Mersin'de '1881' Oyunu Ayakta Alkışlandı - Son Dakika
Kültür Sanat

Mersin'de '1881' Oyunu Ayakta Alkışlandı

Mersin\'de \'1881\' Oyunu Ayakta Alkışlandı

Tiyatro sanatçı ve oyun yazarı Müjdat Gezen'in yazıp yönettiği '1881' adlı oyun, Mersin'de izleyiciyle buluştu.

26.02.2013 13:04

Tiyatro sanatçı ve oyun yazarı Müjdat Gezen'in yazıp yönettiği '1881' adlı oyun, Mersin'de izleyiciyle buluştu. Oyunun bazı sahnelerinde, izleyiciler duygulu anlar yaşadı.

Organizasyonunu Yunus Özdemir'in üstlendiği '1881', Mersin Büyükşehir Belediyesi Kongre ve Sergi Sarayı'nda sahnelendi. Oyun, Mustafa Kemal'in annesi Zübeyde Hanım'ın doğum sancıları ile başladı. Oyunda, Atatürk'ün doğumu sırasında, Rutkay Aziz'in sesinden 'O gün Türk halkının kaderi değişti' sözleri alkışlandı. Atatürk'ün hayatından kesitlerin anlatıldığı oyunda, yaklaşık 50 dekor, oyuncular tarafından sürekli değiştirildi. Atatürk'ün ölüm sahnesinin canlandırıldığı sahnede ise salonda duygulu anlar yaşandı.

2 perdelik oyun sonunda sahneye çıkan Müjdat Gezen, 10 Kasım'da seyirci karşısına çıkan oyunun her temsilinin, ilgiyle izlenmesinin kendilerini de çok mutlu ettiğini söyledi. Nisan ayı sonuna kadar oyunun sahneleneceğini bildiren Gezen, oyuna gösteren ilginin, daha çok Atatürk'e olan sevginin göstergesi olduğunu belirtti. Sanat yaşamının, en iyi oyununu sahneye koyduğunu vurgulayan Müjdat Gezen, "Bu oyunu uygulamak için yaklaşık 10 bin sayfa kitap okudum. İnşallah bir işe yaramıştır" dedi. - Mersin

Kaynak: DHA

Son Dakika Kültür Sanat Mersin'de '1881' Oyunu Ayakta Alkışlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement