Merkez Bankası ve IMF'nin hala çözümsüzlüğe yol açan politikalarda ısrar ettiği, Yunanistan halkının demokratik tercihine bakmaksızın, Yunanistan hükümetinin önerilerine katı bir olumsuzlukla yaklaşmaya devam ettiği savunuldu.

"DESTEĞİMİZİ YENİLİYORUZ"

Yunanistan ile yapılan görüşmelerin, ekonomik olduğu kadar güçlü, sosyal ve siyasi yansımalarının bulunduğunun herkesçe bilinmesi gerektiğinin öne sürüldüğü açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Avrupa halklarına kemer sıkma politikalarının dayatılması dışında, taraflar arasında kabul edilebilir daha makul anlaşmaların olabileceğine inanıyoruz. Yunanistan hükümetinin karşılıklı bir uzlaşmaya varmak için gösterdiği çabalara diğer tarafların da olumlu bir cevap vermelerini ummaktayız. Yunanistan hükümeti tıkanan görüşmeler neticesinde, 25 Haziran'daki Eurogroup toplantısında Avrupa Komisyonu, Avrupa Merkez Bankası ve IMF tarafından önerilen anlaşmanın kabul edilip edilmemesine dair karar vermesi için Yunanistan halkına bir referandum seçeneği sundu. Yunanistan Parlamentosu, 5 Temmuz 2015'te referandum yapılması kararını hükümetin oylarıyla kabul etti. Bu zor zamanlarda Yunanistan halkı ve hükümetlerine olan desteğimizi yineliyoruz. Dayanışma temelinde birleşmiş ülkelerin Avrupa'sı adına Yunanistan halkını, Yunanistan hükümetini ve Syriza'yı destekliyoruz. Bu vesileyle, eşitlikçi, adil ve özgürlükçü bir dünyanın her zamankinden daha yakın olduğuna dair inancımızı yineliyoruz."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel HDP'den Batan Yunanistan'a Tam Destek: Yanınızdayız - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (128)

  • maho: tabiki destek göstericek kökenleri aynı 43 27 Yanıtla
  • B: Sizi vatan hainleri 31 4 Yanıtla
  • Esnaf: Hdp li vekiller gibi düşünen ne kadar kürt varsa defolsun gitsin yunanistana destek olsun ve orada kalsın. topragındaki mahsülünü yediği memleketini hazmedemiyen nankörler 13 14 Yanıtla
  • memet: hangi parayla destek vereceksiniz dagdaki parylami 15 9 Yanıtla
  • Bülent : Madem destekliyorsunuz lafta kalmasın Gönderin servetlerinizi isteyin abiniz sarondan versın 19 0 Yanıtla
  • Adanalıııı: Param olsa yunanıstanı satın alır bu hdplı pkklı ve kürtlerı oraya salardım alın sızın olsun derdım :D 10 8 Yanıtla
  • turko: destek veriz.. pkk yetiştiriz.. desene sonra 17 1 Yanıtla
  • demhat: yasasın çipras yasasın apo yasasın rum yasasın ypg 3 15 Yanıtla
  • Adem 80: Yunan tohumu olduğunuz belli zaten. 16 2 Yanıtla
  • harbi adam memet: YÜNANİSTANDA PEKALA YAŞAYABİLİRSİNİZ DEMİRTAŞ DEFOLUP GİDİN ORAYA YERLEŞİN İSTEYEN KÜRT KARDEŞLERİMDE GİDEBİLİR BELKİ O ZAMAN BU CENNET VATANIN KIYMETİNİ ANLARSINIZ!!! 17 1 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement