Emmanuel Pahud İş Sanat'ta - Son Dakika
Kültür Sanat

Emmanuel Pahud İş Sanat'ta

Emmanuel Pahud İş Sanat\'ta

Pahud, İş Sanat'ta hem solist hem de Franz Liszt Oda Orkestrası'nın şefi olarak sahne alacak

01.03.2013 13:23

Kendi kuşağının heyecan uyandıran müzisyenleri arasında gösterilen flüt virtüözü Emmanuel Pahud, Franz Liszt Oda Orkestrası ile İş Sanat'ta

İş Sanat, flüt virtüözü Emmanuel Pahud ile Franz Liszt Oda Orkestrası'nı konuk ediyor. Başarılı çalışmaları nedeniyle The Guardian gazetesinin "yeni bir flüt ustasının doğacağının sinyallerini verdi" şeklinde bahsettiği Pahud İş Sanat'taki özel gecede hem orkestranın solisti hem de şefi olarak yer alıyor.

Müziğe altı yaşında başlayan ve 1990'da Conservatoire National Supérieur de Musique de Paris'ten Birincilik Ödülü ile mezun olmasının ardından kariyer basamaklarını hızla tırmanan Emmanuel Pahud, henüz yirmi iki yaşındayken Claudio Abbado yönetimindeki Berlin Filarmoni'nin baş flütçüsü ve orkestranın en genç müzisyeni oldu. 1997'de saygın Victoires de la Musique ödüllerinde Yılın En İyi Enstrümancısı seçilmesiyle yıldızı parlayan Pahud enerji dolu yorumları ve yeteneğiyle dünyanın dört bir yanında azımsanmayacak bir hayran kitlesine sahip.

Gramophone Dergisi'nin "son yılların en iyisi; flütünü yormadan ve cızırdayan vibratolara başvurmadan, enstrümanın kendine has ses yelpazesine saygı duyan bir müzisyen" yorumunu yaptığı sanatçı bu yıl yarım asırlık tarihini kutlayan Franz Liszt Oda Orkestrası ile aynı sahneyi paylaşıyor. Macar besteci Franz Liszt'e derin hayranlığının bir ifadesi olarak bestecinin adını alan topluluk sadece Macaristan'ın değil aynı zamanda uluslararası klasik müzik yaşamının bir temsilcisi olarak dünyaca ünlü Macar yaylı geleneğini tüm dünyaya duyurma amacını taşıyor.

Klasik müzik tutkunlarının unutulmayacak bir müzik şöleni yaşayacağı konser 6 Mart Çarşamba günü İş Sanat'ta gerçekleşecek.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Kültür Sanat Emmanuel Pahud İş Sanat'ta - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement