Ambalaj Atığı Getirenler Gripin'i Biletsiz İzledi - Son Dakika
Kültür Sanat

Ambalaj Atığı Getirenler Gripin'i Biletsiz İzledi

Eskişehir'de gerçekleştirilen Gripin grubunun konserini izlemek isteyenler ambalaj atığı getirerek konseri biletsiz izleme şansı yakaladılar.

30.11.2014 21:10  Güncelleme: 16:33

Çevre Koruma ve Ambalaj Atıkları Değerlendirme Vakfı (ÇEVKO) tarafından geri dönüşümde farkındalık oluşturmak için Eskişehir'de gerçekleştirilen Gripin grubunun konserini izlemek isteyenler, ambalaj atıklarıyla gelerek giriş bileti kazandı.

HEDEF GENÇ KUŞAĞIN ÇEVRE BİLİNCİNİ ARTIRMAK

Bir eğlence merkezinde düzenlenen konser için ambalaj atıkları ile gelen sanatseverler, kapıdaki geri dönüşüm kutularına atıkları bıraktıklarında giriş bileti almaya hak kazandı. Konser öncesi gazetecilerin sorularını yanıtlayan Gripin' grubunun solisti Birol Namoğlu, ÇEVKO ile özellikle genç kuşağın çevre bilinci konusundaki farkındalığını artırmayı hedeflediklerini söyledi. ÇEVKO ile beraber çalışmaktan mutluluk duyduklarını dile getiren Namoğlu, şunları söyledi: "Yaklaşık 1,5 yıldır ÇEVKO ile beraber çalışmaya, bazı şeyleri duyurmaya ve atıkların geri kazandırılması için çalışıyoruz. Konserde de geri dönüşüm konusuna dikkati çektik. Konserlerimizde bu atıklardan yaptığımız enstrümanlara yer verdik. Bugünde dinleyicilerimiz için akustik performans gerçekleştireceğiz. Amacımız geri dönüşüm konusunda farkındalık yaratmaya çalışmak."

ÇEVKO 23 YILDIR GERİ DÖNÜŞÜM KONUSUNDA ÇALIŞMA YÜRÜTÜYOR

ÇEVKO Vakfı Genel Sekreteri Mete İmer ise 23 yıldır ambalaj atıklarının geri dönüşümü konusunda çalışma yürüttüklerini belirterek, Gripin ile birlikte gençlere yönelik ambalaj atıklarını geri kazanma konusunda bir farkındalık oluşturmak istediklerini söyledi. İmer ayrıca, "Ekonomi ve çevrenin korunması açısından ambalaj atıklarının geri kazanımı hepimizin yapması gereken bir yurttaşlık görevi. Bunu yerine getirmeye çalışıyoruz. Bu farkındalığı oluşturabilirsek ne mutlu" dedi.

GRİPİN 17 AĞACIN KESİLMESİNİ ÖNLEDİ

ÇEVKO'nun kampanyalarına destek veren Gripin'in, 2014 yılının başından bugüne kadar gerçekleştirdiği konserlerde 5 ton ambalaj atığı toplandığı ve böylece 17 ağacın kesilmesinin önlendiği, 161 ton fosil yakıttan, 27 metreküp sudan tasarruf edildiği kaydedildi. ÇEVKO'nun Gripin grubu ile sosyal sorumluluk projeleri kapsamında düzenlediği konseri, plastik, kağıt, metal gibi tüm ambalaj atıklarını geri dönüşüm kumbarasına atanlar, ücretsiz izledi.

Ambalaj Atığı Getirenler Gripin\'i Biletsiz İzledi
Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat Ambalaj Atığı Getirenler Gripin'i Biletsiz İzledi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement