"Anadolu'nun Sesleri" Boston'da Yankılandı - Son Dakika
Kültür Sanat

"Anadolu'nun Sesleri" Boston'da Yankılandı

"Anadolu\'nun Sesleri" Boston\'da Yankılandı

Ud virtüözü İsmail Hakkı Fencioğlu’nun "Anadolu’nun Sesleri" dizisi altındaki konseri, Bostonlu müzikseverleri büyüledi.

17.11.2013 10:05

Ud virtüözü İsmail Hakkı Fencioğlu'nun "Anadolu'nun Sesleri" dizisi altındaki konseri, Bostonlu müzikseverleri büyüledi.

18. Boston Türk Festivali kapsamında düzenlenen konserde, Fencioğlu ve kendisine eşlik eden Shtreiml grubu, geleneksel Türk müziği eserlerinin yanı sıra caz müziğinden örnekler sundu.

İTÜ Türk Musikisi Konservatuvarı Ses Eğitimi Bölümü'nde Alaeddin Yavaşça ve Bekir Sıtkı Sezgin'in öğrenciliğini yapan ve bu ikiliyle birçok konsere imza atan Fencioğlu, asıl enstrümanı olan udun yanı sıra keman ve yaylı tambur çalıyor. Klasik Türk müziği korolarında solist ve koristlik de yapan Fencioğlu, birçok kayıt stüdyosu ile aranjör ve besteci olarak çalıştı.

Kanada'ya 2001 yılında yerleşen İsmail Hakkı Fencioğlu, başta Breanna MacCrimmon ve Jason Rosenblatt olmak üzere birçok Kanadalı sanatçı ile çalıştı. Fencioğlu, Marmara adlı orkestrasının yanı sıra Montreal ve Ottawa Türk müziği korolarını yönetiyor.

Çalışmalarını Montreal ve Philadelphia'da sürdüren, dünyaca ünlü armonika üstadı Howard Levy'nin öğrencisi piyanist ve armonika sanatçısı Jason Rosenblatt yönetimindeki Shtreiml grubu ile İsmail Hakkı Fencioğlu'nun yolları ilk kez Montreal Müzik Festivali'nde kesişti. Folk müziği ile caz temalarını bir araya getiren, Kanada ve Avrupa'da birlikte birçok konser veren grup yabancı basında da övgüler aldı.

Boston Türk Festivali direktörü Erkut Gömülü, pek çok farklı ülkede konserler veren bu önemli müzisyenleri festival çatısı altında müzikseverlerle Boston'da ilk kez buluşturmuş olmaktan büyük mutluluk duyduklarını söyledi.

Boston'da 1996'dan bu yana her yıl yapılan Türk Festivali, "Anadolu'nun Renkleri" temalı programıyla sergiler, sunuşlar, atölyeler, konserler, film yarışması, Türk mutfağının tanıtımı gibi geniş bir yelpazede gerçekleştiriliyor. Festivalin ana sponsorluğunu Türk Kültür Vakfı (TCF), Kültür ve Turizm Bakanlığı, Türk Tanıtma Fonu ve Türk Hava Yolları yapıyor.

Boston Türk Festivali'ne ilişkin daha fazla bilgi, "http://www.BostonTurkishFestival.org" adresli festival web sitesinde yer alıyor. - Washington DC

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat 'Anadolu'nun Sesleri' Boston'da Yankılandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement