Ömer Uluç Bugün Akbank Sanat'ta Anılıyor - Son Dakika
Kültür Sanat

Ömer Uluç Bugün Akbank Sanat'ta Anılıyor

Ömer Uluç Bugün Akbank Sanat\'ta Anılıyor

Akbank Sanat'ta düzenlenecek 'Ömer Uluç: İstanbul'un Ressamı' etkinliği ile anılıyor.

29.01.2013 16:44

Türk çağdaş sanatının önde gelen sanatçılarından Ömer Uluç, aramızdan ayrılışının üçüncü yılında 29 Ocak 2013, Salı günü Akbank Sanat'ta düzenlenecek 'Ömer Uluç: İstanbul'un Ressamı' etkinliği ile anılıyor.

Kızı Elfe Uluç tarafından düzenlenen anma toplantısına Osmanlı ve İstanbul tarihi uzmanı John Freely, sanat tarihçisi ve küratör Ali Artun, sanatçı Seza Paker konuşmacı olarak katılacak, ayrıca Serkan Özkaya ve Elfe Uluç'un hazırladığı videolar yer alacak.

Anma toplantısı ile Ömer Uluç'u selamlarken onun adına İstanbul'u da selamlamış olacaklarını belirten Elfe Uluç, "Uluç'un resimlerine dikkatli bakıldığında onun zaman ve tarih açısından İstanbul'un ruhunun en önemli temsilcilerinden biri olduğunu görürüz. Ömer Uluç için İstanbul aralıkta olmak demekti. İki çizgi arasında olmak, uyanıklıkla uyku, sanatla yaşam, iki dünya arasında hareket halinde devinmek. Bu öyle bir 'aralık' ki ona 'sanatçı aralığı' diyebiliriz. Uluç, İstanbul'u bir rüzgar koridoru olarak tarif ederdi. O cereyanda kendinden geçmeyi, çarpılmayı, hareket etmeyi sevdi. Ömer Uluç için İstanbul'un, İstanbul için de Ömer Uluç'un yaşamla ölüm kadar iç içe geçmiş olduklarını görürüz. Bu nedenle aramızdan ayrılışının üçüncü yılında Ömer Uluç'u, İstanbul ile birlikte yaşatmak istedik" dedi.

ETKİNLİK: Anma Toplantısı- "Ömer Uluç: İstanbul'un Ressamı"

Yer: Akbank Sanat

Tarih: 29 Ocak 2013, Salı

Saat: 18.30

Etkinlik ücretsizdir

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Kültür Sanat Ömer Uluç Bugün Akbank Sanat'ta Anılıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement