Kültür’lü Gençlerden Muhteşem 50. Yıl Konseri - Son Dakika
Kültür Sanat

Kültür’lü Gençlerden Muhteşem 50. Yıl Konseri

Kültür’lü Gençlerden Muhteşem 50. Yıl Konseri

300 Öğrenciden Oluşan "İstanbul Kültür Eğitim Kurumları 50. Yıl Korosu" Aya İrini Müzesi'nde Verdiği Konserde Carmina Burana Ve Nazım Hikmet Oratoryolarından Bölümler Seslendirdi.

01.06.2010 13:39

Kültür Koleji 50. yılını sanat etkinlikleriyle kutlamaya devam ediyor. Kutlamalar kapsamında sahne alan "İstanbul Kültür Eğitim Kurumları 50. Yıl Korosu" 29 Mayıs'ta Aya İrini Müzesi'nde bir konser verdi. 300 öğrenciden oluşan koro, İstanbul Opera Orkestrası'nın eşliğinde Carl Orff'un "Carmina Burana" oratoryosundan ve Fazıl Say'ın Nazım Hikmet oratoryosundan bölümler seslendirdi.

Ünlü sanatçı Zuhal Olcay'ın sunuculuğunu üstlendiği konsere eğitim, sanat, iş dünyası ve öğrenci velileri büyük ilgi gösterdi. Koroda yer alan öğrencilerin başarılı performanslarının izleyicilerden tam not aldığı konser, renkli anlara sahne oldu. Konserde Zuhal Olcay'ın Nazım Hikmet oratoryosundan koro ile birlikte seslendirdiği "Memleketim" bölümü coşkuyla alkışlandı.

Konser öncesinde davetlilere hitaben bir konuşma yapan Kültür Koleji'nin kurucusu Fahamettin Akıngüç, İstanbul Kültür Eğitim Kurumları 50. Yıl Korosu'nun kendilerini çok duygulandırdığını ve gururlandırdığını söyledi. Çağdaş ve dinamik bir eğitim yuvası olarak en büyük amaçlarının Türk eğitim sistemine kaliteli hizmet vermek olduğunu belirten Fahamettin Akıngüç "Yarım asırlık yolculuğumuzda nice zorlu sınavlar yaşadık. Öğrencilerimizin başarılı, çağdaş, donanımlı ve iyi insanlar olarak yetiştiklerini görmek yaşadığımız her zorluğa değiyor. Çocuklarımıza bilimin yanında kültür ve sanat değerlerini aşılıyoruz. Yarınlara güvenle ve umutla bakıyoruz" dedi.

"İstanbul Kültür Eğitim Kurumları 50. Yıl Korosu" İstanbul Kültür Eğitim Kurumları'nda öğrenim gören, yaşları 9 ile 18 arasında değişen 300 öğrenciden oluşuyor. Koro Şefi Ömer Yusuf Topçu, konsere bütün bir eğitim yılı boyunca süren provalarla hazırlandıklarını belirterek "Koronun seslendirdiği eserler, çok zor ve ses sınırlarını zorlayan yapıtlar. Ancak öğrencilerimiz azimle ve severek çalıştılar. Zoru başardıklarını bu akşam burada hep birlikte gördük" dedi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Kültür Sanat Kültür’lü Gençlerden Muhteşem 50. Yıl Konseri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement