Altın Portakal'da Uluslararası Yarış Başladı - Son Dakika
Kültür Sanat

Altın Portakal'da Uluslararası Yarış Başladı

Altın Portakal\'da Uluslararası Yarış Başladı

Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde başkanlığını, Macar yönetmen István Szabó'nun yapacağı Uluslararası Uzun Metraj Film Yarışma'sına seçilen filmler belli oldu.

20.09.2012 11:30  Güncelleme: 11:29

Altın Portakal'da bu yıl uluslararası uzun metraj film yarışmasında 10 film yarışacak. Uluslararası dalda yarışacak filmlerin Antalya'ya gelen yönetmen ve oyuncuları da gala gösterimlerinde sinemaseverlerle birlikte olacak.

49. Festivalin uluslararası uzun metraj film yarışmasında;

Macar yönetmen Krisztina Deák'ın son filmi "Aglaya-Aglaja", İranlı yönetmen Khosro Masoumi'nin son filmi "Bear-Ayı", Sırp yönetmen Miroslav Momcilovic'in "Death Of A Man In Balkans – Balkanlarda Herhangi Bir Adamın Ölümü", Gürcü yönetmen Rusudan Chkonia'nın ilk uzun metrajlı çalışması "Keep Smiling-Gülümse", Rus yönetmen Alexey Mizgirev'in "The Convoy-Konvoy", İsrailli ünlü oyuncu Hiam Abbas'ın ilk kez yönetmen koltuğunda oturduğu "Inheritance-Miras", genç yönetmen Emily Atef'in son çalışması "Kill Me-Öldür Beni", Romen yönetmen Silviu Purcărete'nin "Somewhere In Palilula-Palilula Diye Bir Yer", Türkiye'den Erdal Rahmi Hanay'ın "Saba-Saba" ve Polonyalı yönetmen Maciej Żak'ın "Supermarket-Süpermarket" adlı filmleri yer alıyor.

Antalya Altın Portakal Film Festivali Uluslararası Uzun Metraj Film Yarışması; Asya, Avrupa ve Ortadoğu ülkelerinden özgün bir dil geliştirmeyi başarmış, sinemaya farklı bakış açıları getirebilen yeni yetenek ve isimlerin keşfini hedeflemektedir.

Daha iyi bir yaşam için

Uluslararası dalda yarışacak "Aglaya-Aglaja", Macar yönetmen Krisztina Deák'ın son filmi. Filmde, Romanya'da sirkte yaşayan bir ailenin 1980'li yıllarda daha iyi bir yaşam için batıya kaçmasıyla başlayan öyküsü anlatılıyor. "Aglaya-Aglaja"nın müziği, Krzysztof Kieslowski'nin filmleri için yaptığı besteleriyle tanınan Zbigniew Preisner'a ait.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Kültür Sanat Altın Portakal'da Uluslararası Yarış Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement