Ovuz Abi Uluslararası Mizah Festivali’nin Lansman Partisi İle Anıldı - Son Dakika
Kültür Sanat

Ovuz Abi Uluslararası Mizah Festivali’nin Lansman Partisi İle Anıldı

Ovuz Abi Uluslararası Mizah Festivali’nin Lansman Partisi İle Anıldı

Oğuz Aral, 1 Nisan 2011, Cuma Akşamı Beyoğlu Hayal Kahvesi Bistro'da Gerçekleşen Uluslararası Mizah Festivali Lansman Partisi'nde Gülerek, Eğlenerek Anıldı

02.04.2011 13:22  Güncelleme: 13:23

Mizahın büyük ustası Oğuz Aral'ın öğrencileri, dostları ve sevenleri partide bir araya gelerek "Ovuz Abi"leriyle ilgili anılarını paylaştılar. 12-15 Mayıs 2011 tarihleri arasında gerçekleşecek Uluslararası Mizah Festivali'yle ilgili basın açıklamasının da yapıldığı lansman partisinde; komedi şarkılarıyla dans eden mizah severler, küçük komedi şovlarıyla da kahkahaya doydu.

Gecede, Vedat Özdemiroğlu "stand-up" gösterisiyle davetlileri güldürürken; Aral'ın uzun yıllar pantomim hocalığı yaptığı M.S.G.S.Ü. öğrencileri de bir pantomim gösterisi sundu. İstanbulimpro performans ekibinin "Çirkin Ses Analiz Laboratuvarı" isimli interaktif performanslarını sergilediği gecede; Maltepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Animasyon Bölümü hocalarının ve öğrencilerinin hazırladığı "Oğuz Aral" barkovizyon gösterisi ise konuklara oldukça duygulu anlar yaşattı.

İstanbul'un kahkahalarını, dalga dalga tüm dünyaya yayacak Uluslararası Mizah Festivali; T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Beyoğlu Belediyesi'nin destekleriyle, Hayalgücü Organizasyon tarafından düzenleniyor. Festival; karnaval, "stand-up"lar, tiyatrolar, yarışmalar, sohbetler, atölyeler ve karikatür sergilerinden oluşan programıyla sanatseverlere yepyeni bir festival sunacak.

Uluslararası Mizah Festivali; Keloğlan'dan Karagöz Hacivat'a, Tuzsuz Deli Bekir'den Nasreddin Hoca'ya, Kavuklu'dan Hababam Sınıfı'na, Deli Cevat'tan Hain Evlat Ökkeş'e ve bugünün gişe rekorları kıran komedi filmlerine uzanan güçlü mizah geleneğimizi yansıtıyor. Festivalin, birçok disiplini barındıran ve geniş kapsamlı içeriği ise, dünyada yıllardır var olan mizah konulu festivaller arasında özgün bir yer edinmesini sağlıyor.

Uluslararası Mizah Festivali; Beyoğlu Belediyesi sınırları içinde yaklaşık 30 mekânı ve açık hava etkinliklerini kullanarak renkli bir program sunacak. Sanatseverler festival kapsamında; geleneksel mizah sanatlarından Seyirlik Oyun, Meddah, Ortaoyunu, Karagöz gibi gösterilerin yanı sıra, kabare, doğaçlama tiyatro, vodvil (hafif güldürü), "stand-up", pandomim, karikatür gibi sanatları içeren etkinliklerle çeşitli sohbet, sergi ve atölyeleri takip etme imkânı bulacaklar.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Kültür Sanat Ovuz Abi Uluslararası Mizah Festivali’nin Lansman Partisi İle Anıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement