"Bu Konuda Bir İcazet, İzin Mümkün Değil" - Son Dakika
Politika

"Bu Konuda Bir İcazet, İzin Mümkün Değil"

"Bu Konuda Bir İcazet, İzin Mümkün Değil"

TBMM Genel Kurul çalışmalarına başörtülü olarak katılacağını açıklayan AK Parti'li Dalbudak, "Bu karar, manevi olarak aldığımız bir karar." dedi.

28.10.2013 16:58  Güncelleme: 08:30

COŞKUN ERGÜL - TBMM Genel Kurul çalışmalarına başörtülü olarak katılacağını açıklayan AK Parti Denizli Milletvekili Nurcan Dalbudak, "Bu karar hepimizin kendi hür iradesi ile aldığı bir karar; siyaseten düşünerek değil, manevi olarak aldığımız bir karar. Bu konuda bir icazet, izin mümkün değil" dedi.

Dalbudak, konuyla ilgili olarak AA muhabirine yaptığı açıklamada, TBMM Genel Kurulu'na başörtülü bir şekilde gireceğini söyleyerek, "Hac dönüşü tarzımızı, duruşumuzu değiştirmedik, o manevi havadan sonra değişmiyor zaten" ifadesini kullandı.

"Bu düşüncenizi AK Parti Grubu ile paylaştınız mı?" sorusu üzerine, Dalbudak, "Bu bizim kendi aldığımız bir karar. Hepimizin kendi hür iradesi ile aldığı bir karar; siyaseten düşünerek değil, manevi olarak aldığımız bir karar. Bu konuda bir icazet, izin mümkün değil artık. Çünkü İçtüzük'te, yasalarda, yönetmeliklerde bir sıkıntı kalmadığı için bu kararımızı aldık, onlar da bu kararımızın arkasında duracaklarını söylediler" diye konuştu.

Dalbudak, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, parti grubu ve teşkilatının bu konudaki yaklaşımını bildiklerini ifade ederek, "Parti teşkilatımızın bakışı, duruşu, görüşü bu yönde olduğu için izin, icazet durumu yok, karara saygı duyma durumu var" dedi.

-"Kul olarak muhasebe yapıyorsunuz"

Geçen yıl da Hac'a gittiğini anımsatan Dalbudak, "Bu benim Hac'a ikinci gidişim. Hac'dan çok farklı duygular ile geliyorsunuz, çok yoğun duygular yaşıyorsunuz. Dolayısıyla milletvekili olarak değil de bir kul olarak bir kaç muhasebe yapıyorsunuz. Buna bir statü yüklemek de anlamlı değil. Kul statüsünde kendinizi muhasebe ettiğinizde birtakım şeylerin farkına varıyorsunuz. Bu konuda da sıkıntı olmadığı için böyle devam etmeyi tercih ediyorsunuz" sözlerini sarfetti.

Daldubak, "Geçen yıl neden başörtülü devam etmediniz?" sorusuna, "Geçen yıl da niyetim vardı ama geçen yıl şartlar ve durum, bu kadar olgunlaşmamıştı. Kendi kendime düşündüm, bu düşüncemi bir kaç kişiyle paylaştım ama henüz olgunlaşan bir durum olmadığı için de 'hayırlısı olsun' dedim, 'milletvekilliği bittikten sonra nasip olacak' demiştim ama bu yıl nasip oldu. Döndük, sıkıntılar ortadan kalktı ve Meclis'e de bu şekilde devam edeceğiz" yanıtını verdi.

"Tepki olursa ne yapacaksınız?" sorusu üzerine ise Daldubak, şöyle konuştu:

"Hiç bilmiyorum, bu konuda şu anda ne desem boş. Bu konuda bir hazırlıkları, tepkileri vardır derim ama yapmazlar. Çünkü onların da içinde destekleyenler var, bunu biliyoruz. Diğer parti grupları destekliyor, dolayısıyla Meclis'in büyük bir çoğunluğu destek verdiği için de çok az, çok cılız bir muhalefet, bu işi desteklemeyen, negatif bakan bir kısım olacağı için, yapacakları tepkinin yanlış olacağını düşünmeleri lazım. Meclis'e girdiğimizde ne yaparlar, ne ederler bilmiyorum ama biz hayırlısıyla gireceğiz.

CHP içinde ses çıkartmayacak, tepki göstermeyecek olanlar da var. Kalkıp 1999'daki vaka gibi bir şey yapamayacaklar, belki daha sessiz bir şey yaparlar bilmiyorum ama onların ne düşüneceğini bilemem. Ama bizim kararımız, duruşumuz bu yönde, inşallah saygı duyarlar yoksa, kaybeden kendileri olur. Bu konuda üniversitelerde sorun vardı, o sorun kalktı, başörtülü hiç bir öğrencinin sıkıntısı yok artık. Başı açık da başörtülü arkadaşım da yanyana, omuz omuza, kolkola. Toplum deseniz öyle. Benzer şeyleri yaşayan milyonlarca insan var, hiç bir sorun yaşamadan, toplumda böyle bir uzlaşı varken, Türkiye'nin en önemli kurumunda bu uyumsuzluğu, negatif havayı estirmek sadece ve sadece kendilerine zarar verir."

AK Parti Konya Milletvekili Gülay Samancı da Genel Kurul çalışmalarına başörtülü olarak katılacağını açıklamıştı. - TBMM

Kaynak: AA

Son Dakika Politika 'Bu Konuda Bir İcazet, İzin Mümkün Değil' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement