AKP'de 1'e 10 Taktiği - Son Dakika
Politika

AKP'de 1'e 10 Taktiği

AKP\'de 1\'e 10 Taktiği

AKP, Üye Sayısı Seçmen Sayısının Yüzde 10'u Kadar Olması Gerekirken Yüzde 6.5'ta Kalan İzmir'den Hızlanmasını İstedi.

18.03.2010 01:52

AKP Genel Merkezi, üye sayısı seçmen sayısının yüzde 10’u kadar olması gerekirken yüzde 6.5’ta kalan İzmir’den hızlanmasını istedi.

AKP İzmir İl Başkanı Ömür Kabak, il ve ilçe yönetim kurulu üyelerine “Her kişi 15 gün içinde 10 kişiyi üye kayıt etsin” talimatı verdi.

15 günde 10 kayıt

AKP İzmir teşkilatlarında üye seferberliği başladı. Seferberliğin nedeni Genel Merkez’in ‘her seçim bölgesinde seçmen sayısının en az yüzde 10’u kadar üyeye sahip olun’ talimatı. AKP İzmir’de seçmen sayısının yüzde 6.5’u kadar üyeye sahip. İl Başkanı Ömür Kabak, bu nedenle ilçe başkanlarıyla yaptığı toplantıda, il ve ilçe yönetim kurulu üyelerinin her birinin 15 gün içinde 10 kişiyi partiye kayıt etmesini istedi. AKP’nin il yönetimi 50, metropol ilçe yönetimleri 30, metropol dışı ilçe yönetimleri ise 25 kişiden oluşuyor. İktidarın hedefi İzmir’de Mayıs ayı sonuna kadar 250 bin üyeye ulaşmak.

9 kişi örgütlüyor

Üye kayıtlarının yanısıra sandık kurullarını da oluşturan AKP her sandıkta gençlik kollarından üç, kadın kollarından 3, ana kademeden de 3 kişi olmak üzere toplam 9 kişiyi örgütlüyor. İlçe başkanları, sandık kurullarına yazdıkları kişilerin isimlerini ve telefonlarını Genel Merkez’e bildiriyor. Genel Merkez, bu kişilerin cep telefonlarına “x mahallenin xxxx numaralı sandığının sorumlu olarak görev almayı kabul ediyor musunuz” yönünde mesaj göndererek, partilinin buna ‘evet’ diyorsa (E), ‘hayır’ diyorsa (H) yazıp, cevap vermesini istiyor.

Kaynak: DHA

Son Dakika Politika AKP'de 1'e 10 Taktiği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement