2014 Yılı Bütçesi TBMM Genel Kurulu'nda - Son Dakika
Politika

2014 Yılı Bütçesi TBMM Genel Kurulu'nda

2014 Yılı Bütçesi TBMM Genel Kurulu\'nda

AK Parti'li Akış: "Artık kan ve gözyaşı miadını doldurmuştur" AK Parti'li Filiz: "Benim için siyasetin anlamı Çankırı'yı bir yere getirmektir, kendimi bir yere getirmek değil"

14.12.2013 15:40

TBMM Genel Kurulu'nda İçişleri Bakanlığı ile Orman ve Su İşleri Bakanlığı ve bağlı kuruluşların 2014 yılı bütçelerinin görüşmeleri sürüyor.

AK Parti Sinop Milletvekili Mehmet Ersoy, yerel yönetimler alanında dönüşüm yaşandığını belirterek, belediyeler ve il özel idarelerin yetkilerinin genişletildiğini, gelirlerinin artırıldığını, KÖYDES ile kırsal kesimin yol ve içme suyunun karşılanmasına katkı sağlandığını söyledi. İçişleri Bakanlığı'nın nüfus iş ve işlemlerini kolaylaştırdığını kaydeden Ersoy, güvenlik güçlerinin özlük hakları ve çalışma koşullarının iyileştirilmesiyle ilgili düzenlemelerin bir an önce hayata geçirilmesini beklediklerini söyledi.

AK Parti İstanbul Milletvekili Hüseyin Bürge, yerel yönetimlerle ilgili önemli bir düzenlemenin Büyükşehir Yasası ile kendi iktidarları döneminde çıktığını ifade ederek, "AK Parti demek millete hizmet demektir. Halka rağmen yöneticilik hiçbir zaman kabul görmemiştir. Siyasete başarı aldatarak olmaz, anlatarak ve insanları ikna ederek olur. Bizler bu millete inanıyoruz ve onlarla birlikte siyaset yapıyoruz. Onlara hizmetkar olmanın mücadelesini veriyoruz" dedi.

AK Parti Ankara Milletvekili Seyit Sertçelik, Yabancıları Koruma Kanunu ile AK Parti döneminde insan hakları alanında yeni bir adım atıldığını belirterek, yabancıların Türkiye'ye geldikten sonra bürokratik işlemlerinin azaltılacağını söyledi. Sertçelik, geçen hafta Romanya'ya resmi ziyaret gerçekleştirdiklerini anlatarak, "Romanya Sanayi ve Hizmet Komisyonu Başkanı, Türkiye'nin ekonomik imparatorluk haline geldiğini söyledi. Türkiye'nin siyasi ve ekonomik gücü, son zamanlarda dünya ülkeleri tarafından kabul ediliyor. Sizin de Türkiye'nin bu gücünü görme ve kabul etme zamanı gelmiştir" görüşünü ifade etti.

AK Parti Bolu Milletvekili Fehmi Küpçü, kendi iktidarları döneminde orman varlığının ve odun üretiminde artış olduğunu ifade ederek, fidan üretiminin 6 kat arttığını ve en büyük ağaçlandırma seferberliğinin başarıyla tamamlandığını kaydetti.

AK Parti Çankırı Milletvekili Hüseyin Filiz, Çankırı'ya en fazla hizmetin Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından yapıldığını ifade etti. Filiz'in, "Benim için siyasetin anlamı Çankırı'yı bir yere getirmektir, kendimi bir yere getirmek değil. Yoksa niye siyaset yapayım?" sözlerini, AK Parti'lilerin yanı sıra CHP ve MHP milletvekilleri de alkışladı.

AK Parti Karabük Milletvekili Osman Kahveci,  orman yangınlarıyla mücadelede Türkiye'nin en başarılı ülke haline geldiğini, ortalama 15-20 dakikada müdahale edildiğini vurguladı. Yanan orman alanlarının da geçmişe göre azaldığını ifade eden Kahveci, komşu ülkelere yardım edebilir, bilgi ve teknoloji ihraç eder haline geldiğini söyledi.

AK Parti Konya Milletvekili Mustafa Akış, Türkiye'de demokratikleşme alanında önemli adımlar atıldığını dile getirerek, şöyle konuştu:

"Çözüm süreci ile Türkiye'nin ayağındaki prangalardan en büyüğü olan terör sorunundan inşallah kurtulunacaktır. Aslolan hak ve özgürlük taleplerinin siyasi zeminde, demokratik kültürde, şiddetin ve silahın dışlandığı ortamda ve siyasetin meşru araçlarla dillendirilmesidir. Ancak bugün karşılaşılan tablo, hükümetin cesur adımları karşısında muhalefetin istismar gayretidir. Çözüm gerçekleştiğinde beslendikleri ve varlık sebepleri olan kaos ortamın ortadan kalkacağından korkanlar, huzur ortamının oluşmaması için her türlü dejenerasyon ve dezenformasyonu yapmaktan çekinmemektedirler. Hala silahın gölgesinde siyaset yapanlar, hala silahın yardımıyla mazlum vatandaşa siyasi tercih dayatanlar; bir provokasyon olduğu apaçık ortada duran ve her seçim öncesi tekrar sahnelenen Yüksekova hadisesini bile ateşe benzer dökme anlayışıyla büyütme gayretinde olmuşlar. Kan ve gözyaşı telkin edenler, bu şekilde siyaset yaptıkları müddetçe başarılı olamayacaklar ve siyasi zeminlerini de kaybedecek. Artık kan ve gözyaşı miadını doldurmuştur." - TBMM

Kaynak: AA

Son Dakika Politika 2014 Yılı Bütçesi TBMM Genel Kurulu'nda - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement