10 Aralık İnsan Hakları Günü - Son Dakika
Kültür Sanat

10 Aralık İnsan Hakları Günü

10 Aralık İnsan Hakları Günü

İstanbul Vali Yardımcısı Günaydın: "Günümüzde, dünyada, yakın ve uzak çevremizde ne yazık ki insan hakları, insanın can güvenliği, diğer insanların gözü önünde acımasız bir şekilde katledilm...

10.12.2013 14:43

İstanbul Vali Yardımcısı Osman Günaydın, dünyada insan hakları ve insanın can güvenliğinin, diğer insanların gözü önünde acımasız bir şekilde katledildiğini belirterek, "Dilerim ki bütün insanların el birliğiyle bu acımasız hayat hakkı ihlalleri durdurulur" dedi.

İstanbul Valiliği ve İstanbul Aydın Üniversitesi işbirliğiyle 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü kapsamında düzenlenen programda konuşan Günaydın, insanın olduğu her yerde hak ihlalinin söz konusu olabildiğini belirterek, kişilerin, insan hakları ve hukuklarını gözeterek davranmak mecburiyetinde olduğunu, insan haklarının sadece söylem düzeyinde bırakılmaması gerektiğini vurguladı.

Günaydın, son 10 yıl içerisinde ülkede insan hakları konusunda önemli mesafelerin alındığına işaret ederek, "İnsan haklarını tam anlamıyla gerçekleştirecek hukuki ve idari alt yapıyı oluşturmaya yönelik çalışmalar hala devam etmektedir. Elbette bireyin hak ve özgürlükleri vazgeçilmezdir. Ancak sınırsız ve sonsuz değildir. Herkes hak ve özgürlüklerini demokratik toplum düzeninin gereklerine ve hukukun üstünlüğüne yaraşır şekilde kullanmak durumundadır" ifadelerini kullandı.

İnsan haklarının sadece sözde bırakılmaması gerektiğini dile getiren Günaydın, bunun davranışa yansıyan en ilk adımının feragat olduğunu söyledi.

Bir şeyden vazgeçmesiyle karşıdaki insana lütufta bulunulduğunu, haklarına riayet edildiğini anlatan Günaydın, "Günümüzde, dünyada, yakın ve uzak çevremizde ne yazık ki, insan hakları, insanın can güvenliği, diğer insanların gözü önünde acımasız bir şekilde katledilmektedir. Maalesef bizler de ah vah etmekten başka bir şey yapamıyoruz. Dilerim ki, bütün insanların el birliğiyle bu acımasız hayat hakkı ihlalleri durdurulur" diye konuştu.

"Haklarımızın bizim için önemli olduğunu asla aklımızdan çıkarmamamız lazım"

İstanbul Aydın Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Mustafa Aydın da şu görüşleri kaydetti:

"İster Hıristiyan ister Yahudi ister Müslüman olunuz ama önce insan olmanız lazım. Öncelikle yaratanın ilk doğurduğu anda, bu dünyaya gözlerimizi açtığımız dakikadaki gibi birbirimizi görmemiz lazım. Hiçbir elbise, hiçbir makam, unvan olmaksızın, hepimiz insan olduğumuzu asla unutmamamız lazım. Haklarımızın bizim için önemli olduğunu asla aklımızdan çıkarmamamız lazım. Benim hürriyetim, benim insan haklarım, kardeşimin özgürlüğünün hakları başladığı zaman kendi haklarımıza ulaşabiliriz."

Konuşmaların ardından insan hakları konusunda düzenlenen şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye girenlere ödülleri takdim edildi.

Programa, İstanbul Aydın Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yadigar İzmirli, Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay, İstanbul Müftüsü Rahmi Yaran ile öğrenciler katıldı. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat 10 Aralık İnsan Hakları Günü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement