Zafer Çağlayan, bakanlık çalışanlarına veda etti - - Son Dakika
Güncel

Zafer Çağlayan, bakanlık çalışanlarına veda etti -

Zafer Çağlayan, bakanlık çalışanlarına veda etti -

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, bundan sonraki hedeflerinin, dünyanın hemen hemen her şehrindeki her mağazada Türk ürünlerinin yer alması olduğunu söyledi.

26.12.2013 15:52
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, bundan sonraki hedeflerinin, dünyanın hemen hemen her şehrindeki her mağazada Türk ürünlerinin yer alması olduğunu söyledi.

Zeybekci, Ekonomi Bakanlığında gerçekleşen devir teslim töreninde yaptığı konuşmada, dış ticaret ve ekonominin, kendisinin içinde yetiştiği, koridorlarını adımladığı bir alan olduğunu söyledi.

İhracatçılar Birliği Başkanlığı, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) üyeliğinden geldiklerini vurgulayan Zeybekci, "Buralardan dünyayı adım adım dolaşarak geliyoruz. Zafer Bey'le birçok açıdan birbirimize benziyoruz. İkimizde amelelikten geliyoruz, amele çocuğuyuz ama Rabbim nasip etti, bugün milletimize hizmet etme noktasında buralardayız" diye konuştu.

Zeybekci, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e teşekkürlerini iletti.

Zafer Çağlayan'ın dünyada Türkiye'nin mal satmadığı, ihracat yapmadığı ülke bırakmadığını belirten Zeybekci, "Onun için, benim için çok kolay. Hedefimiz bundan sonra dünyada hemen hemen her şehirdeki her mağazada Türk ürünlerinin olması" ifadelerini kullandı.

- "Türkiye artık başka bir boyuta geçti"

Zeybekci, Türkiye'nin artık başka bir boyuta, markalaşmaya, inovasyona, kilogram başına daha fazla katma değere geçiş yaptığını belirtti.

Türkiye'nin ekonomik olarak da gelişmiş ülkeler seviyesine yaklaştığına işaret eden Zeybekci, şunları kaydetti:

"Türkiye, yüzde 7 bin faiz oranlarını görmüş, bir gecede servetlerinin yarısını kaybeden, iki günde tüm bankacılık sistemi darmadağın edilmiş bir ülke. Oralardan bugünlere 11 sene içerisinde geldik. Şu anda yaşananların Türkiye için hiçbir kıymeti harbiyesi yoktur. Ben son dönemlerde oynanan bu oyunlarda, suçtan en büyük menfaati temin edenin asıl suçlu olduğuna inanıyorum. Bugün Türkiye'nin yaşadığı birkaç günlük dalgalanmada en büyük menfaati kim sağladıysa, herkesin gözünü oraya dikmesi gerektiğine inanıyorum."

Zeybekci, başta Başbakan Erdoğan olmak üzere, siyaseten yola çıktıkları yol arkadaşları ve büyüklerine inanıp ve güvendiklerini kaydederek, "Allah'ın izniyle (bakanlarımızın) milletin huzurunda zaten itibarla ilgili bir şey olmadı ama o tereddütlerin de birtakım sürede geçeceğine inanıyorum. Değerli Bakanımın bir an önce ciğerparesi olan yavrusuna kavuşacağına inanıyorum. Bunun için de dua ediyoruz" diye konuştu.

Zeybekci, Denizli'de 7 yıllık belediye başkanlığı döneminde kendisine destek veren herkese de teşekkürlerini iletti.

- "Bu makam millete aittir"

Ailesinin seyahatlere alışkın olduğunu, şirketlerinin pazarlamasını yaptıkları için 2004'e kadar ayın 15 gününü dünyayı dolaşarak geçirdiklerini anlatan Zeybekci, şöyle devam etti:

"Siyasete girdikten sonra ailemizi gördük. Şimdi yeniden böyle bir süreç başlıyor. Nasıl ki kendi şirketlerimizin pazarlamasını sanki hiç ölmeyecekmiş gibi, sanki Allah bize bu işin sonunu hiç getirmeyecekmiş gibi çalıştıysak, şimdi daha fazla çalışacağız. Ülkemizin bir adım daha ileriye gitmesi, Türkiye'nin başının bir santimetre daha yukarıya kalkması için gecemizi gündüzümüze katacağız. Bugünler asla bitmeyecekmiş gibi çalışacağız ama bu makamın millete ait olduğunu da unutmayacağız. Bu makam kişilere kaim değildir. Sayın Bakanımız nasıl ki bu makamı bize devrettiyse, biz de bizden sonraki gelenlere devredene kadar bu bilinçle çalışacağız."

Zeybekci, bu yolda TİM, bütün STK'lar, sanayiciler ve ihracatçılar olmadan hiçbir şeyin olmayacağına inandığını dile getirerek, onlarla birlikte Türkiye'nin başını dik tutacaklarını kaydetti.

Zafer Çağlayan'ın kendisine, muhteşem bir kurum, harika bir ekonomi, çok büyük bir performans devrettiğini vurgulayan Zeybekci, kendilerinin bundan sonra devralınan bayrağı, daha ileriye taşıyacaklarını dile getirdi.

Devir teslim töreninin ardından Çağlayan'ı uğurlayan Zeybekci, daha sonra Denizli'li hemşehrileriyle sohbet etti. Zeybekci, Türkiye'nin muhteşem ve güçlü bir ülke olduğunun altını çizdi.

Zeybekci, Türkiye'de bir kabuk değişimi yaşandığını ifade ederek, "Millete hükmeden devletten, devletin hizmetkar olduğu yeni bir çağa geçtik. Bunun hazım süreçlerini yaşıyoruz" değerlendirmesinde bulundu.

- Notlar

Zafer Çağlayan, bakanlığa gelişinde seçim bölgesi Mersin'den gelen vatandaşlar tarafından "Mersin seninle gurur duyuyor" sloganları ile karşılandı.

Devir teslim töreninin ardından Bakanlığın merdivenlerinde vatandaşlara hitaben bir konuşma yapan Çağlayan, kendilerini yeni bir görev beklediğini belirterek, "Bize yapılan bu zulmü her yerde anlatacağız" dedi.

Yerel seçimlerin önemine işaret eden Çağlayan, 30 Mart'ın, Türk Milleti'nin, AK Parti'ye yapılan zulme karşı haykırdığı bir gün olacağını söyledi. Hukuki süreç devam ettiği için bazı şeyleri söyleyemediğini belirten Çağlayan, "Bizim yerimize siz söyleyeceksiniz" ifadesini kullandı.

Vatandaşlar ve bakanlık çalışanları tarafından alkışlarla uğurlanan Çağlayan, bakanlıktan kendi kullandığı arabayla ayrıldı.

Devir teslim törenine eski AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış'ın yanı sıra AK Parti'li bazı milletvekilleri, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mehmet Büyükekşi, MÜSİAD Başkanı Nail Olpak, Tüm Sanayici ve İşadamları Derneği (TÜMSİAD) Başkanı Hasan Sert de katıldı.

Zeybekci, Çağlayan'a cam tabak hediye etti.

(Bitti)

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Zafer Çağlayan, bakanlık çalışanlarına veda etti - - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement