Toyota Zirveyi Volkswagen'e Kaptırdı - Son Dakika
Otomobil

Toyota Zirveyi Volkswagen'e Kaptırdı

Toyota Zirveyi Volkswagen\'e Kaptırdı

CARMEDYA.COM – Volkswagen Grup son yıllarda özellikle ABD pazarı olmak üzere birçok ülkede emisyon skandalıyla uğraşırken, küresel satışlarda liderlik koltuğunu Toyota’ya kaptırmıştı.

31.01.2017 12:56

CARMEDYA.COM  – Volkswagen Grup son yıllarda özellikle ABD pazarı olmak üzere birçok ülkede emisyon skandalıyla uğraşırken, küresel satışlarda liderlik koltuğunu Toyota'ya kaptırmıştı.

Şirketin bu olumsuz süreçten hızla çıkması ve halen yasal sorunlarla uğraşmasına rağmen gösterdiği satış başarısı Volkswagen'e yeniden liderliği getirdi.

Lexus, Daihatsu ve Hino'yu da temsil eden Toyota Motor, küresel çapta satışlarını yüzde 0.2 arttırabilirken, bu büyüme oranı Volkswagen Grup'ta yüzde 3.8 oldu. Alman üretici toplam 10.3 milyon adetlik satışla tahtın yeni sahibi olmayı başardı.

Satışlarda ana etkenin ABD ve Çin pazarlarındaki değişkenlikler olduğunun altı çizilirken, Volkswagen'in hem ABD'de emisyon, hem de Çin'de vergi oranları nedeniyle yaşadığı olumsuzlukları başarıya çevirebilmesi ise markanın küresel çaptaki atağının tahminlerin çok ilerisinde olduğunu göstermeye yetiyor.

Kaynak: Carmedya.com

Son Dakika Otomobil Toyota Zirveyi Volkswagen'e Kaptırdı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement