Yitirişimizin 33. Yılında Muhsin Ertuğrul Mezarı Başında Anıldı - Son Dakika
Kültür Sanat

Yitirişimizin 33. Yılında Muhsin Ertuğrul Mezarı Başında Anıldı

Yitirişimizin 33. Yılında Muhsin Ertuğrul Mezarı Başında Anıldı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları, tiyatromuzun büyük ustası Muhsin Ertuğrul'u, ölümünün 33. yıldönümünde mezarı başında andı.

01.05.2012 01:53  Güncelleme: 01:52

Anma töreni, 29 Nisan 2012 tarihinde saat 11.00'de, Zincirlikuyu Mezarlığı'nda İBB Kültür Daire Başkanı Abdurrahman Şen, İBB Genel Sanat Yönetmeni Hilmi Zafer Şahin, İBB Şehir Tiyatroları Müdürü Abdullah Kaplan, Şehir Tiyatroları oyuncuları Efdal Gülbudak, Engin Alkan, Metin Çoban, Rauf Altıntak, Süheda Çil, Savaş Barutçu, Metin Erürer ve konukların hazır bulunduğu törende Şehir Tiyatroları Genel Sanat Yönetmeni Hilmi Zafer Şahin :

"Bugün burada tiyatromuzun kurucu adlarından Muhsin Ertuğrul'u anmak için bulunuyoruz. Geleceği kurguladığımız, düşlediğimiz, güç aldığımız, modern ve çağdaşlıkla biçimlenen geçmişimiz burada yatıyor...

1914'ten bugüne 100 yıla yakınlaşan süreçte, bizi dünya tiyatrosuyla tanıştıran, yeni yazarların yerli ya da yabancı ayrımı gözetmeksizin sahneye çıkmasını sağlayan tiyatronun her alanında sanatçıların yetiştiği yer olan Şehir Tiyatroları'nın kurumsal kimlik ve kişilik kazanmasını sağlayan Muhsin Ertuğrul bitip tükenmek bilmeyen tiyatro aşkının, sahneden yaşamı paylaşmanın, sahne ışığında insanı anlamanın en önemli adımlarını atandır.

Oyun yazarlığı, çevirmenlik, oyunculuk, yönetmenlik, hatta sahne tasarımı konularında tiyatromuza kuramsal ve uygulama alanlarında unutulmaz katkılarda bulunan Muhsin Ertuğrul, oyun seyretmedeki önerileri ve yönlendirmeleriyle çağdaş tiyatro seyircisinin oluşmasında katkıda bulundu.

Bir başka deyişle, Muhsin Ertuğrul'un tiyatromuzdaki çok yönlülüğü unutulmazdır. Değerli ustamız, geçmişteki geleceğimiz, düşüncen ve yaptıkların rehberimiz olacaktır. " Konuşmasına son verdi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Kültür Sanat Yitirişimizin 33. Yılında Muhsin Ertuğrul Mezarı Başında Anıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement