Koçarlı'da Geleneksel Deve Güreşi Festivali için Geri Sayım Başladı - Son Dakika
Kültür Sanat

Koçarlı'da Geleneksel Deve Güreşi Festivali için Geri Sayım Başladı

Koçarlı\'da Geleneksel Deve Güreşi Festivali için Geri Sayım Başladı

Koçarlı Belediyesi tarafından düzenlenecek olan Geleneksel Deve Güreşi Festivali için tüm hazırlıklar tamamlandı. Festival, 3 Aralık Pazar günü Yeniköy Deve Güreşi Arenası'nda gerçekleştirilecek ve 130 pehlivanın katılımıyla renkli görüntülere sahne olacak.

30.11.2023 13:05  Güncelleme: 13:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Koçarlı Belediyesi tarafından bu yıl 9'uncusu düzenlenecek olan Geleneksel Deve Güreşi Festivali için geri sayım başladı. 3 Aralık Pazar günü Yeniköy Deve Güreşi Arenası'nda yapılacak olan festival için tüm hazırlıklar tamamlandı. Koçarlı Belediye Başkanı Nedim Kaplan ise tüm deve güreşseverleri festivale davet etti.

Ege, Marmara ve Akdeniz bölgelerinde bir gelenek haline gelen ve deve güreşi severler için en iyi kış organizasyonu olarak bilinen deve güreşleri 3 Aralık Pazar günü saat 10.30'da başlayacak. Koçarlı'da renkli görüntülere sahne olacak olan festivalde 130 pehlivan deve şampiyonluk için mücadele edecek. Aydın'ın en önemli kültürel etkinlikleri arasında yer alan geleneksel deve güreşlerinin bu yıl Koçarlı'da 9.'sunu gerçekleştireceklerini ifade eden Koçarlı Belediye Başkanı Nedim Kaplan; "Yeniköy Mahallemizde bulunan Deve güreşi festival alanımızda 3 Aralık tarihinde deve güreşi festivalimizi gerçekleştireceğiz. Festivalimize Ege, Marmara bölgesi başta olmak üzere Çanakkale, İzmir, Muğla ve Aydın'ın ilçelerinden 130 deve katılacak. Develer Kaymakamlık Kupası, Belediye Başkanlığı Kupası, olmak üzere farklı kategorilerde mücadele edecekler. Tüm deve güreşi severleri ve Koçarlılı hemşerilerimiz başta olmak üzere tüm Aydınlıları 3 Aralık'ta yapacağımız güreşimize bekliyoruz" dedi. - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Kültür Sanat Koçarlı'da Geleneksel Deve Güreşi Festivali için Geri Sayım Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement