AKP'lilerin Fezlekeleri Gizleniyor - Son Dakika
Politika

AKP'lilerin Fezlekeleri Gizleniyor

AKP\'lilerin Fezlekeleri Gizleniyor

TBMM Anayasa Komisyonu'nun CHP'li Üyesi Atilla Kart, TBMM Başkanvekili AKP'li Nevzat Pakdil'in İki Fezlekesi ile AKP Milletvekilleri Hüseyin Besli ve Mustafa Açıkalın'ın Fezlekelerinin Meclis'e Gönderilmesinin Engellendiğini Öne Sürdü.

16.01.2009 02:17

TBMM Anayasa Komisyonu’nun CHP’li üyesi Atilla Kart, TBMM Başkanvekili AKP’li Nevzat Pakdil’in iki fezlekesi ile AKP Milletvekilleri Hüseyin Besli ve Mustafa Açıkalın’ın fezlekelerinin Meclis’e gönderilmesinin engellendiğini öne sürdü.

Kart, buna ilişkin belgeleri açıkladığı dünkü basın toplantısında şunları söyledi:

"22. dönemde Pakdil hakkında İETT Genel Müdürlüğü dönemindeki işlemlerinden dolayı zimmet ve nitelikli zimmet iddiasıyla 3/311 ve 3/352 sayılı fezlekeler vardı. Yine AKP İstanbul Milletvekili Hüseyin Besli ile Sivas Milletvekili Mustafa Açıkalın hakkında da İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştiraklerindeki işlem ve eylemlerinden dolayı nitelikli zimmet suçlamasıyla 3/352 sayılı fezlekeler vardı. Adı geçenlerin 23. dönemde de milletvekilliği görevi devam ettiğinden, bu dosyalar Anayasa ve İçtüzük gereği TBMM Başkanlığı’na intikal etmiş olması gerekirdi. Ancak, 13 Ocak 2009 itibariyle bu dosyalar gelmedi. Soru önergemiz üzerine, Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin’in verdiği cevaplara göre Pakdil hakkında; Eyüp Cumhuriyet Başsavcılığınca yapılan bir soruşturma sonucunda 05.10.2007’de ’kovuşturmaya yer olmadığına’ karar verilmiş, süresinde itiraz edilmediği için takipsizlik kararı 23.10.2007’de kesinleşmiş. Pakdil’in diğer soruşturma evrakının ise Bakanlığa intikal etmediği cevaben bildirildi. Açıkalın ve Besli hakkındaki dosyalar yönünden ise 28.08.2007’de yazışmalar yapıldı, ancak 2 Kasım 2007’den bu yana hiçbir işlem yapılmadı. Bu dosyalar 18-19 aydır Meclis’e ulaşmadı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Politika AKP'lilerin Fezlekeleri Gizleniyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement