Floransa Maggio Musicale Orkestrası İstanbul'da - Son Dakika
Kültür Sanat

Floransa Maggio Musicale Orkestrası İstanbul'da

Floransa Maggio Musicale Orkestrası İstanbul\'da

Maggio Musicale Orkestrası, Güher ve Süher Pekinel'in solist olarak yer alacakları bir konser verecek.

12.10.2012 14:55

Şef Zubin Mehta yönetimindeki Floransa Maggio Musicale Orkestrası,

Güher ve Süher Pekinel'in solist olarak katılacakları konserle İstanbul'da

İstanbul Kültür Sanat Vakfı'nın 40. yılında, çağımızın en önemli şeflerinden Zubin Mehta yönetimindeki Maggio Musicale Orkestrası, Güher ve Süher Pekinel'in solist olarak yer alacakları bir konser verecek. Maggio Musicale Orkestrası konseri 7 Aralık Cuma günü saat 20.00'de Bell Şirketler Topluluğu, Organik Holding AŞ ve Finansbank eş sponsorluğunda Haliç Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilecek.

Zubin Mehta yönetimindeki Maggio Musicale Orkestrası'nın programında Verdi'nin La Forza del Destino Uvertürü, Güher - Süher Pekinel piyano ikilisinin solist olduğu Bartok'un İki Piyano, Vurmalılar ve Orkestra İçin Konçerto'su ile Dvorak'ın Re Minör 7. Senfoni'si yer alacak.

Konser biletleri nerede?

Maggio Musicale Orkestrası konseri biletleri, Biletix satış noktaları, Biletix Çağrı Merkezi (0216 556 98 00), www.biletix.com ve İKSV'den (10.00–18.00 saatleri arasında; Pazar günleri hariç) temin edilebilir. Konserin bilet fiyatları 300 TL, 250 TL, 200 TL, 150 TL, 90 TL ve 30 TL (öğrenci). Tüm bilet alımlarında kredi kartı geçerli olacak. Biletler, Siyah ve Beyaz Lale üyeleri için 15 Ekim, Kırmızı ve Sarı Lale üyeleri için 16 Ekim'de satışa çıkacak. Genel bilet satışı 18 Ekim'de başlayacak. Lale Kart üyeleri, %25'e varan özel indirimden yararlanabiliyor.

Konser klasik müziğin önemli isimlerini buluşturuyor

Floransa Maggio Musicale Orkestrası ismini, 1933 yılında kurulmasına katkıda bulunduğu Avrupa'nın en eski ve en önemli festivallerinden biri olan "Festival del Maggio Musicale Fiorentino"dan alır. Bugüne kadar Abbado, Bernstein, Furtwängler, Karajan, Klemperer, Maazel, Ozawa ve Solti gibi pek çok efsanevi konuk şefin yönetiminde konserler veren orkestrayla, Richard Strauss, Paul Hindemith, Igor Stravinsky, Krzysztof Penderecki gibi besteciler kendi eserlerinin dünya prömiyerlerini gerçekleştirdiler. Grammy de dahil olmak üzere bugüne kadar pek çok ödüle layık görülen Floransa Maggio Musicale Orkestrası, müzik dünyasının yıldızlarıyla oldukça önemli kayıt çalışmalarına, ayrıca radyo ve televizyon performanslarına imza attı. Orkestranın daimi şefler listesindeki son isim ise 1985'ten bu yana bu görevi başarıyla yürüten Zubin Mehta.

Efsane şefler geleneğinin son temsilcilerinden Zubin Mehta, Montreal Senfoni, Los Angeles Filarmoni, New York Filarmoni, Bavyera Devlet Operası'nda müzik direktörlüğü görevlerinde bulundu; 1981 yılında İsrail Filarmoni'nin yaşam boyu müzik direktörü ilan edildi. Mehta, Viyana Filarmoni, Münih Filarmoni, Los Angeles Filarmoni Orkestraları ile Bavyera Devlet Orkestrası'nın da onursal şefi, ayrıca pek çok orkestranın onursal üyesi. 2006 yılından bu yana Valencia'daki Mediterrani Festivali'nin başkanı olan ünlü şef, 25 yılı aşkın süredir Maggio Musicale'nin daimi şefi.

Zubin Mehta yönetiminde Floransa Maggio Musicale Orkestrası'nın konserini taçlandıracak solistler ise dünyaca ünlü piyano ikilimiz Güher ve Süher Pekinel. Müzik dünyasının seçkin eleştirmenleri Pekinellerin etkisini "kristal berraklık ve coşkulu enerji", "altın dokunuş", "derin duygusal sempati", "renkli ve büyüleyici" gibi ifadelerle tanımlıyor. İlk kez altı yaşında dinleyici karşısına çıkan ikiz kardeşler, bugüne kadar neredeyse dünyadaki tüm önemli orkestralar eşliğinde konserler verdi, Amerika'dan Uzakdoğu'ya pek çok başarılı turne gerçekleştirdi. Pekinellerin kapsamlı diskografileri içerisinde Leonard Bernstein'in kendileri için düzenlediği Batı Yakası Hikâyesi'nin iki piyano versiyonu "Yılın Plağı" seçilirken, Jacques Loussier ile caz projeleri Take-Bach satış rekorları kırdı ve önemli uluslararası ödüller kazandı. Pekinellerin son olarak, Bach'ın ikili ve üçlü piyano konçertoları ile Brahms ve Saint-Säens'ın eserlerini içeren kayıtları ise Daily Telegraph ve Guardian gazeteleri tarafından "Haftanın ve Ayın En İyi Albümleri" seçildi. Uluslararası kariyerlerinde her gün yeni bir başarıya imza atan Güher ve Süher Pekinel, günümüz piyano ikilileri arasında seçkin bir yere sahip.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Kültür Sanat Floransa Maggio Musicale Orkestrası İstanbul'da - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement